• ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~gandalf [95.40.54.*]
    w Poniedziałek wyniki więc zobaczymy... jak potwierdzą wciąz zarobki to w listopadzie przebijemy 1 zł
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~Kwaśny [83.30.158.*]
    A jak nie potwierdzą?
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~Arrow [5.172.252.*]
    Jak nie potwierdza to będzie można skupowac dalej na tych poziomach. Po forum Parkietu czy bankiera widać że słabe ręce już ze strachu oddały akcje i jakoś kurs nie zanutkowal.

Spółka jest zdrowa fundamentalnie mam nadzieję że była mocno zaleszczona a teraz akcje przeszły w mocne ręce i czy ktoś tego chce czy nie wartos firmy będzie rosła
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~kc [178.217.249.*]
    wdzie patrow..cz to poleci na 0,4.
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~Arrow [46.77.124.*]
    Patro nie kupuje zdrowych spolek gdzie nie mógłby sobie zrobić emisji po groszy.

Przy 0.4 fajna wycena byłaby 2.2 mln zł przy zyskach 400 tys C/Z = 5.5 I 1.17 mln gotówki .

To jest tak mała spółka spółka zdrowa ze aż dziw iż zarządowi nie zależy na wysokim kursie sami powinni tutaj zebrać większość aakcji zacząć wypłacać solidne Dywidendy
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~Kwaśny [83.30.158.*]
    Gdyby ręce były mocne to spółka już kosztowałaby 3 złote. Popatrz na Bioton gdzie w tej chwili ręce są wyjątkowo mocne. Mocni nie podkupują po 1 sztuce, nie ustawiaja się niżej z nadzieją, że wpadnie 1000 akcji i zaoszczędzą 50 złociszy tylko zbierają całą podaż do wideł. Na MXP odchodzi dziecinna gra w drobne, a akcje idą w słabiutkie ręce.
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~kc [178.217.249.*]
    Dnia 2015-11-13 o godz. 12:42 ~Kwaśny napisał(a):
    > Gdyby ręce były mocne to spółka już kosztowałaby 3 złote. Popatrz na Bioton gdzie w tej chwili ręce są wyjątkowo mocne. Mocni nie podkupują po 1 sztuce, nie ustawiaja się niżej z nadzieją, że wpadnie 1000 akcji i zaoszczędzą 50 złociszy tylko zbierają całą podaż do wideł. Na MXP odchodzi dziecinna gra w drobne, a akcje idą w słabiutkie ręce.

to to warto czytać,dziękuje.
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~KMI [94.141.131.*]
    No nic jedni kupują drudzy sprzedają kto wygra popyt czy podaż o tym się przekonamy już za jakiś i podsumujemy trafność inwestycji.

krótko i na temat :

link

• Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~Kwaśny [83.7.233.*]
    Chyba nie ma co podsumowywać. Niestety.
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~Fxinwestor [164.127.105.*]
    link 

Dobra ocena kto nie lubi czekać woli skakać i narzekać niech szuka gdzie indziej możliwości wzrostu wartości firmy

Maxipizza w dłuższym terminie da solidnie zarobić i nie tylko w mojej ocenie warto akcje posiadać
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: eszton [31.1.102.*]
    Sprecyzuj pojęcie "w dłuższym terminie".
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~you [94.254.144.*]
    10 lat?:)
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~Kwaśny [83.26.178.*]
    To takie forumowe bredzenie. W dłuższym terminie wszyscy będziemy martwi.
    Chyba jednak coś poszło nie tak z tymi słabymi i silnymi rękoma.
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: eszton [77.114.23.*]
    Jest taniej. Leszcze się cieszą, a rekiny pod postacią prezesów INC chyba raczej nie.
    Masz jakiś problem z prezesami INC? Mnie osobiście nie interesuje ich stan emocjonalny.
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: eszton [83.25.154.*]
    Zastanawiam się jedynie, w którym miejscu trzeba mieć rozum, żeby płacić ponad 1 PLN za coś takiego.
    Spoko, byłeś przy tym jak płacili? Nie widziałem to nie piszę. Mogli tę kasę odebrać na 10 innych sposobów. Poza tym prezesi INC nie są żadnym  problemem dla MXP.  
    Byłem przy tym, jak w ostatnich tygodniach płacili po 7x groszy, po 6x groszy i cieszyli się, że kupili tanio. I jeszcze pisali, że będzie dużo więcej. Ktoś tu roił nawet, że wkrótce kurs sięgnie 1,50PLN. Teraz piszą o dłuższym okresie.

Niestety papier wpadł w samonapędzający się mechnizm gry na zniżkę. Wszyscy chcieli kupić taniej,  Niestety do czego taka gra doprowadziła widzimy dzisiaj. Jeszcze 20 tysięcy na popycie i dalej przepaść. Jak się znajdzie zdeterminowany to za pare dni będzie można kupować po 0,3x, a papier wróci do trendu spadkowego. Wtedy marzeniem będzie 0,5x. Taki scenariusz jest też prawdopodobny. Szkoda byłoby bo papier wydawał się perspektywiczny i z jakimś potencjałem, ale zbyt zachowawcze zarządzanie jest poważnym hamulcem w rozwoju spółki, a co za tym idzie dla wzrostu kursu.
  • Re: ostatnia sesja przed wynikami Autor: ~Pizza [194.242.62.*]
    Wszystko zależy ile papieru jest w rękach słabych

jak kupowałem akcje w przedziałach 18-36 gr i mnie cena obecna nie interesuje

wpadło mi 1000 po 52 gr i zgarnąłem po 56 do 60gr 2 tyś sztuk

co z tego będzie zobaczymy ja mam czas inwestycje traktuje jako długoterminową z p[przedziałem 2-3 lata

Może ktoś się dołączy i będzie też kupował przy 30 gr fajna wycena by się zrobiła i wskaźniki  tylko czy znajdzie się tylu chętnych na sprzedaż

[x]
MAXIPIZZA 14,29% 0,40 2025-12-23 11:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.