Jak nie potwierdza to będzie można skupowac dalej na tych poziomach. Po forum Parkietu czy bankiera widać że słabe ręce już ze strachu oddały akcje i jakoś kurs nie zanutkowal.
Spółka jest zdrowa fundamentalnie mam nadzieję że była mocno zaleszczona a teraz akcje przeszły w mocne ręce i czy ktoś tego chce czy nie wartos firmy będzie rosła
Patro nie kupuje zdrowych spolek gdzie nie mógłby sobie zrobić emisji po groszy.
Przy 0.4 fajna wycena byłaby 2.2 mln zł przy zyskach 400 tys C/Z = 5.5 I 1.17 mln gotówki .
To jest tak mała spółka spółka zdrowa ze aż dziw iż zarządowi nie zależy na wysokim kursie sami powinni tutaj zebrać większość aakcji zacząć wypłacać solidne Dywidendy
Gdyby ręce były mocne to spółka już kosztowałaby 3 złote. Popatrz na Bioton gdzie w tej chwili ręce są wyjątkowo mocne. Mocni nie podkupują po 1 sztuce, nie ustawiaja się niżej z nadzieją, że wpadnie 1000 akcji i zaoszczędzą 50 złociszy tylko zbierają całą podaż do wideł. Na MXP odchodzi dziecinna gra w drobne, a akcje idą w słabiutkie ręce.
Dnia 2015-11-13 o godz. 12:42 ~Kwaśny napisał(a): > Gdyby ręce były mocne to spółka już kosztowałaby 3 złote. Popatrz na Bioton gdzie w tej chwili ręce są wyjątkowo mocne. Mocni nie podkupują po 1 sztuce, nie ustawiaja się niżej z nadzieją, że wpadnie 1000 akcji i zaoszczędzą 50 złociszy tylko zbierają całą podaż do wideł. Na MXP odchodzi dziecinna gra w drobne, a akcje idą w słabiutkie ręce.
Spoko, byłeś przy tym jak płacili? Nie widziałem to nie piszę. Mogli tę kasę odebrać na 10 innych sposobów. Poza tym prezesi INC nie są żadnym problemem dla MXP. Byłem przy tym, jak w ostatnich tygodniach płacili po 7x groszy, po 6x groszy i cieszyli się, że kupili tanio. I jeszcze pisali, że będzie dużo więcej. Ktoś tu roił nawet, że wkrótce kurs sięgnie 1,50PLN. Teraz piszą o dłuższym okresie.
Niestety papier wpadł w samonapędzający się mechnizm gry na zniżkę. Wszyscy chcieli kupić taniej, Niestety do czego taka gra doprowadziła widzimy dzisiaj. Jeszcze 20 tysięcy na popycie i dalej przepaść. Jak się znajdzie zdeterminowany to za pare dni będzie można kupować po 0,3x, a papier wróci do trendu spadkowego. Wtedy marzeniem będzie 0,5x. Taki scenariusz jest też prawdopodobny. Szkoda byłoby bo papier wydawał się perspektywiczny i z jakimś potencjałem, ale zbyt zachowawcze zarządzanie jest poważnym hamulcem w rozwoju spółki, a co za tym idzie dla wzrostu kursu.