To tylko moje domysly i spostrzezenia. Mistrzowie ciekawych operacji, Edukatix kupiony za 7 mln z emisji, za firme zalozona niedlugo wczesniej (byl ten sam adres??!!) Potem odpis straty 6 mln potem sprzedaz Edu za 5 mln, moze zeby bylo w papierach na dotacje, kto wie o co w tym chodzi. Jak by byly te pieniadze na koncie 5 mln to moze by starczylo na inwestycje. Moze kasy na inwestycje i wklad wlasny na dotacje po prostu nie bylo??? Moze ktos pomoze to wyjasnic?
Nie dramatyzujmy .zobaczymy do kogo pojdzie emisja/cale szczescie ze nie rzucą tego na rynek/dokoncza inwestycje i bedzie dobrze.ciekawe po ile te akcje bo przeciez 5mln to chyba im braknie.
Zobaczymy
a ja jakoś nie widzę żeby główni akcjonariusze pozbywali się akcji spadki są zawsze na małym wolumenie animator robi krecią robotę gdyby chcieli wam upchać akcje to dawno tu by było powyżej 10 zł jak nie lepiej każdy ma swój rozum i nikt normalny nie sugeruje się wpisami na forum
Nie dramatyzujmy. Paniki nie ma. Dopiero może być.
Nawet gdyby zebrali 20 mln z emisji (tylko jak ogólnie na takim rynku, gdzie OFE do odstrzalu, zagranica sie wycofuje, lepsze firmy nie dostaja kasy z emisji) to przy zadaniu zwrotu datacji...... A przedłuzenia terminu jakos nie widac bo go chyba po prostu nie ma, wiec co jest?? Tu są tylko dwie możliwości.
mialem ochote milczec nie ukrywam, ze od kilku lat liczyłem na to , że akcje wejda na giełdę ale jak zwykle prezesunio Kumala oszukał mnie i innych akcjonariuszy co z tego, że mam akcje ale mogę je sobie wsadzic... już kilkakrotnie były obiecanki ze wszysko bedzie w obrocie giełdowym i co i nic - dalej kłamstwa
dopoki ten facet bedzie w zarzadzie to zapomnijcie o czymkolwiek lepiej jak ktos ma możliwości to sprawdzcie ile już wydoił z tej firmy i ma na prywatnym koncie zatrudnił w radzie jak i w firmie całą rodzinę - kto mu podskoczy co co coś mogli zrobicc zostali zwolnieni
ktoś zadał pytanie "skoro są umowy gdzie są przychody" umowa umową ale nie ma usługi - kto z was zapłaci za coś czego nie ma
przepraszam za emocje ale ma akcje od kilkunastu lat i szlag mnie trafia jak z firmy ktos sobie zrobil prywatny folwark
Ale nawet gdyby bylo po 1zl to wychodzi 5 baniek a chyba chca wiecej.i jak podali emisja idzie w prywatne rece to juz wszystko dogadane.dobrze mathny pisze ze zmniejszyli emisje o polowe.to chyba lepiej
To wszystko to sami wiecie co... jak by byla jakas kasa prawdziwa to juz by sie pojawila w obligacjach. Leiej miec obligacje bo sa pierwsze w kolejnosi do roszczen w przypadku upadku firmy. Kasa by sie pojawila bo potrzebna jak choremu na gangrene antybiotyk. Nie ma to smierc.
Trzeba czekac az nie przedl za
erminu i 18 mln do zwrotu?? firma juz nie ma tych pieniedzy pytanie kto na tym zarobil bo chyba nie wy. Dalej tez tak bedzie. Jesli bedzie cos dalej poza robieniem zaslony dymnej
Czym bylo kupno Edukatix za 7 banirk jak nie wyprowadzeniem tej kwoty z firmy? Ktos kto to tak dziala ma to we krwi. Gdzie dotacje?? Oczyeisciecwszystko to tylko moje prywatne opinie i nie kierujcie sie tym przy podejmowaniu decyzji
Skąd Wy się bierzecie, dlaczego nic nie pisaliście rok pół roku czy nawet miesiąc temu. Jestem tutaj ponad trzy lata i takiej nagonki nie widziałem a przerabiałem 3,8 potem spadek na 0,70 i dalej prawie 4 zł .Nie twierdzę że jest wspaniale ale jak już kiedyś pisałem na razie wszyscy grają do jednej bramki i mają w tym cel a jak będzie to się zobaczy. Żaden z większych inwestorów nie pozbył się akcji ciekawe dlaczego ,a spadki są na bardzo małych obrotach, jeżeli chcieli by zatrzymać spadki to animator bez większego problemu by je zatrzymał. Teraz najważniejsza jest emisja do kogo i za ile trafi , a tak nawiasem znam szefa firmy która u mnie zakładała światłowód i z tego co wiem przedłużyli im do końca listopada a czy się wyrobią to też do końca nie wiadomo ,co prawda mnie działa dobrze .Reasumując wasza nagonka coraz bardziej mnie upewnia w przekonaniu że tutaj będzie coś wielkiegoJ
No to chyba tej kasy nie przejedli .musieli chyba wydac na swiatlowody i inny sprzet.trzeba przecie z czegos zbudowac siec.kasa nie mogla tak po prostu zniknac bo to kryminal jest.
Wkurzony jestem na kretactwo. Ale robta nak uwazacie. Na Petrolu pokazali jak mozna emisje robic ponizej wartosci kksięgowej. Moim zdaniem jest pare możliwości
Ico chyba jestes takim burakiem że nie umiesz poprawnie wykręcić numeru, w firmie zawsze odpowiadali na telefony, ostatnio dzowniłem tydzień temu podając sie na przyszłęgo klienta, powiedzieli że pod koniec listopada będą oddane inwestycje.
NIEMOŻLIWE!!!!!! a jak jakiś czas temu pisałem że w Milówce nic się nie dzieje i mam umowę a nie mam żadnego internetu i kontaktu z firmą nie ma to zrobiliście ze mnie naganiacza i kłamcę. Dobrze wam tak ślepcy, nikogo nie słuchacie to macie co żeście chcieli. Czyli nic. Ja już zrezygnowałem z mojej "umowy" więc nic nie stracę a wy możecie sobie wsadzić swoje akcje. Żenujący jest poziom tej debaty o opennecie bo to wielkie oszustwo według mnie
czyli emisja za obligacje jaby wstecz, za pieniądze, które już są wydane. tak to rozumiem. Jak zawsze pozorne zasłony dymne i oświadczenia, jak zawsze na pewno się spełnią
otóż to i to jest sedno tego przekrętu. żadnych środków w openie nikt nie zobaczy, kolejne akcje obligacje przejmowania oświadczenia i nic z tego nie wynika. Ani złotówka się nie pojawi. Kumala Was robi w bambuko kolejny raz do spółki z doradcą Korczykiem. Przekonacie się ale wtedy już będzie po herbacie niestety.
Inaczej na ma rozwoju. Piardzik typu opennet sam nie da rady. Konsolidacja rynku trwa, gracze są za silni.
Tak i to wszystko po to aby wyzbyć się akcji. Ktoś za obligacje weźmie akcje i wszystko padnie. Ci co biorą akcje za obligacje nie wiedzą o niczym, wiec ani mrumru.
Polak to takie stworzenie, że jak inny polak zarobi to już teorie kosmiczne wymyślają...