• raport Autor: ~nowy [188.146.136.*]
    Ciekawe, jaki raport przedstawią.To już tuż tuż 16-go
    Nie widzę tu euforii jak tydzień temu.Chyba każdy czeka na poniedziałek.
  • Re: raport Autor: ~Zawiedziony [109.232.25.*]
    No i masz raport :| Powrót poniżej 2 zł... :|
  • Re: raport Autor: ~hossa1993 [77.253.95.*]
    Ten raport nie ma absolutnie żadnego znaczenia i nic nowego nie wnosi. Strata netto wynika z przeszacowania aktywów w niewielkim procencie aktywów ogółem. Sprzedali za dwa domy w trzecim kwartale. To już coś ;-) Nastawieni na papierowe zyski, niech czekają na raport roczny, pojawi się tam przeszacowanie Chmielowskiego. Biorąc pod uwagę ostatnie transakcje, powinno być w górę i to mocno w górę. Osobiście czekam raczej na oddanie do użytku i zaludnienie Kamienicy oraz wbicie łopaty przez Murapol.
  • Re: raport Autor: luccas [145.237.2.*]
    Czy ta "KAMIENICA" zostanie w końcu oddana do użytku?! Ile to może trwać?! Jak tak dalej pójdzie to ISOMEG wcześniej odda swoją budowę od nich. I skąd ten skok w raporcie zobowiązań krótkoterminowych??? Jeżeli w najbliższym czasie nie zacznie spływać jakaś kasa to Spółka popłynie.... razem ze swoją Przystanią....
  • Re: raport Autor: ~hossa1993 [87.205.207.*]
    Isomeg też nie ma super tempa jak na budowę szeregówki, więc mogę się założyć, że kamienica będzie wcześniej. Kiedy tego nie wie nikt ;-) Odnośnie zobowiązań, to po prostu kredyt w BZ WBK, właśnie przeszedł z długoterminowego na krótkotermniowy (termin spłaty 30.06.2015), cała tajemnica. Tutaj nie będzie żadnego problemu, jak zwykle, albo spłacą, albo zrolują.
  • Re: raport Autor: luccas [145.237.2.*]
    Jakby Kamienica nie była wcześniej od budowy ISOMEGU to już byłby szczyt szczytów. Kamienice budują już 2 lata i czerwcu lipcu 2015 tu już "na pewno" miała być zasiedlona. Z tymi kredytami to nie do końca jest jak piszesz bo gdyby to było tylko przejście kredytu BZWBK z długiego na krótki to długie by sporo spadły a jeszcze wzrosły, gdzie przecież Spółka sprzedawała nieruchomości, żeby spłacić ten drugi (wypowiedziany) kredyt, więc zobowiązania długoterminowy powinny być dużo dużo niższe...
  • Re: raport Autor: ~hossa1993 [87.205.168.*]
    Jeśli podasz mi numer strony ostatniego raportu kwartalnego, gdzie są dane, o których wspominasz, mogę to sprawdzić/wyjaśnić.
  • Re: raport Autor: ~luccas [145.237.2.*]
    Dane są takie:

III kwartał 2015 r.    Półrocze 2015 r.
    Zobow. długoterm.:          1.917 1.361
    Zobow. krótkoterm. 1.863 1.508

Czyli dość znaczący wzrost zadłużenia....
  • Re: raport Autor: ~hossa1993 [77.253.95.*]
    Tak, tylko musisz pamiętać, że od około roku Alta publikuje wyłącznie sprawozdanie jednostkowe. Wskazane liczby tyczą się zadłużenia wyłącznie Alty, czyli podmiotu będącego niejako funduszem inwestycyjnym. W tych liczbach nie ma zadłużenia spółek zależnych, takich jak Chmielowskie, Forrest Hill czy Tup Property, a faktycznie działalność tych spółek ma znaczenie dla wartości Alty. Zobacz na stronę 26/27, tam są liczby dotyczące zadłużenia grupy. I jest chyba jeden błąd kredyt CP Tychy zapada za kilka lat a nie 1-2. h. Jeśli porównasz wielkość zadłużenia samej Alty do zadłużenia grupy, przyznasz, że nie ma znaczenia :) Ponadto wskazane przez ciebie zadłużenie wzrosło o około 900tys. a w samych pierwszym półroczu, grupa spłaciła ponad 14 mln zł. kredytów bankowych.
    Właśnie dlatego mi coś nie pasowało, bo wiedziałem, że sporo tych kredytów zostało spłaconych i kiedy spojrzałem na same liczby to zgłupiałem. Dzięki za wyjaśnienie...
  • Re: raport Autor: ~siew [77.253.228.*]
    Isomeg buduje wg harmonogramu, który dostępny jest na ich stronie i nie ma żadnych opóźnień.
    nikt nie twierdził, że ISOMEG ma jakieś opóźnienia a wręcz przeciwnie. Ciekawy jestem jak wygląda realizacja harmonogramu budowy Kamienicy realizowanej przez ALTA??? Zanim się tam ktoś wprowadzi to już trzeba będzie remont robić :)
  • Re: raport Autor: ~xx [73.247.214.*]
    Grudzien-styczen powinni dostac decyzje admistracyjna o mozliwosci zamieszkania jezeli to w tym czasie nie nastapi to bedzie kpina, teraz to tez dobrze nie wyglada ale styczen to powinien byc ostateczny termin i tak rok przeciagniety.
    takie przeciąganie to świetna reklama dla potencjalnych klientów... ktoś dokonuje rezerwacji na mieszkanie, sprzedaje swoje obecne i później wynajmuje inne, bo nie ma się do czego przeprowadzić, a miesiące/lata lecą....
  • Re: raport Autor: ~xx [70.208.214.*]
    Niestety dla pionierskiej dzialalnosci takie wtopy na poczatek dzialalnosci to nic dobrego.
    Miejmy nadzieje ze jak kamiennica zostanie zasiedlona(podobno wszystko zarezerwowane) to cos sie zacznie dziac. Waznym testem atrakcyjnosci projektu bedzie tez sprzedaz domow przez izomeg, jak w przyszlym roku to ostro nie ruszy to caly ten eko-projekt pozostanie fantazja Moritza mam nadzieje ze jednak bedzie przelom i nastana dobre czasy dla akcjonariuszy Alta.

• Re: raport Autor: ~siew [77.253.228.*]
    Wreszcie coś się ruszyło z kamienicą - meblują.
    uuuu już meblują :) to analogicznie do tegorocznych obietnic: "na przełomie czerwca i lipca" pojawią się pewnie pierwsi lokatorzy (2016 r. oczywiście) :)
    A tak na poważnie to przyszły rok będzie decydujący dla interesu i z ALTY będzie bankrut lub X00% UP...
    Fakt, że utworzyli sobie ten fundusz motywacyjny wskazuje, że liczą na znaczne przychody w przyszłym roku, w wyniku których pakiet motywacyjny wejdzie w życie i zarząd wyciągnie trochę grosza $$$.
  • Re: raport Autor: ~ramirez [70.194.69.*]
    Za to akcjonariusze musza sprzedawac meble zeby pokryc straty.
[x]
ALTA 2,84% 1,63 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.