PGPoloni liczba akcji 2,8mln przy cenie 4zl daje ok 12mln zl kapitalizacja a Formula liczba akcji 1,3mln przy kursie nie co ponad 40gr daje wycene ok 0,5mln zl to pytanie do was ile bedzie Formula kosztowac by bylawyceniana na tyle co PGPoloni teraz? Jak ktos nie umie liczyc ponad 2000% wyzej czyli ponad 8zl ale skroce to o polowe czyli chociaz 4zl powinna kosztowac bo dojzie wiecej akcji na Formule pozniej(przynajmniej takie sa plany) Pomijam fakt ze PGPoloni moze kosztowac jeszcze znacznie wiecej jak 4zl obecnie tylko to moze potrwac tez. W chwili Przejecia PGPoloni byla w gorszej sytuacji jak FOrmula miala ok 2mln zl dlugow a Formula ponizej 1mln i ma stacje diagnostyczne jak pisza w raporcie zysk z nich wpadnie do firmy na koniec roku(w ten sposob tak sie rozliczaja, maja udzialy ponad 50% w stacji) zreszta tu ma byc inna dzialalnosc tez prawdopodobnie fabryczki sadzac po ostatnim statucie nowej dzialalnosci na ostatnim WZA Formuly. Mozna by duzo pisac jeszcze ale nie chce mi sie juz i tak wiem ze zarobie jeszcze mimo iz mam srednia 2,1zl i sie nie martwie najwyzej poczekam rok jeszcze badz dluzej, juz czekam 1,5roku wiec mi nie zalezy, nie mam calej kasy w Formule, ale dokupie sobie po odwieszeniu usrednie w dol bedzie wiekszy zysk gdy juz odbije wkoncu kiedys, a tak sie stanie bo kurs w samym dolku i smiesznie nieska wycena spolki wrecz, do tego maly FF a takie spolki jak wiecie rosna bardzo duzo 500% w tydzien? nie problem tylko nie wiem czy nie za tanio by oddac wtedy, ja posiedze dluzej nie zamierzam wyjsc na 0 bo szkoda tego czekania rok stracony poczekam i drugi i wyjme conajmniej drugie tyle co wlozylem tu, a wy robcie co chcecie wasza wola :D
nic nie musza ale lepiej jak by wyszli, sa spolki na 2fixach jak Best czy Wistil spojrz ile urosly od dolka, lekko ponad 1000% a sa wciaz na 2fixach ;)