Jej wartosc spadla od ostatnich wynikow az o 17 proc.!!! (Momentami bylo minus 30 proc.) Trzeba miec zla wole, albo byc bardzo naiwnym, aby nazwac to dobrym zachowaniem. Istnieje niesamowity rozdzwiek miedzy dobra prasa a rezultatami, co prowadzi do jednego wniosku, ze na spolke sie nagania. Krotki przeglad akcjonariatu i staje sie jasne komu zalezy na naginaniu rzeczywistosci. Ponadto inwestor non stop jest zaskakiwany trupami w szafie (zle info, ktorego nikt sie nie spodziewal), nowymi emisjami akcji etc. Moja prognoza jest taka, jesli najblizsze wyniki nie beda rewelacyjne, to kurs zblizy sie do ceny emisyjnej nowych akcji, czyli zlotowki.
a konkretnie? Jakie trupy w szafie? Kupowałem po 0,80 duon ( srednia 1,00) więc to bardzo zła spółka? Zła pod jakim względem? Oczywiście żadnych extra wyników nie będzie ( zarząd mówił to pod koniec 2014 roku ) ale trzeba umieć czytać, jeszcze raz czytac a nie bełkotać o trupach w szafie..
Nigdy nie udzielałem się na forum, a kupowałem duo na poziomie 1,7. Jak czytam takie wypociny o trupach to nie wiem czy się śmiać czy co robić? Trzymam duo bo warto, bo to rozsądna spółka, bo jest transparentna, bo właśnie nie straszy trupami w szafie ... chyba człowiek wszedł nie na to forum.
masz racje dead :D okropna jest, od 80 gr dojechalem na niej do 3,8 w 3 lata !!! TRAGEDIA !!! juz nie mam do niej sily :D
a wyniki jakie maja,,, tak od 2011roku poprzez 2012 2013 14 az do teraz, no DRAMAT !!! tylko zreknij:
https://duon.pl/podstawowe-dane-finansowe
przychody z 111 mln na 635 mln, no dramat!
zysk,,, ojezu tu jeszcze gorzej :D netto z -3 mln w 2012 do 23mln w 2014, o matko boska, i jak to to ma rosnąć powiedz mi no jak !?
normalnie sodoma i gomora :D
infa same zle, od kiedy na niej jestem same tragedie i juz z 15 trupów z szafy wyszlo :D:D:D
to dziwne ze jeszcze po 1gr nie chodzi za akcje !!!!
masz racje pewnie kurs sie zaraz zawali, bo przeciez Fundamentalnie masakra, a Technicznie totalne iwychlodzone wskazniki :D to jak ma rosnąć ja pytam jak ? :D:D:D:D:D
dobrze ze sa tacy jak ty ktorzy tez to widza :D przychodza na nasze szczescie na takeigo smiecia :D i mio ze spolka ich nie interesuje przeciez bo jest SLABA i bardzo zla :D wpisuja nam tu ostrzezenia :D
DZieki stary !!! jestes gosc ;)
wpadnij jak przebijemy 4zl i uswiadom nas jeszcze raz jak bardzo zla jest ta spolka :D:D:D
ladnie zamkneli, RSI bardzo nisko :D MACD zaczyna isc w gore i ladne doji narysowane na koniec moze byc fajnie :D mamy miejsce na ladny spacer w gore !!! teraz tylko ladne wyniki poprosze i moze podniesienie prognozy ?
zle wniki raczej niemozliwe kurde no,,,, za kilkanascie H wszystko bedzie wiadomo
Trzymajcie kciuki za wyniki !!! Ja już nie mogę spać. Poza podnirsieniem prognozy jeszcze oficjalne info o francuzach by się przydało. Oby dali rano przed sesją to święto 11.11 można by świętować na całego. A z resztą, co za różnica. Aby wyniki były super. Tego sobie i wam życzę.
się tak nie gorączkuj kolego bo akurat 3 kwartał będzie gorszy rdr ! przeczytaj sobie co o tym pisał Trigon i BOŚ ale ja akurat trzymam kciuki że rynek będzie 'zaskoczony' słabym wynikiem którego się spodziewam i uda się dokupić na zwale przed uporządkowaniem akcjonariatu i wejściem NOWEGO
Ja też nie. Czekam cierpliwie. Nie spieszy mi się. Zobaczymy jak ten IV kwartał wypadnie i cały rok. Będzie dobrze. Prezes dawno mówił że z AMB zyski będą dopiero w 2016 wiec trzeba poczekać. No to czekam.