• kurs maklera Autor: iza1978 [217.113.228.*]
    ktos tu na forum wspominal o kursie maklera gieldowego,jak i gdzie to zrobic,prosze o informacje na ten temat.
  • Re: kurs maklera Autor: ~paluk [83.24.210.*]
    na www.parkiet.com
    na dole po prawej masz ZMID (czy cos takiego)
    kurs zaczyna sie we wrzesniu
    ja tez ide na niego
    egzamin jest 8 pazdziernika
  • Re: kurs maklera Autor: iza1978 [217.113.228.*]
    wielkie dzienki za informacje o kursie.ale tam nie ma dokladnego terminu,znasz dokladny termin???a ty jestes z warszawy,bo ja z lodzi,ale nie mam problemu,dojade!!
  • www.makler.edu.pl Autor: ~dyzio [83.175.183.*]
    Polecam szkolenie maklerskie organizowane przez firme Makler Kurs. Kurs odbywa sie w Krakowie, jest dobrze przygotowany i tani z dodatkowymi znizami dla studentow.
  • Re: kurs maklera Autor: mordasia [83.21.154.*]
    paluk a ile taki kurs kosztuje?
    i jeśli zdam egazamin to jakie mam szanse dostać pracę w tym zawodzie?
    jm.
  • Re: kurs maklera Autor: ~ [87.105.114.*]
    koszt około 4tyś ale problem jest taki ze jesli nie pracujesz przez rok jako makler tracisz licencje.w polsce jest tylko 1800 maklerow i 200 doradców inwestycyjnych
  • Re: kurs maklera Autor: ~paluk [83.24.246.*]
    sorki ze nie odpisalem wczesniej. Kurs zaczyna sie na poczatku wrzesnia. najpozniej na 7 dni przed kursem trzeba zaplacic kase. ja zaplace jutro bo wylatuje do norwegii we wtorek. Ogolnie sporo biur maklerskich szuka osob z licencja maklera do pracy.
    Egzamin jak juz wspominalem 8 pazdziernika w KPNIG. na stronie KPNIG sa testy z ostatnich 3 lat. sa trudne i ogolnie malo osob zdaje taki egzamin. Wiec trzeba sie przylozyc ostro. Pozdrawiam serdecznie
  • Re: kurs maklera Autor: ~roman [83.14.22.*]
    jeśli kurs jest we wrześniu, a chcecie iść na egzamin w październiku to nie ma takiej możliwości aby zdać. Egzamin maklerski to nie są studia, gdzie w ciągu 2 tygodni można się przygotować. czas przygotowania to około 6 miesięcy codziennej nauki i dopiero można próbować, chyba ze ktoś woli kilka razy zdawać.
  • Re: kurs maklera Autor: ~jeszcze nie makler [213.134.160.*]
    no nie ale przegięcie, 6 miesięcy codziennej nauki, chyba zwariowałeś, trzy miesiące to optymalny czas, a jak ci nie poszło to do kolejnego razu wystarczy dwa miesiące, tym bardziej ze jakbys sie uczyl 6 m-cy to na bank zapomnisz to co czytales na początku.
    Po prostu trzeba to zrobić w krótszym czasie ale sie trzeba naprawde przyłożyć
    tak czy inaczej powodzenia:)
  • Re: kurs maklera Autor: ~adam5476 [192.168.208.*]
    a ile się na początek zarabia w biurze maklerskim ??
  • Re: kurs maklera Autor: ~pablo [87.105.86.*]
    moja rada

chodziłem na kurs maklerski 13 lat temu , a mialem wtedy 18 lat - bylem przed maturą , myślałem że miesięczny kurs mi wystarczy i świat zawojuję
    egzamin zdawalem 2 razy - niestety nie zdałem, raz nawet mi niewiele pkt. brakowało

bez skończonych studiów z finansów albo z prawa (ewentualnie księgowość) 1-miesieczny kurs nie pomoze, egzamin jest bardzo trudny (na doradcę jescze trudniejszy) , studia z w.w dziedzin o tyle pomagają , że odpada nauka z około 30 % materiału
    moja rada jest taka : szkoda 4 tys, na kurs, lepiej przygotować się samemu przez własnie około 6 miesiecy (egzaminy są kilka razy w roku), nauka na podstawie testów no i oczywiście aktuaalnych materiałów źródłowych (ustawy, reguaminy giełdy itp)
    acha, warto np. sobie odpuscic część materiału (ja to zrobiłem z ksiegowaniem na kontach WN, MA i te sprawY) którego nie możecie przyswoić i nie odpowiadać na teście, za błędną odpowiedz jest minus

pozdrawiam
  • Re: kurs maklera Autor: ~ [217.113.228.*]
    dzieki za wszystkie rady.chyba narazie odpuszcze sobie kurs a poczytam i poobserwuje sobie jeszcze w domu.ja studiowalam bankowosc wiec mysle ze ksiegowanie na kontach to akurat znam,ale temat gieldy to temat rzeka wiec musze rzeczywiscie poswiecic duzo wiecej niz miesiac do egzaminu.wielkie dzieki za wszystkie rady.pozdrawiam,iza
  • Re: kurs maklera Autor: ~Darok [87.207.68.*]
    trochę nieścisłości Ci tu tu napisali izo.
    Kurs się przyda, natomiast nie pomoże zdac egzaminu.
    Przejrzyj materiał i porównaj z zakresem na kursie - ile jest czasu
    poświęcone na kursie poszczególnym częściom materiału.
    Połóż nacisk na to co jest szeroko omawiane, natomiast pozostałe rzeczy
    też trzeba znać.
    Z tego co mi wiadomo to licencja jest ważna bezterminowo.
    A do pracy w biurze maklerskim nie jest potrzebna licencja maklerska.
    Muszisz się orientować w tej tematyce.
  • Re: kurs maklera Autor: ~ [217.113.228.*]
    DZIEKI DAROK ZA ODPOWIEDZ.A TY MOZE SIEDEZISZ W TYM TEMACIE???
    JESLI TAK TO MOZE MIALBYS CHWILKE POGADC O TYM NP.NA GG?
    BEDE CI BARDZO WDZIECZNA JESLI SIE ODEZWIESZ.
    MOJ MAIL TO:
    izabela180@poczta.onet.pl
    POZDRAWAIM.IZA
  • Re: kurs maklera Autor: ~damian_ [83.19.250.*]
    czy ktos zdal egzamin bez udzialu w kursie ? jak tak to jak sie przygotowywal
  • Re: kurs maklera Autor: ~damian_ [83.19.250.*]
    ?/ up
  • Re: kurs maklera Autor: ~Makler [153.19.121.*]
    www.gab.com.pl

Gdańska Akademia Bankowa organizuje kursy na maklera

polecam
  • Re: kurs maklera Autor: ~kamyk [83.21.0.*]
    Witam Wszystkich!!! Mam pytanie do was doswiadczonych w tym temacie... Mianowicie dopiero teraz wybieram sie na studia, ale juz teraz wiaze swoja przyszlosc wlasnie z zawodem maklera. Jestem ukierunkowany na studia zwiazane z ekonomia ale mam pytanie dow as jakie studia/specjalizacje byscie mi polecili zeby bylo mi latwiej w zdobyciu przyszlej licencji(zdania egzaminu na maklera) ??? Z gory dzikei za kazda odp... pzdr
  • Re: kurs maklera Autor: ~marconi [89.77.77.*]
    na stronie www.knf.gov.pl sa egzaminy z ostatnich lat, pytania czesto sa podobne wiec warto miec je opanowane
    maklera zdalem rok temu, nie chodzilem na zaden kurs bo to strata pieniedzy/czasu, ale mialem od kolegi materialy z kursu i z 2 rozdzialy byly rzeczywiscie przydatne (jesli chodzi o szybki sposob rozwiazywania zadan, bo to jest b. wazne)
    jesli masz jakies pytania to: marconi(at)op.pl
  • Re: kurs maklera Autor: ~iz [194.36.168.*]
    Czesc,a pracujesz teraz jako makler i z jakiego miasta jestes???pozdrawiam.iza
  • Re: kurs maklera Autor: ~marconi [89.77.77.*]
    nie jako stricte makler, a analityk (ale prace dostalem w zwiazku z licencja maklera ) w wawie

pzdr
    Dzieki za odpowiedz.Tak wlasnie sie zastanawiam,czy kurs pomoze mi w znalezienu lepszej pracy.Znam sie na bankowosci,mysle ze na analizach tez,ale najbardziej interesowalaby mnie praca w biurze maklerskim!!!pozdrawiam goraco.
  • Re: kurs maklera Autor: ~gw [85.128.58.*]
    dzieki za materialy, super przydatne, zabieram sie za nauke!
  • Re: kurs maklera Autor: ~ddd [213.172.178.*]
    jaka masz?
    ale o co pytasz?
  • kurs maklera Autor: ~Tomek [77.113.34.*]
    Ja idę na kurs maklera w warszawie, zobaczcie www.zostanmaklerem.pl wydaje sie fajny, no i cena atrakcyjna.
  • Re: kurs maklera Autor: b.gieroslawski [80.72.38.*]
    nie znalazłem na tej stronie informacji o cenie. Możesz podać?
  • Re: kurs maklera Autor: ~doris [83.24.129.*]
    ja polecam
    http://www.lanco.pl/kurs-maklerski.php

dobra cena, zdecydowanie lepsza niz ZMiD a program ten sam.
  • Re: kurs maklera Autor: ~Arek [172.16.0.*]
    kończę właśnie naukę na kursie organizowanym przez ASSET we wiosennej edycji. Kurs prowadzi para maklerów - facet i kobieta. Muszę przyznać, że program idealnie ułożyli pod egzamin. Wszystko maksymalnie uprościli i nie zwracali głowy sprawami, których nie ma na egzaminie. Bardzo efektywna nauka a sami prowadzący też super. Polecam gorąco www.zostanmaklerem.pl
  • Re: kurs maklera Autor: ~dawid89wro [83.3.138.*]
    siemka, ja też chce zostać maklerem, ale nie stać mnie na takie kursy, jestem ambitny i bardzo sumienny myśle ze jestem w stanie sie przygotować do egzaminu w domu, tylko nie wiem z kad brać materiały do nauki, generalnie nie wiem jakie zagadnienia są potrzebne, co musze opanować chciałbym sie przygotować w rok wiec mam nadzieje ze zdam. Najpierw matura, egzamin na technika ekonomiste i na deser na maklera. To jest moje marzenie od lat. Jeśli macie jakieś materiały które mogły by mi pomoc prosze o przesłanie mi ich na dawid89wro@wp.pl pozdrawiam
  • Re: kurs maklera Autor: ~Arek [172.16.1.*]
    siema wszystkim, pisałem parę miesięcy temu o kursie na maklera w którym uczestniczyłem. I teraz potwierdzam wszystko to, co do tej pory napisałem, bo... zdałem egzamin!!! Udało mi się wykosić 174 punkty!!! Jestem bardzo wdzięczny za cenne informacje, bez których ciężko by mi było w ogóle zacząć naukę. Zawsze miałem też problem z mobilizacją do nauki, a regularne prace domowe i ćwiczenia na kursie zmusiły mnie do pracy. Polecam wszystkim leniuchom www.zostanmaklerem.pl;) Serdeczne dzięki za kursik Stachu!
  • Re: kurs maklera Autor: ~Aro [172.16.1.*]
    siema wszystkim, pisałem parę miesięcy temu o kursie na maklera w którym uczestniczyłem. I teraz potwierdzam wszystko to, co do tej pory napisałem, bo... zdałem egzamin!!! Udało mi się wykosić 174 punkty!!! Jestem bardzo wdzięczny za cenne informacje, bez których ciężko by mi było w ogóle zacząć naukę. Zawsze miałem też problem z mobilizacją do nauki, a regularne prace domowe i ćwiczenia na kursie zmusiły mnie do pracy. Polecam wszystkim leniuchom www.zostanmaklerem.pl;) Serdeczne dzięki za kursik Stachu!
  • Re: kurs maklera Autor: ~Kamil [89.74.21.*]
    Hej
    Ma ktos może jakieś materiały z kursu bo nie wiem za co mam się brac a nie mam za dużo kasy na kurs. jak coś to po prosze o kontak pol-172@wp.pl
    z góry wielkie dziękuje
  • Re: kurs maklera Autor: ~przemo [195.78.236.*]
    witam,
    Jestem zainteresowany uzyskaniem licencji maklera. bardzo proszę o materiały potrzebne do zdania egzaminu. gdyby ktoś posiadał jakies materiały to proszę o kontakt na e-maila. przemo.k7@wp.pl . z góry bardzo dziękuję.
  • Re: kurs maklera Autor: ~lol [82.139.42.*]
    Dołączam się do prośby przema: marcinooos111@o2.pl z góry bardzo dziękuje
  • Re: kurs maklera Autor: ~Agaaa [89.79.37.*]
    Zaciekawił mnie tamat kursów maklerskich i o to własnie wpadłam na to forum :)
    Sama nie wiem czy podołałabym tego typu zagadnieniom, chociaz studiuje finanse. Myśle ze ma to sporo wspólnego..?. Chętnie przejrzala bym notatki o które proszą poprzednicy, dlatego również dołaczam sie do prośby o możliwe ich przesłanie:
    gaga914@op.pl
    Z góry dziekuje za odpowiedz na moją prośbę.
    Pozdrawiam wszystkich przyszłych maklerów i życze powodzenia :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.230.64.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: kurs maklera Autor: ~xmapi [80.48.195.*]
    Ja też jestem zainteresowany materiałami jeśli ktoś byłby tak miły i je udostępnił. Mój adres: xmapi@wp.pl
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.77.154.*]
  • Re: kurs maklera Autor: kaspirov [195.205.100.*]
    kurs maklera wsumie nie jest zadnym gwarantem umiejetnosci itd
    nawet po tym kursie nie mozemy byc niczego pewni - za duze ryzyko

juz lepiej starac sie kupowac tanio i sprzedawac drozej na jakis aukcjach :) mniejsze ryzyko
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [62.133.133.*]
  • Re: kurs maklera Autor: ~xmapi [80.48.195.*]
    Jeśli ktoś ma materiały z kursu to proszę o przesłanie: xmapi@wp.pl
    Z góry dzięki
  • Re: kurs maklera Autor: ~Gwiazdka [192.168.5.*]
    Prześlijcie mi proszę jak macie materiały z kursu na maklera galaaa@interia.pl
    pozdrawiam!!!!
  • Re: kurs maklera Autor: ~hjalmar [83.27.239.*]
    Witam
    Tez jestem zainteresowany wyrobieniem licencji maklera, studiuje ekonomie ;) wiec w przyszlej pracy napewno mi sie przyda , szukam kursu we Wrocławiu, zna ktos jakis dobry. Najwazniejsza jest jakosc kursu, umiejetnosci ktore uda nam sie zdobywac w trakcie jego trwania, cena idze na dalszy plan, przeciez i tak jak juz zaczniecie pracowac w zawodzie to wam sie zwroci ;)
    pozdrawiam
  • Re: kurs maklera Autor: ~gosc [79.189.74.*]
    Jeśli ktoś ma materiały z kursu, bądź jakieś materiały do nauki na kurs to proszę o przesłanie: stachmtg@tlen.pl
    Z góry dzięki
  • Re: kurs maklera Autor: ~urodzonybiznesmen.pl [46.113.45.*]
    Pod poniżsyzm linkiem zamieszczony jest artykuł gdzie znajdziecie całe info dotyczące egzaminu na maklera, zakres materiału, odpowiedzi na pytania, ściągniecie tablice itp.

http://urodzonybiznesmen.pl/kursnamaklera.html
  • Re: kurs maklera Autor: ~Tomasz [83.25.67.*]
    Co do kursu Maklera to część matematyczna jest do przyswojenie jeśli ktoś zna podstawy matematyki i trochę ekonomi , najwięcej czasu trzeba poświecić na czytanie ustaw , bo na egzaminie zadania a pytania z prawa są w równej części .
    Ostatnio wpadłem na kurs on-line na http://kursmaklerski.blogspot.com/ , akty prawne można pobrać ze stron państwowych .
    Pozdrawiam i powodzenia
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.5.3.*]
  • Re: kurs maklera Autor: ~Maklerspl [83.8.137.*]
    Maklers.pl prowadzi bardo ciekawie kurs maklerski (http://maklers.pl). Ponadto można tam znaleźć całą masę darmowych treści i innych pomocy.