wielkie dzienki za informacje o kursie.ale tam nie ma dokladnego terminu,znasz dokladny termin???a ty jestes z warszawy,bo ja z lodzi,ale nie mam problemu,dojade!!
Polecam szkolenie maklerskie organizowane przez firme Makler Kurs. Kurs odbywa sie w Krakowie, jest dobrze przygotowany i tani z dodatkowymi znizami dla studentow.
koszt około 4tyś ale problem jest taki ze jesli nie pracujesz przez rok jako makler tracisz licencje.w polsce jest tylko 1800 maklerow i 200 doradców inwestycyjnych
sorki ze nie odpisalem wczesniej. Kurs zaczyna sie na poczatku wrzesnia. najpozniej na 7 dni przed kursem trzeba zaplacic kase. ja zaplace jutro bo wylatuje do norwegii we wtorek. Ogolnie sporo biur maklerskich szuka osob z licencja maklera do pracy.
Egzamin jak juz wspominalem 8 pazdziernika w KPNIG. na stronie KPNIG sa testy z ostatnich 3 lat. sa trudne i ogolnie malo osob zdaje taki egzamin. Wiec trzeba sie przylozyc ostro. Pozdrawiam serdecznie
jeśli kurs jest we wrześniu, a chcecie iść na egzamin w październiku to nie ma takiej możliwości aby zdać. Egzamin maklerski to nie są studia, gdzie w ciągu 2 tygodni można się przygotować. czas przygotowania to około 6 miesięcy codziennej nauki i dopiero można próbować, chyba ze ktoś woli kilka razy zdawać.
no nie ale przegięcie, 6 miesięcy codziennej nauki, chyba zwariowałeś, trzy miesiące to optymalny czas, a jak ci nie poszło to do kolejnego razu wystarczy dwa miesiące, tym bardziej ze jakbys sie uczyl 6 m-cy to na bank zapomnisz to co czytales na początku.
Po prostu trzeba to zrobić w krótszym czasie ale sie trzeba naprawde przyłożyć
tak czy inaczej powodzenia:)
chodziłem na kurs maklerski 13 lat temu , a mialem wtedy 18 lat - bylem przed maturą , myślałem że miesięczny kurs mi wystarczy i świat zawojuję
egzamin zdawalem 2 razy - niestety nie zdałem, raz nawet mi niewiele pkt. brakowało
bez skończonych studiów z finansów albo z prawa (ewentualnie księgowość) 1-miesieczny kurs nie pomoze, egzamin jest bardzo trudny (na doradcę jescze trudniejszy) , studia z w.w dziedzin o tyle pomagają , że odpada nauka z około 30 % materiału
moja rada jest taka : szkoda 4 tys, na kurs, lepiej przygotować się samemu przez własnie około 6 miesiecy (egzaminy są kilka razy w roku), nauka na podstawie testów no i oczywiście aktuaalnych materiałów źródłowych (ustawy, reguaminy giełdy itp)
acha, warto np. sobie odpuscic część materiału (ja to zrobiłem z ksiegowaniem na kontach WN, MA i te sprawY) którego nie możecie przyswoić i nie odpowiadać na teście, za błędną odpowiedz jest minus
dzieki za wszystkie rady.chyba narazie odpuszcze sobie kurs a poczytam i poobserwuje sobie jeszcze w domu.ja studiowalam bankowosc wiec mysle ze ksiegowanie na kontach to akurat znam,ale temat gieldy to temat rzeka wiec musze rzeczywiscie poswiecic duzo wiecej niz miesiac do egzaminu.wielkie dzieki za wszystkie rady.pozdrawiam,iza
trochę nieścisłości Ci tu tu napisali izo.
Kurs się przyda, natomiast nie pomoże zdac egzaminu.
Przejrzyj materiał i porównaj z zakresem na kursie - ile jest czasu
poświęcone na kursie poszczególnym częściom materiału.
Połóż nacisk na to co jest szeroko omawiane, natomiast pozostałe rzeczy
też trzeba znać.
Z tego co mi wiadomo to licencja jest ważna bezterminowo.
A do pracy w biurze maklerskim nie jest potrzebna licencja maklerska.
Muszisz się orientować w tej tematyce.
DZIEKI DAROK ZA ODPOWIEDZ.A TY MOZE SIEDEZISZ W TYM TEMACIE???
JESLI TAK TO MOZE MIALBYS CHWILKE POGADC O TYM NP.NA GG?
BEDE CI BARDZO WDZIECZNA JESLI SIE ODEZWIESZ.
MOJ MAIL TO:
izabela180@poczta.onet.pl
POZDRAWAIM.IZA
Witam Wszystkich!!! Mam pytanie do was doswiadczonych w tym temacie... Mianowicie dopiero teraz wybieram sie na studia, ale juz teraz wiaze swoja przyszlosc wlasnie z zawodem maklera. Jestem ukierunkowany na studia zwiazane z ekonomia ale mam pytanie dow as jakie studia/specjalizacje byscie mi polecili zeby bylo mi latwiej w zdobyciu przyszlej licencji(zdania egzaminu na maklera) ??? Z gory dzikei za kazda odp... pzdr
na stronie www.knf.gov.pl sa egzaminy z ostatnich lat, pytania czesto sa podobne wiec warto miec je opanowane
maklera zdalem rok temu, nie chodzilem na zaden kurs bo to strata pieniedzy/czasu, ale mialem od kolegi materialy z kursu i z 2 rozdzialy byly rzeczywiscie przydatne (jesli chodzi o szybki sposob rozwiazywania zadan, bo to jest b. wazne)
jesli masz jakies pytania to: marconi(at)op.pl
Dzieki za odpowiedz.Tak wlasnie sie zastanawiam,czy kurs pomoze mi w znalezienu lepszej pracy.Znam sie na bankowosci,mysle ze na analizach tez,ale najbardziej interesowalaby mnie praca w biurze maklerskim!!!pozdrawiam goraco.
kończę właśnie naukę na kursie organizowanym przez ASSET we wiosennej edycji. Kurs prowadzi para maklerów - facet i kobieta. Muszę przyznać, że program idealnie ułożyli pod egzamin. Wszystko maksymalnie uprościli i nie zwracali głowy sprawami, których nie ma na egzaminie. Bardzo efektywna nauka a sami prowadzący też super. Polecam gorąco www.zostanmaklerem.pl
siemka, ja też chce zostać maklerem, ale nie stać mnie na takie kursy, jestem ambitny i bardzo sumienny myśle ze jestem w stanie sie przygotować do egzaminu w domu, tylko nie wiem z kad brać materiały do nauki, generalnie nie wiem jakie zagadnienia są potrzebne, co musze opanować chciałbym sie przygotować w rok wiec mam nadzieje ze zdam. Najpierw matura, egzamin na technika ekonomiste i na deser na maklera. To jest moje marzenie od lat. Jeśli macie jakieś materiały które mogły by mi pomoc prosze o przesłanie mi ich na dawid89wro@wp.pl pozdrawiam
siema wszystkim, pisałem parę miesięcy temu o kursie na maklera w którym uczestniczyłem. I teraz potwierdzam wszystko to, co do tej pory napisałem, bo... zdałem egzamin!!! Udało mi się wykosić 174 punkty!!! Jestem bardzo wdzięczny za cenne informacje, bez których ciężko by mi było w ogóle zacząć naukę. Zawsze miałem też problem z mobilizacją do nauki, a regularne prace domowe i ćwiczenia na kursie zmusiły mnie do pracy. Polecam wszystkim leniuchom www.zostanmaklerem.pl;) Serdeczne dzięki za kursik Stachu!
siema wszystkim, pisałem parę miesięcy temu o kursie na maklera w którym uczestniczyłem. I teraz potwierdzam wszystko to, co do tej pory napisałem, bo... zdałem egzamin!!! Udało mi się wykosić 174 punkty!!! Jestem bardzo wdzięczny za cenne informacje, bez których ciężko by mi było w ogóle zacząć naukę. Zawsze miałem też problem z mobilizacją do nauki, a regularne prace domowe i ćwiczenia na kursie zmusiły mnie do pracy. Polecam wszystkim leniuchom www.zostanmaklerem.pl;) Serdeczne dzięki za kursik Stachu!
Hej
Ma ktos może jakieś materiały z kursu bo nie wiem za co mam się brac a nie mam za dużo kasy na kurs. jak coś to po prosze o kontak pol-172@wp.pl
z góry wielkie dziękuje
witam,
Jestem zainteresowany uzyskaniem licencji maklera. bardzo proszę o materiały potrzebne do zdania egzaminu. gdyby ktoś posiadał jakies materiały to proszę o kontakt na e-maila. przemo.k7@wp.pl . z góry bardzo dziękuję.
Zaciekawił mnie tamat kursów maklerskich i o to własnie wpadłam na to forum :)
Sama nie wiem czy podołałabym tego typu zagadnieniom, chociaz studiuje finanse. Myśle ze ma to sporo wspólnego..?. Chętnie przejrzala bym notatki o które proszą poprzednicy, dlatego również dołaczam sie do prośby o możliwe ich przesłanie:
gaga914@op.pl
Z góry dziekuje za odpowiedz na moją prośbę.
Pozdrawiam wszystkich przyszłych maklerów i życze powodzenia :)
Witam
Tez jestem zainteresowany wyrobieniem licencji maklera, studiuje ekonomie ;) wiec w przyszlej pracy napewno mi sie przyda , szukam kursu we Wrocławiu, zna ktos jakis dobry. Najwazniejsza jest jakosc kursu, umiejetnosci ktore uda nam sie zdobywac w trakcie jego trwania, cena idze na dalszy plan, przeciez i tak jak juz zaczniecie pracowac w zawodzie to wam sie zwroci ;)
pozdrawiam
Pod poniżsyzm linkiem zamieszczony jest artykuł gdzie znajdziecie całe info dotyczące egzaminu na maklera, zakres materiału, odpowiedzi na pytania, ściągniecie tablice itp.
Co do kursu Maklera to część matematyczna jest do przyswojenie jeśli ktoś zna podstawy matematyki i trochę ekonomi , najwięcej czasu trzeba poświecić na czytanie ustaw , bo na egzaminie zadania a pytania z prawa są w równej części .
Ostatnio wpadłem na kurs on-line na http://kursmaklerski.blogspot.com/ , akty prawne można pobrać ze stron państwowych .
Pozdrawiam i powodzenia