• W MediaMarkt MyFone się ładnie sprzedaje.. Autor: ~fragles [164.126.161.*]
    idzcie i sami sie zapytajcie :)
    Ja pytałem
  • Re: W MediaMarkt MyFone się ładnie sprzedaje.. Autor: ~123456 [89.64.31.*]
    Dnia 2015-11-05 o godz. 12:07 ~fragles napisał(a):
    > idzcie i sami sie zapytajcie :)
    > Ja pytałem

no i co z tego?
    W wynikach ostatniego roku widać ze sie wszystko ładnie i wiecej sprzedaje... tylko zysk za tym nie idzie wiekszy
  • Re: W MediaMarkt MyFone się ładnie sprzedaje.. Autor: ~arek [46.112.130.*]
    A asbis zarobil w q3 580 tys. PLN i ponad 16% do gory... :). Udalo im sie zejsc po 3 kwartalach ponizej 72 mln starty :). No i maja 76 mln kapitalizacji vs niecale 25 mln tfone (biznes praktycznie ten sam). Skad roznica? Inny poziom przychodow no i umiejetnosc elektyzowaniu rynku kiedy trzeba przeklada sie na zupelie inny poziom zainteresowania... . Tfone po prostu przezeral ostatnio dobra marze brutto (z tego co mowil zarzad na inwestycje w linie produktowe/software/targi/marketing/odswiezenie stron, wizerunku). Czy przyniosło to efekt i czy udało się ze zwiekszonych kosztow wykrecic netto dowiemy się już za 6 sesji... na dzien dzisiejszy kurs kalkuluje porazke w tej kwestii... i to dosc dotkliwa :P. Uwazam, ze drobny sygnal od prezesa mial pokazac, ze rynek obciazaony strachem i historia ostatnich kwartalow nie wycenia spolki racjonalnie. Bo nawet jesli spolka drepcze w miejscu to wycena jest dosc smieszna. Co by nie bylo do wynikow, jak wspomnialem wczesniej, pewnie rozne cuda dziac sie beda.
  • Re: W MediaMarkt MyFone się ładnie sprzedaje.. Autor: ~fragles [2.97.237.*]
    piekne wyniki !
  • Re: W MediaMarkt MyFone się ładnie sprzedaje.. Autor: ~fragles [2.97.237.*]
    za nami piekna sesja :) papier lekki moze złapać skrzydła
  • Re: W MediaMarkt MyFone się ładnie sprzedaje.. Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Jeszcze chyba ciekawszym newsem jest pojawienie się niedawno (ok dwóch tyg temu) myPhona oraz innch produktów Tfona w węgierskim MediaMarkt. Pozytywne efekty dopiero przed nami a puszczone oko przez Prezesa zaczyna wyglądać wiarygodnie.
    Jak to powiedział bohater jednej z komedii "kto się telepie ten sam sobie trzepie":)

http://www.mediamarkt.hu/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChannelSearch?storeId=103952&langId=-19&searchProfile=onlineshop&channel=mmhuhu&searchParams=&path=&query=myphone

• Re: W MediaMarkt MyFone się ładnie sprzedaje.. Autor: ~kel [217.99.253.*]
    2 teletoria w czechach, 2 na słowacji, w węgierskim mediamarkcie ktoś widział myphone'a... jaki przekaz chcesz zbudować Exciter? czym chcesz podjarać forum? wszędzie wokół nas jest mnóstwo chłamu i badziewia i nikt nie zwraca na to uwagi; napisz coś o e-papierosach, ew. o ledach ( tylko nie o najnowszej linii elektronarzędzi, błagam); widziałeś kiedyś z bliska punkt teletorium? ok, ja też; dziękuję...

• Re: W MediaMarkt MyFone się ładnie sprzedaje.. Autor: ~wojtek [31.175.22.*]
    nie kupiłeś?
  • Re: W MediaMarkt MyFone się ładnie sprzedaje.. Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Pewnie że nie kupił:) A co do kwestii punktów sprzedażowych oraz samych produktów to można negować wszystko oprócz wyników.
    Firma po wczorajszym wzroście ma kapitalizację 28mln więc nie wiem do czego odnosisz swoje biadolenia ale ja min. do tego oraz wielu sygnałów które świadczą o wielkiej dysproporcji pomiędzy tą wyceną a sytuacją obecną i w przyszłości.
    Teraz będę naganiał ile wlezie bo jestem zapakowany po uszy z dobrą średnią i zamierzam być bardzo pazerny.
    Jak chcesz tanio kupić to naganiaj na spadki, może coś wskórasz i wtedy znowu dokupię:)
  • Re: W MediaMarkt MyFone się ładnie sprzedaje.. Autor: ~prezes [37.152.19.*]
    Trzeba trochę nagłaśniać żeby coś się działo: -) Swoją drogą to dzisiaj porównywałem sprzedaż na allegro z ubiegłoroczną , teraz jest z 700 telefonów sprzedanych a w tamtym roku w podobnym okresie było ok 200, patrzyłem na sztuki a nie ceny żeby było jasne.
    Nagłaśniać trzeba choć to jak dużo jest już informacji w necie jednoznacznie świadczy o dynamice rozwoju.
    Niedługo można będzie codziennie wrzucać newsy o nowych produktach oraz kanałach dystrybucji. Aby nie być gołosłownym dzisiaj portale branżowe i nie tylko rozpisują się o nowych modelach telefonów z klapką. Można lubić lub nie ale to jest zawsze ciekawa nisza na której można zarobić.

http://www.gsmmaniak.pl/483356/myphone-metro-metro/
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.