przykro patrzeć jak niby dobra firma a tak jest poniewierana an GPW. leo wytłumacz mi o co chodzi z tym okresem zamkniętym 2 tygodnei przed wynikami. Kto nie moze kupować akcji i czemu?
czyli w normalnym przypadku po takich komunikatach o zakupach akcji przez prezesa i jeszcze zakupie w ostatnim możliwym dla insadera momencie kurs na każdej innej spółce by eksplodował - ale nie na Wasko .pozdro
prezes w tym roku już 15 razy kupował(możesz policzyć ilość akcji jakie kupił) oficijalnie, ile nieoficialnie (czy wogóle) nie wiemy, może więcej nie jest w stanie (perspektywa zakupu Novum), ale dramat polega na tym , że tu praktycznie obcy nie kupują
A dlaczego mamy stracić jak zdejmą z giełdy? Na dzisiaj, lekko licząć, przymusowy skup byłby w okolicach właśnie około 2,2. a będzie lepiej. No stracą oczywiście ci co kupywali wyżej.
chodziło mi o to że wielu tu ubranych jest dużo wyżej a po za tym te 2,2 to dla mnie też strata bo w 4 lata mogłem zarobić gdzie indziej. "przymusowy skup byłby w okolicach właśnie około 2,2. a będzie lepiej" co rozumiesz przez lepiej?
Chodzi mi że będzie lepiej bo z biegiem czasu cena za przymusowy wzrasta. No przecież nikt z nas nie zakłada ze Wasko będzie generować straty i drukować papier.