• Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~dociekliwy [91.233.18.*]
    Takie tam pytania ?!?!?
    - od 4 lat firma przynosi nieprzerwanie ogromne straty,
    - od 15 miesięcy brak spłaty obligacji w kwocie 10.000.000,00zł,
    - kapitały własne ujemne (wartość księgowa akcji ujemna) !!!,
    - negatywne odpowiedzi z MSP odnośnie pomocy na restrukturyzację,
    - brak płynności akcji i brak możliwości sprzedaży akcji chociażby za kwotę kilku tysięcy złotych,
    - od kilku lat komunikaty o zmniejszaniu posiadania akcji przez członków Zarządu i rodzinę Orzeł (nawet po cenie 30gr za akcję)
    jak długo jeszcze utrzyma się ta spółka na NewConnect czy może w końcu usuną z notowań ??
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~Kazik [80.72.34.*]
    Tak, ja nie mam nic, ty nie masz nic, on nie ma nic - zaśmiał się głośno. - To razem właśnie mamy tyle, w sam raz tyle, żeby założyć wielką fabrykę.” Ten cytat z filmu „Ziemia Obiecana” Andrzeja Wajdy dokładnie opisuje sytuację spółki Orzeł SA

Obligacje już są w etapie załatwienia.
    Fabryka nowoczesna co widać i pracuje.
    Forsa z Ministerstwa może będzie Chcą skladać jeszcze raz
    Jak z niczego to i tak sobie radzą. Myślę że trochę po tych ugodach można mieć. Ciekawi mnie skąd Ty z ta opinią właśnie teraz.
    Trudno sprzedać to prawda ale i trudno kupić.
    Pozdrawiam
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~obligacja [89.65.202.*]
    fabryka pracuje na pensje prezesów i dyrektorów ale nic nie robią żeby oddać pożyczonych 10mln zl za obligacje
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~MK [83.6.194.*]
    Masz racje ale właśnie ostatnie lata są dla takich z niczego zrobić coś Tu w/g mnie tak będzie .Zresztą Kazik juz tu jest a On cierpliwy i konsekwentny
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~MK [37.47.26.*]
    Można coś kupić ale z 10% do portfela
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~kaczka [95.41.20.*]
    a ja myślę, że pis u władzy to będą złote czasy dla orzełka
    Należy czekac i na spadkach powoli kupować. Przedwczoraj juz miało chęć troszke ruszyć to Orzeł grubymi paluchami przez podstawionego opiekuna klikał w klawiaturę i pokazywał gdzie nasze miejsce. Wystawili 50 i 100 tys. niby nie duzo ale po co. Pozdrawiam i czekamy.
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~doc [91.233.18.*]
    pewnie opłaca się sprzedawać w tych cenach - tylko czy będzie chętny na akcje
    Teraz Chętnego nie ma . Ale nie daję wiary że tu będzie bankructwo. Zadłużenie jest to fakt ale majątek również. Restrukuryzacja się udaje. Część kasy pewnie gdzieś zaparkowana. Tu może być Mistrzostwo Swiata jak Orłom się wszytko uda. Z zakładu wulkanizacji 1984 taka Fabryka . Odbudować zaufanie bedzie ciężko do Inwestorów ale po co im to . Jak Ktoś zechce wejść do spółki w co wierzę to będzie grubo.

• Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~jac [46.77.124.*]
    jesli jest tak dobrze to dlaczego nikt nie zbiera akcji ???
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~MK [37.47.20.*]
    Po co ma zbierać Jest zły klimat do inwestowania a akcji zresztą mało na s .Przecież jakby przyłożyć do zaraz 1.a nie w tym rzecz .Przez 5 lat Ludzie Zmęczeni na maksa .Zresztą nic nie wiadomo czy Im się tu uda wszytkich bybzykac czy nie Ryzyko jest dlatego za 20 % kasy można pobierać nie wiecej
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~jozek [89.65.202.*]
    co chwilę ktoś pisze że warto podbierać ale jakoś nikt nie chce brać z prawej ?!?!?
    ci co piszą żeby kupować to zapewne sprzedają
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~gleba [62.212.110.*]
    kolejny kwartal strata
    będzie dno, gleba, masakra
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~MK [83.6.205.*]
    Idiotą nigdy nic nie będziesz miał tak głupiej wypowiedzi w tym momencie się nie spodziewałem chyba orzeł ci placi
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~kolejnaemisjaobligac [89.65.189.*]
    Orzeł SA: Emisja obligacji serii C
    Nr raportu: RB nr 45/2015
    6 listopada, 2015
    Zarząd Orzeł S.A. w upadłości układowej informuje, iż w dniu 6 listopada 2015 roku, na podstawie art. 5 i art. 33 pkt. 2 ustawy z dnia 15 stycznia 2015r. o obligacjach, podjął uchwałę nr 1 w sprawie emisji nie więcej niż 8.388 (osiem tysięcy trzysta osiemdziesiąt osiem) sztuk obligacji serii C o wartości nominalnej 1.000,00 zł (tysiąc złotych) każda, o łącznej wartości maksymalnej 8.388.000,00 zł (osiem milionów trzysta osiemdziesiąt osiem tysięcy złotych).
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~Zenek [37.47.19.*]
    Jeszcze ze dwa lata będą palanty zezbic w gównie. Nic nie kupować niech rodzina sama ze sobą handluje zakaly rynku .Żarty z rynku kapitałowego sobie robią .nieudacznik wracać do wulkanizacja i liście pompowac. Nie kupować nic
    Do prezesa.
    Szanowny panie proszę podać wynagrodzenie Pani Członek Zarządu. Podaje pan tak dużo komunikatów i zaraz korekt . Tak trudno jest napisać bez poprawek. Dlaczego życiorys jest przekazany dopiero dzisiaj. W/g mojej wiedzy podaje się go przed powołaniem.
    Czy to prawda że jest pan 3/4 dnia na notowaniach GPW. Osobiście uważam iż powinien pan pracować dla dobra Akcjonariatu.
    Czy to prawda że teraz bedzie pan mącił przy kursie walorka.
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~gonić_frajerów [27.131.7.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    mentarz prezesa zarządu Orzeł SA Jacka Orzeła
    https://www.bankier.pl/static/att/86000/2324364_prezorzel.PNG Z dużym zaskoczeniem przeczytałem artykuł „Orzeł nielot”. Nie odmawiam autorom prawa do własnej opinii o Orzeł SA, jednak podawane w tekście fakty są dalekie od prawdy i zawierają duży ładunek subiektywizmu.

Odniosę się tylko do kilku:
    - „spółka nie posiada większego majątku trwałego” – następnie autor pisze, że na koniec 2010 r. było to 28 mln zł. Czy to rzeczywiście mało przy kapitalizacji ok. 40 mln zł?
    - „akcje są nie płynne” – obroty na większości sesji przekraczają 100 tys. zł a ostatnio nawet 300 - 500 tys. zł. Czy to rzeczywiście mało dla spółki z NewConnect?

W artykule pojawiają się sformułowania typu „ciężko zauważyć pozytywne efekty”, „cena nie ma pokrycia w fundamentach” czy „to po prostu nie może się udać”. Niech komentarzem do tej subiektywnej oceny będą fakty: inwestor instytucjonalny w akcjonariacie i zainteresowanie zakupem akcji spółki wyrażane przez inne podobne instytucje, zaliczenie spółki do elitarnego grona NC Lead, spółka prowadzi jedne z najlepszych na całym rynku relacje z inwestorami, co potwierdzają liczne nagrody, a ostatecznie siła prowadzonego biznesu wyrażona przychodami wzrosła z 7,7 mln zł w 2007 roku do 25,7 mln zł w 2010 roku .

Podsumowaniem niech będzie moja kolejna jasna deklaracja: budowanie wartości dla akcjonariuszy się udaje i z pewnością uda w przyszłości.

Prosimy o komentarz do tego własnego z przed 5 lat.
    A może tak więcej pokory należało wykazać do rynku.
    Co dalej ...........................
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~pis [213.41.136.*]
    5 lat temu obroty tu byly 300-500tys zl ???
    dzis za tyle można kupic cala spolke
    dzis takie obroty ze od 3 miesięcy nie mogę wyjść z akcji bo od razu lecą pomoże 50gr a kupowalem po prawie 2zl
    może PIS sie za nich weźmie i te dotacje
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~MK [178.43.10.*]
    Tak pis nasza nadzieja.Tylko ze ja chce kupić i w/g mnie nic nie można nabyć bez wzrostu kursu.
  • Re: Ile lat jeszcze pociągnie Orzełopony ? Autor: ~kaczka [37.249.14.*]
    Dnia 2015-11-10 o godz. 21:10 ~pis napisał(a):
    ...
    > może PIS sie za nich weźmie i te dotacje

PIS się za nich weźmie i im pomoże. Biskupi też pomogą.

[x]
ORZLOPONY 0,72% 2,80 2025-11-20 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.