w związku z rozpoczęciem współpracy Grupy PROFESCAPITAL z TelForceOne S.A., spółką notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie, zapraszamy do udziału w krótkim badaniu, którego celem jest poznanie Państwa opinii na temat jakości relacji inwestorskich naszego Klienta.
Wszyscy uczestnicy badania wezmą udział w losowaniu jednej z nagród rzeczowych: - Smartfon myPhone Venum - 2 x Pendrive Imro Axis 32 GB - 3 x Pendrive SanDisk Cruzer Edge 16 GB Wnioski płynące z Państwa odpowiedzi zostaną wykorzystane przez Grupę PROFESCAPITAL oraz TelForceOne S.A. w procesie budowy i wdrażania przejrzystej polityki informacyjnej Spółki na polskim rynku kapitałowym.
Słabo, jak na początek współpracy nawet bardzo słabo!
W dzisiejszych czasach informacja jest jednym z najcenniejszych czynników, a Wy próbujecie "za garść świecidełek" w postaci pendrive przekupić lud?! Słabo!
Takie pendrive, powinny być obligatoryjne, a nie losowane wśród ludzi, którzy chcą przekazać to co najcenniejsze - informację!
A propos pytania - nie wypełniam celowo ankiety, bo mam w poważaniu "świecidełka"
Od momentu, kiedy to z mojej inicjatywy, we współpracy z SII udało się zorganizować we Wrocławiu spotkanie z zarządem, po tym jak ewidentnie zmanipulowano informacjami na rynku, czyli podniesiono ciśnienie inwestrom do maksimum, widzę lekką poprawę.
Piszę o tym, żeby zarząd wiedział, że inwestorzy pamiętają. Czasami nawet długo! Nie zmienia to faktu, że z przerwami trzymam akcje spółki od kilku lat, bo wierzę w jej potencjał, przewagę konkurencyjną i chciaż zabrzmi to patetycznie minimalną uczciwość zarządzających. Przy obecnym kursie i sytuacji spółki, jest ona mega niedowartościowa i jeżeli nie ma żadnych "trupów w szafie" i zarząd nie poleci znowu z akcjonariuszami, to będzie dobrze, również z PR.
Jeśli zarząd jednak z nami poleci, to Panowie Sawicki, Żywicki, Kowalski, obiecuję zorganizuję Wam jeszcze bardziej widowiskowe spotkanie niż tamto we Wrocławiu!. Więc Panowie wszystko w waszych rękach!
Ankietę to niech Tfo dla nas przeprowadzi sam ze sobą!!! Jak narazie w tej firmie jest tyle niedopowiedzianych spraw a odpowiedzi są wiecznie wymijące!!! Ankiet im się zachciewa!!!
Również uważam, że w interesie akcjonariuszy jest wskazanie Zarządowi przyczyn niskiego pozimu zaufania do Spółki, co powoduje duże dyskonto w cenie akcji. Liczę, że Zarząd zauważył problem niskiej wyceny Spółki i postanowił zareagować.
Napiszę tutaj to samo co powiedziałem panom z zarządu jak byłem we Wrocławiu.
Skoro zarząd uważa, że wycena nie jest adekwatna do rzeczywistej wartości spółki, to dlaczego spółka nie przeprowadziła skupu akcji w celu ich umorzenia lub dalszej odsprzedaży? Chyba, że ma schowane w szufladzie projekty, które przyniosą wysoką stopę zwrotu?!
Być może te projekty to współpraca z Biedrą, może oświetlenie LED, a może Foof - ale e-fajki są w odwrocie. Na razie wszystko bazuje na przypuszczeniach i najwyższy czas, żeby miało swoje odzwierciedlenie w wynikach!
Taka ankieta to kolejne puszczenie oka i ruch jak najbardziej słuszny. Trzeba wyrazić swoje opinie byle to nie były jedynie biadolenia jak to niska jest cena akcji i dlaczego nie ma skupu. Trzeba jednak pamiętać, że sama firma i jej zarządzanie, a obecność na giełdzie zwłaszcza takim gniocie jak GPW to nie zawsze jest piękna symbioza i korelacja. Przykład Tfona to klasyka gdzie cześć niedowartościowania wynika ze struktury akcjonariatu czyli jeden Pan Sawicki i reszta leszczy. Cwane fundy i Spekuła omija takie firmy szerokim łukiem bo nie mogą się tanio nachapać tylko czy to jest wina Zarządu lub Głównego? Nie mówi się o Tfonie i nie wydaje rekomendacji bo nie leży w kręgu KOLESIOSTWA. Jest plus takich firm bo jak się odpowiednio czyli tanio zapakuje a firma zacznie pokazywać to co leszczyki lubią najbardziej czyli netto to gradient wzrostu będzie znacznie szybszy niż na tych kontrolowanych gniotach. Mi bardzo odpowiada polityka braku rozwadniania.