Dnia 2015-10-28 o godz. 11:02 ~CMC napisał(a): > jakie oczekiwania i jakie prognozy ?
na samych akcjach arrinery mają 80 groszy zysku w porównaniu z II kwartałem a to już prawie 3 mln zysku przy kursie trochę ponad 9 zł a dzisiejszy kurs to już 11 zł ..........ponad 3 mln akcji to każda złotówka ma znaczenie
To, że będzie dobry, wiadomo, tylko ile pokażą w tym kwartale?
Myślę, że ten cały rok zamkną na bardzo dużym zysku, co będzie znakomicie zapowiadało przyszły rok.
Po czym wnosisz że będzie dobry ? Poinwestowali kasę w nowe spółki a z przeszacowania wartości akcji nie utrzymają pier#doniczka. Tu potrzebna jest gotówka.
Na nominał czyli co ? Uważam że tutaj to tylko wzrosty w perspektywie najbliższego roku ... taka moja opinia poparta tym co w spółce się obecnie dzieje.
Tutaj euforia opada raz do roku - przy raporcie rocznym pod którym musi podpisać się biegły rewident. Tam sztuczne pompowanie kursu nie wystarcza. Ale pospekulować sobie można, trzeba tylko wiedzieć kiedy spier***ać
Dnia 2015-10-29 o godz. 12:25 ~rere napisał(a): > Tutaj euforia opada raz do roku - przy raporcie rocznym pod którym musi podpisać się biegły rewident. > Tam sztuczne pompowanie kursu nie wystarcza. > Ale pospekulować sobie można, trzeba tylko wiedzieć kiedy spier***ać
sporo zależy od tego co pokażą w listopadzie a po tylu latach mają już chyba co pokazać a wówczas będzie się działo
Dnia 2015-10-29 o godz. 12:30 ~darek napisał(a): > Dnia 2015-10-29 o godz. 12:25 ~rere napisał(a): > > Tutaj euforia opada raz do roku - przy raporcie rocznym pod którym musi podpisać się biegły rewident. > > Tam sztuczne pompowanie kursu nie wystarcza. > > Ale pospekulować sobie można, trzeba tylko wiedzieć kiedy spier***ać > > sporo zależy od tego co pokażą w listopadzie a po tylu latach mają już chyba co pokazać a wówczas będzie się działo
Kilka lat temu też zależało, ale gdy pokazali gniota to wszystko się rypło. Po pierwsze ci kolesie NIGDY nie zarabiali inaczej niż na manipulacjach więc wiara w to że nagle zaczną zarabiać na produkcji czegokolwiek jest naiwnością. Po drugie, jeśli nawet to co pokażą będzie przedstawiało jakąkolwiek wartość, to od projektu do produkcji jest długa droga, a od produkcji do zysków - przepaść.
Zarabiają na sprzedaży akcji, a nie manipulacjach.Udowodnij swoje tezy bo bzdury piszesz.
Zobacz do raportów,do bilansu, do przepływów, szczerze polecam zamiast kompromitacji.
Dnia 2015-10-29 o godz. 15:15 ~Igres napisał(a): > Zarabiają na sprzedaży akcji, a nie manipulacjach.Udowodnij swoje tezy bo bzdury piszesz. > > Zobacz do raportów,do bilansu, do przepływów, szczerze polecam zamiast kompromitacji.
Normalnie niedługo umieszczą prezesa Kuicha w Sevres jako wzorzec uczciwości.
Prawda jest jednak trochę inna. Prezes Kuich pokazał jak sprzedawać akcje kumplom po zaniżonej cenie, pokazał jak kupować udziały od kumpli po zawyżonych cenach, pokazał jak inwestować miliony w serwisy internetowe w budowie. Wielokrotnie mijał się z prawdą, wprowadzał akcjonariuszy w błąd, choćby co do samochodu.
Zarabiajmy na spekulacjach akcjami veno, ale nie róbmy z siebie wariatów.
Ciekawie prawisz, trochę poczytałem i trafiłem na informację, zrobił emisję akcji, które zostały objęte przez Zen Capital po 5 zł kiedy chodziły na rynku po 60 groszy, w zamian za to przejął fizan z dużymi aktywami Farm51 dzięki czemu ma dziś rewelacyjne wyniki. A chłopaki z Zena na zero wyszli dopiero teraz, czyli 2 lata po transakcji. Mnie twoje brednie nie ruszają kurs wzorowo się zachowuje, spółka pokazuje nowe inwestycje, świetne wyniki, oraz nie robi żadnej emisji.