o to zebys mógł tanio dobrac w listopadzie 5-6 minimum kolego zobacz wykres ara i cen wegla w europie aktualnie jestesmy od miesiaca na dnie cenowym i jest konsolidacja miesieczna 50-52 dolce za tone
Myślę ze będzie dobrze Chiny ograniczają już export stali bo mieli przez spowolnienie nadprodukcje ceny ustabilizowane a dolar goni euro juz 1.09 było dzisiaj
Art35. ...a co myślisz o Petrolinvest ?
Z jednej strony to wygląda źle.
Na drugą stronę to coś jest na rzeczy ponieważ :
- kfn przewrócil ich na giełdę to Petrolinvest musiał dać konkretne powody dlaczego
- po co by płacili długi? Wg mnie jak bankrut to na całego
- ropa w Kazachstanie jest. Nie ważne jak głęboko ale jest.
jeśli masz za dużo pieniędzy to mozesz inwestować. Petrolinvest to firma króra nie prowadzi żadnej działalności więc o zyski będzie trudno a o ropie zapomnij :)
ten co sie podpisał art to sie pode mnie podszywa sprsaadzzaj id ale odpowiem jesli masz oila to trzymaj bo ja uwazam ze zarobisz i to nie mało zalezy po ile kupiłes pomysl same infa gosp leca a to niema przełozenia na kurs oila bo spada rusy juz wkur... z niemcami bo chcieli nas wypier... z kopalniami ale zmiana władzy i gazoport powiadam trzymac a bedzie dobrze pozdro
no szkoda że moderator mnie zablokował bo napisałem co myślę o twoich wywodach i doradzaniu innym, najpierw może do szkoły ..... to już taka esencja wyciągnięta z całości poprzedniej wypowiedzi.