• Dziwna spółka Autor: ~ed33 [188.146.66.*]
    Kurs mieli w miejscu a cierpliwości coraz mniej.Czy tu się w końcu coś zacznie dziać pozytywnego?
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~pit [195.20.110.*]
    Prochu nie wymyślą, systematyczny rozwój grupy, wzrost zysków - na to trzeba czasu i tyle. Jeśli za rok będzie po 9 zł to zysk od teraz 100%. Mało?
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~aaa [88.199.25.*]
    Kurs niby mieli w miejscu, ale jak spojrzysz na wykres roczny, to zobaczysz że to mielenie ma sens
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ed33 [188.146.80.*]
    Posiadam kruka,ccc,budimex -tu pełna satysfakcja.Elemental kupiłem bo ładnie wyglądał na wykresie i stąd moje zniecierpliwienie od 2 m-cy nie mam zysku choć i straty również nie.Najgorsze jest takie wyczekiwanie-nie lubię mielonki.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~bumbum [93.11.167.*]
    Kupiłeś "bo ładnie wyglądał na wykresie"? Ty się chłopaku ciesz, że do tej pory nie potraciłeś wszystkiego na giełdzie, bo 1) skoro inwestujesz pod ładny wykres kursu, to wiedzy masz najwyraźniej zero, 2) nie masz charakteru inwestora - masz charakter spekulanta z ADHD, który niecierpliwi się raptem po 2 miesiacach. Inwestuj w NASDAQ. Tam już C/Z dobija do 100 w niektórych przypadkach. :D Co 7 lat tacy pazerni spadają z drabiny.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ed33 [188.146.73.*]
    Może masz i racje w tym co piszesz -ale na kruku mam już 62% zysku,na ccc-46%,budimex-31%,tylko elemental słabo bo tylko 2,6% zysku (ale i krótki okres od nabycia-2 m-ce) Zawsze kupuje pod wykres i jakoś na tym żle nie wychodże.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ClassyIssue [31.179.226.*]
    Kruk i ccc tez mieliły, kwestia poprostu kiedy weszles. Jednakze fakt faktem tutaj ten kurs jest strasznie zastygły.... Wielokrotnie bywaly sytuacje ze przy obrocie 6mln co na elementalu jest dosc dużym obrotem kurs wędrował pod 4,50 by potem nie wiedzieć czemu powrócić na 0,00% na koniec sesji. Naprawdę dla mnie to zagadka. Albo poprostu o czymś jeszcze nie wiem.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~woo_ [157.158.77.*]
    na elementalu zaczyna sie spekuła, spolka ktora rosnie wiecej niz 100% w rok to nie jest fundamentalny wzrost

przejecia to nie jest sposob na orgraniczny fundamentalny rozwoj firmy

teraz tyko trend boczny w najlepszym wypadku lub pompowanie balona
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ooo [95.40.93.*]
    Kolego jakby to była spółka spekulacyjna, to od czasu wejścia na giełdę dałaby zarobić z 400%. Tutaj od czasu wejścia na GPW jest niecałe 100%. Wzrost jest stabilny i adekwatny do tego w jaki sposób spółka funkcjonuje. A wydaje mi się, że perspektywy są świetne. I nawet jeśli kurs akcji miałby chwilowo spaść, to w dłuższej perspektywie spółka da zarobić.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ed33 [188.146.132.*]
    Zaczyna wracać nadzieja,oby zaczęło się w końcu coś dziać na tej spółce.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ew [93.174.26.*]
    jakby ktoś znał Elemental to by tak nie pisał.
    Jak ktoś kupił elemental po 1,57 w emisji na NC to by miał x3 o to nawet na najlepszym i najbardziej agresywnym funduszu nie zarobi.
    w tym czasie elemental przeszedł przeobrażenie z spółki z wieloma podtekstami w niemal lidera europejskiego jeśli chodzi o recykling kooperując z takimi graczami jak Toyota.
    przejęcie Gorenje, spółki z Turcji Litwy to potwierdzają..
    w akcjonariacie ING OFE. AVIVA, enterpise investors, i rząd Norwegii to co to mało.
    jak ktoś zna elemental to wie ze rośnie falami nei wiem skad takie coś ale tak  jest jak w sierpniu nie było wudać końca pdoazy poniżej 4 zł ok 3,8 to nagle wyskoczył na 4,7-4,80 przy poeznych obrotach.. wiec zalecam cierpliwośc
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ed33 [188.146.0.*]
    Czy tu nastąpi jakiś przełom,czy to zwykłe badziewie które należy unikać bo i cierpliwość się już kończy.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~zzz [37.249.6.*]
    Kolego, przełom nastąpi. Ruch w górę został wyznaczony. Teraz spadamy, bo giełda spada i tylko dlatego.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~Czytelnik30 [212.160.172.*]
    i dlatego zjazd o - 4% bez powodu? Proszę Cię. dziś poszedł w pi..ach cały wzrost z zeszło tygodniowy. Tam się coś złego dzieje a na wykresie są przesłanki by można było mówić o podwójnym szczycie.... zaczyna sie z tego robić paproch jakich mało.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~hubabuba [89.228.208.*]
    spokojnie nie panikujcie idzie test ostatnich dołków i spólka się wybroni
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~www [46.169.188.*]
    ja nie panikuje :) czekam spokojnie na atak na 5zł :) to wcześniej, czy później nastąpi.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~sega [31.178.208.*]
    Trzeci dzień spada, nie wygląda to na dzień dzisiejszy dobrze mimo ze nie ma podstaw jedynie chyba to ze ogolny rynek marny . no i chec zbicia kursu w celu tanich zakupow. SPÓŁKA FUNDAMENTALNIE MOCNA Z PLANAMI I WYNIKAMI ALE JAK WIDAC TO TERAZ NIE MA ZNACZENIA.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~daras [83.25.104.*]
    w końcówkach sierpnia i września podobne zjazdy - to tutaj widocznie norma
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~mordor [188.146.69.*]
    to pora na zmianę w zagrywkach, żeby się nikt do papieru za bardzo ni przyzwyczaił
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ed33 [188.146.19.*]
    Ale trzeba mieć pecha żeby wdepnąć w takie badziewie,tyle już czasu a to mieli się w kółko i nie zanosi się na jakąkolwiek poprawę
  • Re: Dziwna spółka Autor: kazek63 [77.45.5.*]
    Ja jestem zadowolony, pierwsze akcje kupowałem po 2,11 zł, średnia cena zakupu jest oczywiście wyższa ale mimo wszystko jest OK. Niektórzy chcieliby zrobić z Elementala balonik, który mógłby pęknąć przy 10, 15 złotych ja jestem przeciwny.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~www [46.169.138.*]
    chyba właśnie kilka minut temu rozpoczął się na GPW rajd świętego mikołaja :))))))))))))))
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~kex [62.182.150.*]
    Nie rośnie , bo ewidentnie komuś zależy na blokowaniu kursu !
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~peco [46.77.124.*]
    Kurs blokują, bo zbierają. Może ktoś kupi większy pakiet po niższej cenie i dlatego tak leci. Dla mnie jako akcjonariusza takie zagrywki są źłe, bo odstraszaja innych potencjalnych klientów.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~daras [83.11.247.*]
    jak długo blokowanie, zbieranie z jednej - początek rajdu z drugiej strony - pora skończyć z recyklingiem i poszukać innych nieśśśmieciowych spółek, św. mikojłaj nie poczeka
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ed33 [188.146.0.*]
    Jeśli jutro kurs nie ruszy do przodu to wychodzę z tego śmiecia Ruszył kruk ,ccc, ciech,zawsze się coś ugra a na przyszłość to jak najdalej od takich spółek.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~bumbum [93.11.167.*]
    Warren Buffett nie miał ADHD.

• Re: Dziwna spółka Autor: kazek63 [77.45.5.*]
    Brawo bumbum.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~dfer [83.238.152.*]
    czy ktoś może czytał ostatni parkiet, coś tam napisali o elementalu?
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~daras [83.25.95.*]
    niezbyt wiele konkretów - iwestycje w odzysk platynowców 3 mln euro /2-gi kw. 16 r./, piec plazmowy do katalizatorów /kon. 17r./ nowy zakład w SSE do obwodów drukowanych - budowa wiosną kupno gruntów , linie sampling. 10 mln euro, do połowy 17r. extra piec do prolizy w dr. poł 18r. za 15 mln euro.
    Trzy projekty przejęć spółki skandyn. węg. najbardziej ameryyk.przych.100 mln.EBITDA kilka mln dol., przej. GORENJE "w najbliższych miesiącach konsol.wyników w I kw. 16r." , finansowanie inw.organ. -dotacje z UE, duże przejęcie dług i własne środki, żadnych nowych emisji i długo bez dywidendy. Jeszcze TOYOTA i inni.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ed33 [188.146.3.*]
    I kto tu ma ADHD p.bumbum i p.kazek63-co?
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~LAPO [62.153.98.*]
    Czy to, że odwołali członka zarządu jest w tej kwestii istotne?
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~sega [31.178.208.*]
    Dopuszczałem , a i pisałem ze dotkniemy 4 zł ale dalszy spadek naprawde juz nie wyglada dobrze.Trupow w szafie chyba raczej nie ma chyba ze niepewne ceny surowcow. Z4.80 do 4.00 to i tak całkiem przyzwoita korekta . Z jakiego poziomu odbicie oto jest pytanie.

• Re: Dziwna spółka Autor: ~tedi76 [31.61.138.*]
    Odbicie będzie dopiero po zmianie władzy. O ile będzie od czego odbijać
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ed33 [188.146.73.*]
    Beznadziejna spółka czy tutaj się zacznie coś dziać pozytywnego ?
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~garfi [89.229.22.*]
    Podejrzewam, że chodzi Ci tylko o notowania, bo w spółce dzieje się dużo pozytywnego.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~inżMamoń [217.99.25.*]
    podziękować :-)
    Ktoś mi zabrał na zamknięciu wszystkie 9000 papierka po 4.30!!! :-)
    Wchodzę w nowy rok z gotówką!
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~daras [83.21.5.*]
    też połowę sprzedałem, ale zamierzam do marca dokupić - może więcej
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~zigy [83.7.173.*]
    Żegnamy ... baby z wozu koniom lżej.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~inżMamoń [83.9.155.*]
    widzisz leszczu,nie koniom lżej tylko masz w portfelu mniej
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~Alex [188.146.68.*]
    Ciekawe, czy 4,-pln wytrzyma
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ed33 [188.146.10.*]
    Czy na tym badziewiu zacznie się w końcu coś pozytywnego dziać ,nie omal od roku kurs mieli brakowało by jeszcze żeby spadł poniżej 4zł to na odbicie brakło by znowu roku czasu..
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~daras [83.21.4.*]
    pewnie przy 200-procentowej dynamice rocznej w marcu - tyle jeszcze poczekam pozdrowienia dla wytrwałych
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~jerry [188.146.1.*]
    No i wykrakałeś. Parkiet odbił a ta śmieciówka leci i końca nie widać. Następny opór to chyba 3,5. Jak przebije to dopiero zatrzyma się na 3,20. I nawet dobieranie przez prezesa dla zatrzymania spadków nie pomoże, Ile można dokładać?! Cieszę się, że sprzedałem powyżej 4, przynajmniej nie wtopiłem aż tak bardzo. Odkupię poniżej 3 i będzie dobrze.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~toruk [188.146.1.*]
    I słusznie! Po wynikach za 4q będzie szansa na zakupy po dobrej cenie. Zobaczycie.
  • Re: Dziwna spółka Autor: ~ed33 [188.146.68.*]
    Ta spółka to typowy śmieć,tego nikt nie kupuje bo szanse na minimalny chociaż by zarobek jest mała.
[x]
ELEMENTAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.