Nie widzicie jak stenik kontroluje zlecenia?.! Nie oddawać tych paru akcji, które są w obrocie (bardzo niski FF).
Nie powiem, że to dojdzie do 30 zł, ale 20 zł realne .
10 zł to juź powinno być,tylko sternik dba o to by Zarząd tanio dobierał.
Życzę zadowolenia.
Sternik się bawi w kotka i myszkę. Teraz zdołuje akcje do 3,50-3,60 a pozniej mały skok na 4,40-4,50 i tak każdy będzie marzył o 20 zł za akcje a odda sfrustrowany za gronie. Musicie zrozumieć ze to koniec tego Waszego Staporkowa jedyni którzy na tym zarobią to RN zrozumiały to fundusze i wywalają co pozostało.
I kogo scenariusz sie sprawdza. Poza tym nie jestem pewny jakiegokolwiek wezwania moze spada bo spolka nie wytrzymuje obciazen obslugi kredytu bardzo proste wyjasnienie.
Tomasz, jest zapewne kilka osób które tak jak ty cenę 8 wzięłyby. Ale dla zdecydowanej większości 8 zł to cena która nie zapewni sukcesu dla wezwania na sprzedaż. Aby wezwanie zakończyło się masówką a co za tym idzie sukcesem cena wezwania powinna być około 20 zł. Taka prawda. Jeszcze jedno dziś Chiny ścięły po raz 6 stopy procentowe, koszty pracy w Chinach za chwilę będą większe niż w Polsce uwzględniając wzrastającą wartość Juana. Biorąc to wszystko razem do kupy te 20 zł to nie za dużo dla (wzywającego) nabywcy... Ale trochę jeszcze wody musi upłynąć.
jako adkwocatus diaboli zauważe że to wezwanie nadal w naszych głowach , nie w komunikatach spółki . Jaki jest plan tego kto tu rządzi nie jest do końca chyba jasne...
1) Rafako 2) Większościowi akcjonariusze z planem wycofania z GPW, co przy tych poziomach ma jak najbardziej sens. Stać ich i pewnie to bardzo kusząca perspektywa znając spółkę.
Drugi scenariusz po ostatnich zakupach i nawet dzisiejszych zakupach głównych akcjonariuszy (o tym pewnie w komunikatach przyszłotygodniowych) jest scenariuszem bazowym. Zbierają od leszczy dokąd się da bo po jaką cholerę wcześniej wzywać jak się ładnie wysypują po taniości.
Wywalono przez ostatnie miesiace lekko 0,5 mln akcji tj ponad 10% gdyby Rafako zbieralo juz dawno zobowiazane bylo do ujawnienia sie zarzad zebral jakies 40 tys. wychodzi ze ulica wziela reszte i nikt nie chce tego akumulowac marzyciele
Ulica wzięła resztę? Taką ilosc,szczególnie przez ostatnie trzy dni?Moim zdaniem to fund wyrzuca resztę akcji,a może kolejny fund też wyrzuca.To mnie istotne.Pytanie kto kupuje?.Jeśli tu jest ten sam zawiadowca od pięciu lat,to skupuje dla kogoś pod zlecenie.Może dla Rafako a może dla kogoś innego.Nikt się nie objawi,bo to wszystko wisi na słupach.A zawiadowca nie dla takich firm wykonywał zlecenia.
Wcześniej 90 tys. to ZUK nawet w miesiąc nie wyrabiał, a sprzedanym 1 tys. spadał o złotówkę. Dzisiejszy obrót 25 tys. i spadek o 0,20 zł to na pewno nie jest sprzedawanie.
Trzeba się podpiąć od poniedziałku, bo obroty nie kłamią.Mam nadzieję, że skubnę pokaźny pakiecik.Proszę sprzedawajcie od poniedziałku jak najtaniej też chętnie kupię większą ilość.
Mnie ciekawi jak dużo oni sprzedają tych pieców i kaloryferów widziałem ich piec z podajnikiem w leroju o prawie 1tyś więcej niż konkurencji czyli tani oni nie są czy ma ktoś jakąś wiedze czy zuk gdzieś sprzedaje swoje rzeczy poza kraj,chcę kupić parę sztuk akcji,ale kompletnie nie znam tej spółki,wiadomo,że to jest forum i nie wolno wzorować się tylko na opini z bankiera,ale jakoś mi to przybliży obraz tej spółki.Pozdrawiam
Buachacha. Jakie piece?
Obecnie nowe zamówienia na kolejne 2 linie www.pelleton.pl są w trakcie realizacji i kilka kontraktów u klientów.Codziennie ostatnio kilka tirów wyładowanych wyjeżdża z zakładów.
Cytujac Ciebie : Cieszy mnie, ze pojawili.sie na tym forum nowi, myslacy i madrze piszacy. To pewnie : Twoja wirtualna Nowa Stara Gwardia................
Chcą zebrać tanio od leszcza akcje w wolnym obrocie, potem ogłoszą wezwanie. A leszcze będą bez akcji. 40 zł mało realne , ale pod wezwanie odrazu wyskoczy pod 20zł. Tak to widzę analizując transakcje i kto, i jak kupuje. Reszta w Waszych rękach.
WieloZero klaun w swojej desperacji nagania pod kilkoma nickami (tak jak na fachowcach) a to dlatego, że 80% kapitału poszło w p..... i nigdy nie wróci.