Ktoś kupił 10 / dziesięć / akcji po 1,69. Dodając prowizje to wychodzi / około / 2,- za akcje. Jeżeli będzie chciał sprzedać te 10 akcji to dodając znowu prowizje najniższa cena aby wyjść na zero to 2,30 . Jest jeszcze wariant zbierania ale po 10 akcji plus prowizja to raczej mało opłacalne ale może ktoś mnie oświeci ?
Nie to jest ważne, lecz informacja o zmianie stanu posiadania, a to oznacza, iż jeden z Akcjonariuszy spadł poniżej wymaganego progu 5% głosów. Teraz pytanie, jak ten ktoś się zachowa, tzn. czy będzie zaniżał kurs celem tańszego zakupu większej ilości akcji, czy może dokupi akcji po cenach z arkusza.
I o to chodzi, przy minimalnych dla siebie stratach sprzeda akcji do poziomu 1,25 (w tym momencie tylko 5377 akcji), po czym przy dłużej utrzymującym się dołowaniu kupi kilkanaście lub kilkadziesiąt razy więcej (do poziomu obecnego lub nieznacznie przekraczającego obecny).
Dnia 2015-10-23 o godz. 15:39 ~Inwestor napisał(a): > I o to chodzi, przy minimalnych dla siebie stratach sprzeda akcji do poziomu 1,25 (w tym momencie tylko 5377 akcji), po czym przy dłużej utrzymującym się dołowaniu kupi kilkanaście lub kilkadziesiąt razy więcej (do poziomu obecnego lub nieznacznie przekraczającego obecny).
Zakładasz że lud będzie oddawał. Nie bardzo chce mi się wierzyć w ten scenariusz ale zobaczymy.
Bardzo dobrze, że ten wątek został poruszony. Niektórym może tak się zdaje, że tylko oni chodzili do szkoły i mają ''patent na fortele'' (np zdołować kurs). NIECH PRÓBUJĄ , ciekawe czy znajdą się naiwni? Już od pewnego czasu nikt tanio nie oddaje. Wydaje mi się, że jak ktoś zastosuje metodę masowego oddania to potem odkupi sobie drożej.
Oceniając dzisiejszą sesję (nie jestem pewien) , ale zdaje się, że może to być pełzająca taktyka zniechęcania do spółki. Aby do 13 listopada br. czyli do opublikowania skonsolidowanych wyników za 9 miesięcy tego roku i pokazanie uaktualnionej prognozy za cały rok 2015.
Ta Spółka daje zarobić, jednak wymaga cierpliwości i "mocnych" nerwów. Z wykresów aż tak bardzo tego nie widać, jednak w trakcie pojedynczej sesji skoki potrafią być naprawdę duże (warto czuwać).