Jak w 1Q16 pokażą wynik na zakładzie w pionkach to itak zabraknie papieru w karnecie Przecież nawet sam zarząd przydziela sobie akcje z obligacji zamiennych po 20PLN
Już widać jak w szczególności od 2-3 tyg ktoś ostro próbuje odbierać papier. Być może, któryś z obecnych większych dokupuje do kolekcji (pierwsze transze kupowali dużo wyżej) , albo jeszcze inny większy inwestor wchodzi zbierając z rynku. No ale nie ma co się dziwić, w końcu 3 rafinerie prezentują się okazale i to jest ostatni dzwonek żeby zebrać akcje poniżej 10zł. To i ja trochę chapnę ;-) akurat wychodzę z innej spółeczki to będzie trochę kaski. Mam nadzieję, że uda się kupić możliwie najtaniej :P
Jeszcze nie zakończone :) mam nadzieję, że dalej będą celowo zbijać kurs w dół jak dotychczas to może jeszcze taniej i więcej się kupi. Na razie smiesznie to robią. Jak zrzucają np. 2 akcje żeby obniżyć kurs o 25groszy to już bezczelnie się robi :)) że aż tak chcą się nachapać jak najniżej :)). Gdyby ktoś chciał wyjść możliwe najkorzystniej to by lekko dokładał idąc do góry, a tutaj ewidentnie widać ssanie na akcje. Duże zlecenia żeby wystraszyć i zrzutki po 2/10 akcji żeby robiło się czerwono, trochę poprzewalają z ręki do ręki licząc że ktoś im dorzuci :)) No ale mnie to pasuje za taką samą kwotę będę miał więcej akcji. A oni mniej zgarną bo im odbiorę :P