Zwykły śmieciuch i zwykła korekta w trendzie spadkowym. Ale jak ktoś lubi podwyższone ryzyko i podwyższone ciśnienie ... Zadłużenie finansowe: 1) długoterminowe: 17,5 mln zł 2) krótkoterminowe: 49,8 mln zł Razem ponad 57 mln zł !!! Także długoterminowo odradzam. Lukać na Bomedię, Eurocent, Agroligę i Eonet.
Ale jak do tego odejmiesz gotówkę, zapasy i należności czyli 90 mln i masz spłacony dług. Jest to inwestycja właśnie długoterminowa a nie jak piszesz że nie na długi termin. Co do twoich typów to Eurocent jak najbardziej, pozostałe do kosza :-)
To siedź na swoich rekomendacjach. Mi te nazwy nic nie mówią i nawet nie poświęcę 1min aby cokolwiek sprawdzić. A Ty pewnie właśnie przeskoczyłeś z Tfona na to badziewie i szukasz usprawiedliwienia. Jeszcze bardziej zaboli jak zobaczysz dużo wyższy kurs:)
Exciter - mam nadzieję że nie do mnie ta gadka tylko do berniego.
Jak napisałem w pierwszym wpisie pytanie dnia czy będą podwójne górne widły i wszystko wskazuje że będą, a pomógł temu wpis na stooq.pl Tomasza Gessnera http://stooq.pl/mol/?id=7879 oraz analiza na attrader.pl zrobiona przez szutnika, potencjał wzrostu nawet do 4,50 http://www.attrader.pl/pl/akcje/tfone/analiza-techniczna,analiza,7658
Jasne że to do bemi:) Takich jest wielu nie mogących się pogodzić z rzeczywistością. Im bardziej będą się upierać i opierać tym większy będzie ich szlag trafiał. Ja mam satysfakcję że od kilku takich kupiłem całkiem sporo poniżej 3zł i wcale nie zamierzam szybko sprzedawać pomimo że rentowność całego pakietu Tfona nawet przy obecnej niskiej wycenie i długotrwałych spadkach wygląda całkiem ładnie. Od strony technicznej sporo miejsca. Jednym z ciekawszych długoterminowych wskaźników RSI był przez pół roku w okolcy dolnego ograniczenia nawet nie docierając do połowy zakresu a teraz bańka pękła i musi nastąpić bardzo sowite odreagowanie a raczej zmiana trendu bo fundamenty są solidne.
Też mi się tak wydaje w tym przypadku bo obroty na tą spółkę b.duże ponad 7 % wszystkich akcji i około 15 % FF więc... Ja sam mam troche akcji kupionych powyżej 4,50 i raczej nie mam zamiaru ich sprzedawać ze stratą.
Dnia 2015-10-21 o godz. 15:09 ~inwestro napisał(a): > Też mi się tak wydaje w tym przypadku bo obroty na tą spółkę b.duże ponad 7 % wszystkich akcji i około 15 % FF
Pewnie że wie, zna przecież wyniki, już rano pisałem że dokładnie rok temu sawicki z drugim członkiem zarządu niejako na prośbę akcjonariuszy kupili trochę akcji firmy co miało oznaczać bardzo dobre wyniki, wówczas kurs urósł około 50% i faktycznie wyniki za 3 kwartał były bardzo dobre. Wydaje mi się że znowu mamy doczynienia z taką sytuacją a jeżeli dołożysz sobie 4 kwartał który był fatalny ze względu na wpisanie w straty utworzonej kilka lat wcześniej rezerwy w wysokości coś około 3 mln to za 4 miesiące zarówno zysk jak i kurs będą znacznie wyżej.
Myślę że nic nie dokupował, chyba że wyniki są kapitalne to w takiej sytuacji mógłby. Generalnie wczorajsza sesja pozytywna, niecierpliwi w większości już wyszli i teraz powoli powinno być w górę :-)
Tak z własnych obserwacji widzę że teraz większość ludzi bierze telefony rynku a nie z salonów sieci komórkowych więc powinno to dać do myślenia co do wyników spółki. Napewno będą dobre. Wszystko za tym przemawia.