znowu mieszaja jak kon pod gore dolar wyrownal szczyt a eur/dol zamiast nizej 1,13 to wyzej 1,135 czysta polka no ale teraz gdyby rzeczywiscie zeszli nizej 1,13 to by bylo 3,77 na luzie i to cel 1 szy http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=1&u=14538390
maja widac wyraznie straszny problem co z eur/dol czy juz w dol czy jeszcze troche poudawac ze EUR to dalej wielka moc moc zwiekszenia QE przez ECB to najbardziej prawdopodobne
Dzisiaj to może być różnie . Są dane z USA od 14 30 o bezrobotnych , o sprzedaży domów na rynku wtórnym i będą podane wskaźniki wyprzedzające , no i oczywiście EBC i albo rozrszerzenie QE co jest bardzo prawdopodobne a wtedy złotówka zacznie się umacniać mocniej wzgledem dolara jaki EUro albo bank pozostawi program na obenym poziomie i żadnego umocnienia złotego nie zobaczymy. A jak będzie trudno przewidzieć bo dane z USA i konferencja z posiedzenia EBC zaczynają się o tej samej porze 14 30 , jednak myślę że tym razem ważniejsze będzie co nakreśli EBC Także może być tak że zamiast okolic 3,80/ dolara zobaczymy 3,73
Przecież wszyscy wiemy, że tym rynkiem rządzą GS-y. My możemy - wg mojej opinii - tylko zgadywać, jakie instrukcje zostały wydane "na Polskę". A wiec zgaduję, $ dojedzie 3,60 , bo wybory, bo rynek ... Itp.
Bax a nie sądzisz że po ogłoszeniu wyników ( zakładam wygraną PIS ) złotówka klęknie a dolar pójdzie jeszcze wyżej ? Mam trochę kupionych dolarów po 3.70 i zastanawiam się czy jutro kasować zyski czy poczekać jeszcze tak do poniedziałku / wtorku.
Tutaj nawet Bax nie pomoze tylko szklana kula. Ja tez mam ten sam dylemat bo zyski juz sa niezle ale chciwosc przemawia za przytrzymaniem. W nocy raczej za wiele nie pomieszaja. Zobaczymy jutro. Ja robie tak. Jesli dobija jutro do 3.86 sprzedaje. Po ogloszeniu wynikow moze byc różnie, szkoda ryzykowac wypracowanego zysku... mozna czekac z palcem na klawiszu myszki ale spadek moze byc tak gwaltowny ze bedzie po plackach....
Ale pojechali dzisiaj ladnie A propos szklanej kuli - moja magiczna kreska (zielona:)) pokazuje ze dzisiejszy spadek zakonczy sie na 1.1105 ;) PS z kreska to zart oczywiscie :)
moze cos rzuce wykresow http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=360&u=14538390 jest wyjscie opor czarna linia tu juz ???// http://stooq.pl/q/a/?s=eurusd&i=120&u=14538390 bardzo mocne wsparcie na 1,11-1,1110 ale jakby wybili to otwarta droga na sporo nizej i wtedy mozliwe ze rynek pojdzie w kierunku szczytu dolca z krotkiej wiadomo 3,83 to pozycja sprzedaj choc przynajmniej na razie szybko spadac nie beda wsparcie dolara 3,79-3,8 zas edek to mozliwe do 1,115- jesli ma spadac nie wyzej
Dzieki Bax za info. Opyliłem całosc po 3,8255. Mogło być ciut wyżej ale i tak jest OK. Zakładam, że jutro bedzie czesciowa realizacja zyskow po moze lekkim podbiciu ale nie chce ryzykować... a pozniej po wynikach wyborów zobczymy... Jak wyjda wyzej tak jak Bax podaje to wtedy odkup...
tak zerknalem dokladniej to przeszli to wsparcie na 1,1104 normalnie to musza to potwierdzic na dziennym albo zejsc nizej 1,1086 wtedy juz wyraznie otworzyliby sie w dol noc bedzie istotna i przynajmniej rano zobaczymy czy upra sie by zejsc nizej czy troche skorekca a przynajmniej wg mnie potwirdzili juz szczyt na 1,17.... krotko te 1,1086 rozwala dotychczasowe wzroty na eur/dol i pojdzie formacja ABC JAK GLEBOKO TO JUZ RYNEK POWIE CHOC TYM ZEJSCIEM NA 1,11 TO JUZ JESTESMY NA SPADKACH moga tylko mieszac