ktoś cały czas zbiera po 4 gr , o co chodzi ??? czy to nie sygnał ze to poleci wyżej ??? nie ma podazy po 4 gr jak kiedyś , czyli zacnie zbierac po 5 gr ?
A mnie zastanawia dlaczego syndyk nie podaje terminu NWZA, którego żąda akcjonariusz? Czasu coraz mniej co 06.11 już nie dadzą rady zwołać? Jak dla mnie to zaczyna wyglądać na kolejny wałek grupy zawodowej komorników/syndyków. Najpierw pozbawili wszystkich obligatariuszy jakiejkolwiek szansy wyjścia z inwestycji, nagle bez ostrzeżenia zmieniając tryb postępowania, teraz utrudniają wejście nowego akcjonariusza.
W przypadku GANTA, który de facto miał większe długi i większy majątek sąd orzekł że nie spółka nie ma środków na przeprowadzenie likwidacji. Tutaj sydynk też doszukał się majątku niemal zerowego, tymczasem brniemy nadal w likwidację, jak dla mnie to rozkradanie spółki którą położył na łopatki prezes, a spółka przecież działa w niezwykle zyskownej branży...
no waśnie działaja w zyskownej branzy i co to oznacza ??? ze to wałek ztalikwidacja , chca dbrac za darmo akcje tak za daro bo po 1-7gr a wartość ich moze byc kilka razy wieksza, głupota jest oddawanie teraz skoro tego nie zrobiło sie wczesniej , moze niebawem dowiemy sie co tu w niedalekiej przyszłosci bedzie , to ze jest teraz likwidacja to wiemy ale .... zawse moze byc odwrót i co wtedy ??? kurs nie otworzy sie kilka dni
wiesz jaki interes ??? .... prokurator , tak w tym przypadku to sprawa w prokuraturze i nie bedzie ulgi :)) akcjonariuszom nie zalezy na upadłości oni chca powrotu do lat świetności i po to maja inwestora , zarobił krocie na PTI i teraz zrobi to na ekancelarii
a dajmy na to taki, ze jak juz ktos trafnie zauważył, nie prowadzi sie postepowania likwidacyjnego jak nie ma na nie pieniedzy ... wiec pieniadze sa tylko pytanie jakie, bo jesli takie aby opłacić syndyka to, wierzyciele nie sa zainteresowani takim postepowaniem likwidacyjnym w toku ktorego nie otrzymaja nic. Wedlug tego co mozna poczytac w raportach to finansowo walsnie tak to wyglada - tu nie ma pieniedzy. Wiec dlaczego sedzia komisarz zmienia na wniosek nadzorcy sadowego opcje likwidacji a nie konczy likwidacji np. oddalając wniosek skoro nie ma pieniedzy?? - ryzyko i mozliwosc starty tu 100% kapitalu trzeba bezwglednie brac pod rozwage, wrecz inwestujac dzis nalezy liczyc sie z tym - to najlepsze chyba podsumowanie jak ryzykowne to jest. - jednak jesli kogos polozy starta 20tyś zl to gielda nie dla niego - dziś to wartosc 600 tyś akcji (blisko ponad 2% firmy)
Po 2 grosze stoi na kupnie 3 zlecenia prawie na 1 mln akcji jezeli zbiją kurs .nie kupować tych akcji pod żadnym pozorem wyzej. Tu też są spekulanci z płocka.
Dnia 2015-10-19 o godz. 12:49 ~Ja napisał(a): > Po 2 grosze stoi na kupnie 3 zlecenia prawie na 1 mln akcji jezeli zbiją kurs .nie kupować tych akcji pod żadnym pozorem wyzej. Tu też są spekulanci z płocka.
no i właśnie o to chodzi ze płock tu jest :) jaka upadłośc :) jaka likwidacja :) odebranie tanio akcji i jazda taki to wałek jest