• Dolary po FED Autor: ~JP [78.8.0.*]
    Znowu wtopa. Obstawiłem pozytywnie fed i zostałem z dolcami po 3.75. Mozna było opylić z niewielkim zyskiem ale oczekiwnaia były inne... Pytanie - jak widac perspektywe na powrót dolca w tym miesiacu ?
    Bax, ty tez chyba obstawiałes inny scenariusz co ? Tyle, że Ty sie zdarzyles zapewne ewakuowac...
  • Re: Dolary po FED Autor: ~Spain [31.61.139.*]
    Cos ci powiem bax to inna bajka po1- wsze on ma potężne depo 2- on nie jest tak jak większość ze kupi zarobi i czeka on praktycznie non stop kupuje i sprzedaje od 3 zł kupywal a sprzedawał do 3,96 wiec pomysl ile zarobić 1 mln ? 2 mln ? Wiec jak on kupi 10 lotów teraz I spadnie na 3,5 3,6 to poprostu mnie zarobi a więksc oddaj co zarobi i także swoje on kupywal dolce pewnie 3,73 74. 75 ale tez brał dolce niżej 3,7 i jak sam pisał on potrzebowa podejścia pod 3,72 zeby było po robocie i tak sie stało i myśle ze nic z góry nie ma a ma tylko z dołu to moje zdanie a biorąc pod uwagę edka którego trzymają wyżej 1,1350 to z tym dolcem może być rożnie 3,6?
  • Re: Dolary po FED Autor: ~JP [78.8.0.*]
    Wszystko o czym piszesz jest mi wiadome. Ale jako ze jest to forum to lubie sobie podyskutowac i poznac opinie innych userow, ich oczekiwania, prognozy... ja w zasadzie tez zdarzylem juz ugrac nie mala sume i moge sobie pozwolic na strate... mam pecha, wchodze ostatnio w nieodpowiednich momentach... jako ze real to trza bedzie czekac..... oby nie za dlugo.... Szkoda ze wraz za tymi dyskusjami nie ida sygnały tych co maja wieksza wiedze... No ale nie ma co wymagac za frajer takich rzeczy...

• Jp Autor: ~Spain [31.61.139.*]
    Spokojnie nie za frajer :p trzeba dyskutować i sie pytać mądrzejszych ja sam sie pytam bo sie uczę :) także lajcik . Bax pomału na emeryturę przechodzi trzeba sie jak najwiecej nauczyć bo zostaniemy sami heh no chyba zd ktoś sie wcześniej wykruszy z tej ekipy np. Ja ale nie ma póki co jak w zeszłym roku jak doleć był 3 zł juz tylu ludzi trochę wyzywali itd heh ja jeszcze walczę ale jak zacznę mieć za dużo pytań i domysłów zrezygnuje
  • Re: Jp Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    fakt nie poszli tak jak chcialem ale to nie pierwszy i nie ostatni raz
    jest wyjscie na edku i sygnal wzrostu i tak jak rynek tak tez trzeba reagowac z gory psych 1,14 wczesniej ostatni szczyt 1,1383 i juz istotny raczej nie do przejscia 1,1457 i naczej to mozliwa 3ka duza wzrostowa
    pisalem wyjda na 3.72 a wszli wiec sie skrocilem by nie bylo wiekszych strat na dolcu i na razie sa pozycje a strat niet
  • Re: Jp Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    z dolu 1,1230 a istotny 1,1104 i psychol 1,13
    liczac ok 4 grosze za 1punkt latwo mozna policzyc wsparcie i opor dolara
    liczac 1,1360 a dolar 3,715
  • Re: Jp Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    JP - rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale jestes chyba troszke niesprawiedliwy, uczniak pisla ze widzi spadek dolca na 3.71, ja pisalam ze jak dolec wyjdzie dolem z konsoli to max zasieg jest na 3.58, a 1 poziom zasiegu to 3.7
    na pocieszenie proponuje pzreczytanie wpisu johnnyBdead w watku "Edek" z 10.10.2015 godz. 2.22 - On rzadko tutaj pisze,a le Jego prognozy sa trafne
    milej lektury :)
  • Re: Jp Autor: ~JP [78.8.102.*]
    e tam... wszystko gra... co tam taka strata, poczekam znowy pol roku i wtedy sie wyczyszcze z dolca... :D
    przegapiłem po prostu odpowiedni moment, wiedzialem ze poleci ale nie spodziewalem sie ze tak szybko....
    Dzieki Stella. Powiem Ci ze scenariusz ktory podaje johnnyBdead jest wg mnie bardzo mozliwy gdyz wszedzie mainstream rozglasza i wciska scenariusz odwrotny... nie wierze w upadek dolca w dlugim terminie. Ok moze zleciec teraz gleboko ale na pewno nie na długo... owszem troch ejestem podlamany bo kolejny miesiac bez zysku, ba ze strata... no ale tak juz u mnie jest :) amatorka to amatorka... wszystkie poziomy mamy podane na tacy przez baxa, pilnujemy, czekamy i odrabiamy straty...
  • Re: Jp Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    z tego co pisze Johnny to koniec spadku dolca juz niedlugo - edek juz zrobil szczyt na 1.138+ , przed zamknieciem troche spadl, ale wg Niego max dla edka to 1.143 (ew troszke wyzej ale nieduzo), czyli jest to do zrobienia w 1 dzien max 2, potem juz umocnienie dolara, wiec moze szybciej zobaczysz zysk niz sie spodziewasz :)
    oki wszystko jasne, dzieki za info.
  • Re: Jp Autor: ~uczniak [91.146.214.*]
    Z tym czekaniem pól roku na wzrost dolara to mnie ubawiłeś. W pół roku to ty kilka razy obrócisz zielonymi odrobisz stratę
    Co to za strata 3-4 grosze , żadna. Głowa do góry niedługo zarobisz na dolcach
    Ja też mam po 3,75 trochę ale większość po 3,70-3,72