piszesz życzeniowo. argumenty "a czemu nie" czy "alianse które mogą się przerodzić w coś więcej" nie wnoszę zupełnie nic i niczego nie tłumaczą. Z argumentem o stopie zwrotu nie zgadzam się. Stopa zwrotu 9 msc. K2 plasuje spółkę poza pierwszą setką na GPW
Dezintegratorze:) Życzeniowo K2 wiele razy nas zawodziła to teraz może nas uszczęśliwić jak 5 lat temu.
A tak konkretnie, Poza skromnymi, ale jednak znaczącymi (w porównaniu z zeszłym rokiem) za zyskami w 2KW, to warto popatrzeć na całą branże. Nie chodzi tylko o K2. Surowce spadają. Waluty nie pewne. Szala przesuwa się na technologie. Poza tym ten biznes rośnie i będzie rósł, a K2 jest jednym z większych graczy na GPW.
Fundamentalnie imho nic nie uzasadnia ostatniego ruchu, a zmian w akcjonariacie nie potrafię zinterpretować w kontekście działalności operacyjnej. Ani pozytywnie ani negatywnie. Liczy się zatem chyba tylko technika, a tutaj jest bardzo optymistycznie. Mamy wybicie i nowe maksima w cenach zamknięcia. Jest ok, tylko ten cholerny knot. Tak czy inaczej przed nami opór w okolicach 14.
gdy kupowalem ten papier " dla zabawy"(nie dawno) nie mialem pojecia kto zacz.dlugo sie nie pobawilem.tzn.w ogole sie nie pobawilem..bo na spadkach trodno sie bawic.no ale juz go mam i niech tam. wyglada na to ,ze przez te lata marazmu,ta niemoznosc tak gleboko tkwi we lbach,ze ludzie sie wrecz denerwuja tymi wzrostami. :=).No ktos tam ,cos kombinuje.i jezeli jest opor na 14 to jezeli ten ktos cwany wystarczy go pokonac i juz.hihi gleboka ta moja analiza co? w sumie on jest poprostu tani no i ma nie gorsze perspektywy niz duzo innego badziewia ,ktore rosnie.ogolnie wydaje mi sie ,ze moglby to byc smakowity kasek do przejecia dla jakiegos medialnego mogola.Ale tak sobie pieprze ,poniewaz nie nie chce mi sie wnikac w meandry cudow geldowych.pozdrowienia. Kacper zaraz cos brzydkiego mruknie
Ten papier na pewno nie jest tani. Zeszłoroczne wyniki zniekształca sprzedaż Audioteki. Jeżeli przyjmiemy że tegoroczny zysk wyniesie 2 mln zł i nie poczynią żadnych odpisów na chybione inwestycje to wskaźnik c/z przy obecnej wycenie wyniesie 15 . A to już nie jest tanio .
z wyceną spółki nie jest tak źle jak piszesz. Primo. Średnia wartość wskaźnika c/z w kategorii media to 22,76. Secundo. Wskaźnik wartości C/WK Grahama (uwzględnia tylko aktywa krótkoterminowe) 9,22, przy średniej dla kategorii 12,24, a dla całej GPW aż 160, wskaźnik przychodów C/P 0,36 przy średniej dla kategorii 0,84.
Tym samym nawet fundamentalnie jest jeszcze miejsce na wzrost.
chlopaki jezeli chodzi o ten papier jestescie w porownaniu do mnie ekspertami. ja sie kieruje wechem..jak swiniak truflowy..czasami znajduje tylko rzoledzie