Masz racje miszczu.:)..... zajrzyj troche w ksiegi Graala to zrozumiesz, o co chodzi. Akcje sa poparkowane, free float znikomy. Idziemy na 40 pln. Ktos kto jest w stanie lyknac 10.000 akcji jednym zleceniem, jeszcze sie nam nie przedstawil. Ale powoli. Czekamy....
Karkonosik prędzej. Spółka zdobyła taką pozycję na rynku, że musiałaby nastąpić jakaś katastrofa żeby nie rosła. A portofolio produktów co raz szersze. Produkcja do biedronki na tony. Silne marki własne. Fundamentalnie 40 pln to jeszcze normalna cena.
No i nie zapominajmy ze Graal ma jeszcze 1,2 miliona wlasnych akcji, na ktorych ma 26 mln zysku. I tu znowu warto wspomniec, kto byl ojcem skupu. Nie Kowalski a p. Robert Wijata :) Dziekujemy Panie Robercie
przecież to to samo co helio czyli firma krzak. A to taki popyt ma być na ryby ? Każdy sobie sam złowi jak chce zjeść na Żeraniu przy elektrociepłowni ma za darmo
Firma krzak o przychodach blisko 1 mld pln. Kpisz. A czy Polacy zmienią zwyczaje żywieniowe i zaczną jeść ryby na potęgę - wątpię. Ale jeśli zaczną to mają w czym wybierać z produktów Graala. Asortyment stale poszerzany a dodatkowo wg mnie jego jakość rośnie. Moje spekulacje co do przejęć - Wijata w Limito ..., kto wie.
Wijata z Kowalskimi chyba nie za bardzo sie rozumie. Nie sadze rowniez by Graalowi Limito w ogole do czegosc by bylo potrzebne. Do konca roku zarzad musi podjac za to decyzje w kwestii przejecia DOSa z Leby. Spodziewam sie, ze w najblizszym czasie beda informowac, co z ta transakcja.
jak to nie są potrzebne? - Graalowi (z wiadomych powodów) - Tobie cobyś sobie pomarudził - Dzieciom co by mieli co męczyć w wannie przed wigilia itp itd :)
Dług jest tani. To raz. Długoterminowy dług Graala spada. To dwa. Spożycie ryb w 2014r 13,25kg na łeb w Polsce. W 2013 12,17kg. W tym roku zapewne też urośnie. Ryby są co raz bardziej "trendy". Co do Limito, Kowalski wypowiadał się, że jeśli chodzi o konserwy to rozwój będzie ograniczony. Stawia na segment ryb świeżych, i wędzonych. DOS to konserwy. Limito to drugie.
Za dos juz zaplacil 1.3 pln czyli do konca roku albo przejmuje za 1pln spolke z pewnymi problemami albo przedluza termin zawarcia umowy przyzeczonej albo nie przejmuje. DOS aktualnie i tak produkuje w 90% dla Graala. Wedlug mnie innej opcji jak przejecie, nie ma