PERLA wcale nie nowa. kto zna sie na kamieniach szlachetnych wie ze to nie lezy w jakiejs macicy..a wiec nie perla...to diament ,ktory jest wlasnie szlifowany.....ale mi sie po grafomansku zawiesniaczylo hihihi. Tym czase powznie Panie i Panowie:Pan Piotrowski (szef i jedna z madrych glow Vigo) jezdzi jak szalony z wykladami i tlumaczy co jest zacz:Na Konferencji nt.Optoelektroniki (termowizja i fotonika) sa wszyscy kupa generalow naukowcow i generalow od tluczenia sie,kupa naukowcow cywilnych i cala zbrojeniuwka. No i fakt ,ze optoelektronika jest wytypowana jako KLUCZOWA TECHNOLOGIA UE na teraz i przyszlosc znaczy KUPE PIENIEDZY do wziecia a VIGO jest tu unikalny na skale swiatowa . To wszysktko znaczy .ze sprzedaje tylko ten kto nie ma na naprawe altanki, a kupuje ten ,kto w altankach nie lubi siedziec. Troche mnie niepokoii ,ze Pan Piotrowski jeszie do Ruskich ,zeby im wyglosic wyklad na temat tego co jest grane: a co sie stanie gdy ruscy nabiora apetytu i zaczna kupowac(technologie) akcje? i mnie z kobieta podgladac w lozku? No czy to nie powod do niepokoju? Ja nie mam klaty szesciopaka do pokazywania w Russia T.D
na naszej perle wlasciwie jest b.wygodnie.Mozna zajmowac sie swoimi sprawami.wlaczyc kompa o16.59.i sprawdzic kto jakie podpuchy robi oraz za ile kto kupil.albo za ile ktos "niesprzedal" :)
ten sam ( pozytwny) obrazek w piatek na zamknieciu: ustawka 5 akcjami na S PKC (niestety nic juz nie daje) i kupno po 265.Wprawdzie za bardzo forsiasty te gosciu nie byl ale cholerka za chiny nie dalo sie taniej.Co bedzie gdy te pare akcji za 265 pojdzie? no a co ma byc. bedzie drozej.Mogli by sami troche zadbac o PR,poniewaz jak widac gawiedz tego potrzebuje. Czasami czuje sie jak ich tuba propagandowa..Jednak dopoki krzykacze na forum nie produkuja jakichs bezsensownych prognoz nie ma sie czym martwic
No niestety ... "glupota" kosztuje. Tu trzeba duzo cierpliwosci, bo ktos tu konsekwentnie realizuje strategie wyleszczania naiwnych. Zawsze jest tak samo. Zbicie kursu. Nagle kilka tysiecy akcji zaczyna leciec. Ci co daja sie leszczyc oddaja bo traca cierpliwosc, no ile mozna, a potem bum +10%. Istna KLASYKA. Zapamietajcie to sobie. Papier jest do trzymania. Tu jest za mala plynnosc. Dziwie sie, ze ludzie oddaja, po tym jak spolka z kwartalu na kwartal podaje coraz lepsze dane a kurs spada w dol i ludzie oddaja. Nie wiedzicie tutaj niespojnosci?
Dopiero co pisalem w innym temacie "Perspektywy dla VIGO" jak kurs byl 230zl cytuje :
"Ja uwazam, ze ulica nie docenia tej spolki kompletnie i w/g mnie i w mojej ocenie bedzie tak, ze spolka nagle czyms blysnie publicznie i zacznie sie "ssanie". Dlatego ja jak mam srodki to podkupuje a ceny 230zl to juz DAAAAAWNO nie widzialem, pewno ustawka jakas przed walnieciem 5000 akcji - bo tak zawsze to wygladalo, bo sledze spolke od poczatku emisji."
I jak zwykle sie nie przeliczylem. Kupilem za tyle ile mialem po te 230zl bo to uwazam, ze to jak promocja Mercedesa S-klasy za -50% przy tej kwocie. Ale jak zwykle lud dal sie nabrac. Po prostu biezcie poprawke na ten nagly spadek ceny przy rosnacych przychodach i zyskach spolki.
Umiejętne odbieranie od starych dziadków i jak się skończy to będą trochę inne ceny. Ale swoją drogą dla takiej firmy to bardziej odpowiedni byłby NASDAQ niż bananowa. Może zarząd ma wizję wyrwać firmę z grajdołka...
+ taki ze spółka jeszcze mało znana nikt nie nagania na nia a wiec akcje maja nieliczni i rozsądni oby tak dalej i gratuluje dobrej inwestycji . mnie trochę oskubali z akcji ale przynajmniej teraz mam kase na zakup gdy moze ktos spanikuje i wywali