Bogaczem to może nie :). Płynność dosyć niska. Raportem jednak mnie zachwycili! Niby człowiek wiedział, że spółka mocna, jak na tą cenę, ale mimo wszystko szacunek.
jak tak dalej pojdzie zysk roczny moze podejsc pod 8 mln.dolar juz prawie po 4 zl.wiec to eksporterom sprzyja.obuwniczy protektor z lublina w identycznej sytuacjii
ja juz mam od kilku ladnych lat.lezy w portfelu zachowujac sie jak obligacja.sadze ze wielu jak ja trzyma regularna dywidenda,to samo wg mnie robi glowny akcjonariusz aa.kupowal po taniosci.ma najwiekszy pakiet i po prostu b.dobrze zyje z corocznej dywidendy.norwegowie wyszli z relpola ze stratami a przy ich pieniadzach mogli przy tej plynnosci zrobic z relpolem mlyn.polskie tfi i ofe w wiekszosci sprzedaja i kupuja za granica.normalne to nie jest.marazm trwa
dawno temu relpol majac duza gotowke/w drodze emisjii pozyskal ponad 50 mln zl/byl zaiteresowany przejeciami m.in .spolka ''lumel'' z z.gory.pisalem pare lat temu o tym.lumel pokrewna spolka relpolowi-600 pracownikow i najlepszej proby kadra inzynierska.niestety szarancza z po na czele z ''atomowym''gradem sprzedala lumel hindusom.oczywiscie w drodze skandalu.ile bylo pod stolem nie wiadomo.ale na lumelu swiat sie nie konczy.sa tez inne przedsiebiorstwa i moze relpol w koncu sie poszerzy.ale po bylych tzw.prywatyzacjam pozostal wyjatkowy smrod.jestem za tym aby antoni z kamiskim i zbyszkiem wypalili te praktyki goracym zelazem.zwykly polak nie ogarnia jak go okradano latami a tzw.aparat panswowy jeszcze chronil ten proceder
no,no przy takim rynku i sentymencie do ''misiow'' relpol zaatakowal opor na 7.5 zl/nie chce zapeszyc ale droga na 8.5 zostanie otwatra a potem juz tylko szczyty..
jak w tytule-droga zaranka pozbyla sie badziewia.ktore po pokonaniu oporu na 7.5 zl kontynuje marsz w gore na tle gnijacej i zdychajacej gpw.zlotowka slabiutka wiec eksporterzy zyskuja a taki np.protektor z podobnym zyskiem i stopa dywidendy wciaz stoi
Przy takim kursie EUR PLN, to nawet nie wiadomo ile więcej zysku wykręcą. 10 mln pln dodatkowego zysku szacuję na 2016 r. na samych roznicach kursowych. 16 mln zysku netto to juz nie przelewki.
altus ma juz 15 pr.free-float dramatycznie sie zmiejsza.przy pogromie na gpw cena akcjii relpola miedzy 7,5-8 zl nalezy uznac za sukces.ceny metali leca w otchlan plus slaba zlotowka.wiec wszystko sprzyja relpolowi.jesli tak dalej pojdzie moze byc zysk roczny rzedu 10 mln zl.wciaz uwazam ze powinni rozejrzec sie za akwizyzjcja niz wyplacac dywidende,ekspotrerzy wiec maja teraz zloty czas.relpol.protektor groclin a reszte sami dopowiedzcie