przeczytałem dużo dobrego na temat szkoleń online oferowanych przez xtb. sam w jednym z nich uczestniczyłem. widać, że biuro brokerskie poważnie podchodzi do kwestii edukacji inwestorów. czy znacie jeszcze dodatkowe narzędzia ułatwiające poruszanie się nowym inwestorom po platformie
korzystałam z ich Tradebeat i musze przyznać, że analizy są podawane w przejrzysty i przystępny sposób. na ich podstawie można przeprowadzać transakcje walutowe, bo pod tym kontem dla mnie przydatne. co do szkoleń to sam z ciekawości zgłębię temat
jakby nie patrzeć platforma xtb jest rozbudowana, ale zarazem przejrzysta... niemniej dla początkujących może być tego za dużo. daje ma to swoje duże plusy bo ma się możliwość dywersyfikacji tzn. możesz inwestować w kilku koszykach waluty, akcje, surowce itp. trzeba tylko wiedzieć jak i bez nabycia wiedzy i poznania szczegółowo platformy początki mogą nie był łatwe, ale nie ma co się zniechęcać
przy dywersyfikacji jak rozumiem mogę zarobić więcej? na początek chciałbym zainwestować w waluty, gdyż odchylenia nie są duże (przynajmniej w niektórych np. euro stoi z zasady pomiędzy 3,8 - 4,8 zł ...nagle nie będzie stać po 20 zł). korzystam z tradebeat, aby być na bieżąco
korzystając z instrumentów xtb i wspomnianej dywersyfikacji możesz potencjalnie zarobić więcej nie zwiększając przy tym ryzyka.. co jest niesamowite. trzeba tylko opanować narzędzia i zbudować sobie portfel
główną przyczyna ponoszenia strat jest brak edukacji, brak planu, emocje i zbyt niskie stop lossy ... sam więc widzisz, że bez zdobycia podstaw nie ma co zaczynać...trading academy to dobry pomysł. tym bardziej warto
jak dla mnie podejście xtb mające na celu podniesienie wiedzy inwestorów jest słuszne. wiadomo nikt nie gwarantuje zysku, ale każdy swój rozum ma i podejmuje działania na własną odpowiedzialność. korzystam ze stop-lossów i bez tego narzędzia nie wyobrażam sobie funkcjonowania. owe gęsi o których wspominasz to nikt inny jak tylko marzyciele którzy liczą, że rzeczywistość się zmieni na ich korzyść ...
Gęsi kiedyś były bardzo szanowanymi zwierzętami, przypomnij tylko sobie starożytny Rzym ;) a tak serio, to akurat tych brokerów bardzo szanuję, XTB mają bardzo odpowiadające mi podejście do inwestorów, za to ich szanuję i będę im zawsze robić dobrą reklamę. Nie każdy tak pozytywnie odnosi się do klientów, a oni jednak traktują ich jak prawdziwych partnerów. Za to mają u mnie wielkie propsy, nie mówiąc już o tym, jak przyjazne narzędzia oferują początkującym inwestorom. Bez nich bym sobie nie poradził, a tak, prawie samodzielnie, nie licząc kilku ich szkoleń online, byłem w stanie samodzielnie sobie poradzić na rynku wymiany walut.
zawsze się pojawią Ci którym noga się podwinęła, bo co tu dużo pisać nie jest to zabawa dla dzieci. Trzeba umieć trzymać emocje na wodzy i dobrze opanować mechanizmy o platformie w nie wspominając. ja korzystam z narzędzi xtb i nie narzekam. samych zysków nie zagwarantuje nam żaden broker. zdecydowanie należy przeprowadzić analizę przed każdą transakcją i być na bieżąco z informacjami. zawsze można zobaczyć, jak wypadają inni na xSocialu
te jednozdaniowe wypowiedzi mówiące tylko, że coś jest do bani są irytujące. hejtować każdy umie. szkoda, że niczego się z takich wpisów człowiek dowiedzieć nie może. brak słów. wracając do tematu początkujący inwestor może spokojnie zacząć od walut. Zapoznaj się z mechanizmem stop loss i opanuj nomenklaturę, która ułatwi kontakt w rozmowie z brokerami. Ci z XTB wydają się być ok. Ja osobiście zastrzeżeń nie mam...pełen profesjonalizm. nic na siłę i bez zbędnego ciśnienia.
Dnia 2015-10-02 o godz. 14:53 ~Misiek napisał(a): > te jednozdaniowe wypowiedzi mówiące tylko, że coś jest do bani są irytujące. hejtować każdy umie. szkoda, że niczego się z takich wpisów człowiek dowiedzieć nie może. brak słów. wracając do tematu początkujący inwestor może spokojnie zacząć od walut. Zapoznaj się z mechanizmem stop loss i opanuj nomenklaturę, która ułatwi kontakt w rozmowie z brokerami. Ci z XTB wydają się być ok. Ja osobiście zastrzeżeń nie mam...pełen profesjonalizm. nic na siłę i bez zbędnego ciśnienia.
Jakoś mało wiarygodny jesteś pisząc kilka postów każdy z innym nickiem. Myslałeś, że nikt nie zauważy ten sam adres IP? Żałosne