Przecież to oni przygotowywali ofertę publiczną tej spółki. U nas w Krakowie nie trafili z ofertą i mieszkania słabo idą. Będzie tutaj cienko skoro bank ich reklamuje. Uciekać
Oni przygotowywali emisję to fakt ale też oni właśnie mają największą wiedzę dotyczącą tej spółki. Zauważ, że pomimo perturbacji cenowych kurs Atala stoi i nikt nie sprzedaje a fundusze się biły o akcje w zapisach. Spółka jest niedoceniona i solidna.
Co do sprzedaży Atala w Krakowie to jest bardzo dobra (sam kupowałem to widziałem duży ruch), mają mieszkania w dobrych lokalizacjach a na dodatek jako jedyni oferują po bardzo dobrych cenach ukończenie mieszkania pod klucz-średnio o 30-50% tańsze jest takie wykończenie niż na wolnym rynku usług wykończeniowych. Ja kupowałem od nich apartament i jestem niezwykle zadowolony z ich jakości wykończenia a firma konkurencyjna chciała ode mnie 80 tyś. ( SIC ) więcej za kończenie mieszkania pod klucz. Jest to super usługa.
Jak się zacznie handel walorami Atala pomiędzy funduszami to 30 zł będzie mało.
wiekszosc osob jest juz zmeczona . Tutaj od debiutu nie bylo jeszcze gorki . Raczej wszyscy odradzali ... skoro instytucje wiedza ze zarobia to i ja mam nadzieje
Duży spokój, widać co się dzieje na obrotach. Zbierane są drobne pakiety po atrakcyjnych cenach od przypadkowych graczy którzy liczyli że to będzie na starcie strzał +50%. A tu niespodzianka zero skoków. Chyba za mało indywidualnych których można przestraszyć i poszaleć z kursem. Wygląda to mi to na spółkę o mniejszej płynności, ze stabilnym rozwojem, z perspektywą solidnej dywidendy. Ale gigantycznych wzrostów co sesję to raczej bym nie oczekiwał. Pierwszy skok pewnie w przyszłym roku po bilansie 2015 i ogłoszeniu dywidendy. Jak nie utopią się w nietrafionych lokalizacjach to dadzą radę. Szkoda że mają za wysokie ceny i słabo u nich z programem MdM bo teraz zrobił się bum że nie wiadomo czy starczy dla wszystkich kasy. Stawiam że do końca roku jak przebije 22 to niewiele.
dokładnie masz rację ale jest szansa, że obroty wzrosną po raporcie kwartalnym w listopadzie bo wyniki rewelacyjne. Fundusze wiedzą co robią, że trzymają.
Raport skonsolidowany za III kwartał będzie 16 listopada 2015 ale chłopaki pod halą "gadajom" że będzie bardzo dobrze: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Atal-sprzedal-w-III-kwartale-399-lokali-3418019.html
Dlatego fundusze trzymają długoterminowo a słabe ręce już oddały co miały oddać.