• Rekomendacja Raiffeien Autor: ~Mario [83.7.19.*]
    j.w.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Raiffeisen-rekomenduje-kupuj-Atal-cena-docelowa-26-50-zl-3415588.html
  • Re: Rekomendacja Raiffeien Autor: ~ziolo [5.172.236.*]
    Przecież to oni przygotowywali ofertę publiczną tej spółki. U nas w Krakowie nie trafili z ofertą i mieszkania słabo idą. Będzie tutaj cienko skoro bank ich reklamuje. Uciekać
  • Re: Rekomendacja Raiffeien Autor: ~Tomi [83.29.222.*]
    Oni przygotowywali emisję to fakt ale też oni właśnie mają największą wiedzę dotyczącą tej spółki.
    Zauważ, że pomimo perturbacji cenowych kurs Atala stoi i nikt nie sprzedaje a fundusze się biły o akcje w zapisach.
    Spółka jest niedoceniona i solidna.

Co do sprzedaży Atala w Krakowie to jest bardzo dobra (sam kupowałem to widziałem duży ruch), mają mieszkania w dobrych lokalizacjach a na dodatek jako jedyni oferują po bardzo dobrych cenach ukończenie mieszkania pod klucz-średnio o 30-50% tańsze jest takie wykończenie niż na wolnym rynku usług wykończeniowych.
    Ja kupowałem od nich apartament i jestem niezwykle zadowolony z ich jakości wykończenia a firma konkurencyjna chciała ode mnie 80 tyś. ( SIC ) więcej za kończenie mieszkania pod klucz.
    Jest to super usługa.

Jak się zacznie handel walorami Atala pomiędzy funduszami to 30 zł będzie mało.
  • Re: Rekomendacja Raiffeien Autor: ~dyslektyk [89.68.221.*]
    wiekszosc osob jest juz zmeczona . Tutaj od debiutu nie bylo jeszcze gorki . Raczej wszyscy odradzali ... skoro instytucje wiedza ze zarobia to i ja mam nadzieje
  • Re: Rekomendacja Raiffeien Autor: ~Adalbert [83.14.6.*]
    Duży spokój, widać co się dzieje na obrotach. Zbierane są drobne pakiety po atrakcyjnych cenach od przypadkowych graczy którzy liczyli że to będzie na starcie strzał +50%. A tu niespodzianka zero skoków. Chyba za mało indywidualnych których można przestraszyć i poszaleć z kursem. Wygląda to mi to na spółkę o mniejszej płynności, ze stabilnym rozwojem, z perspektywą solidnej dywidendy. Ale gigantycznych wzrostów co sesję to raczej bym nie oczekiwał. Pierwszy skok pewnie w przyszłym roku po bilansie 2015 i ogłoszeniu dywidendy. Jak nie utopią się w nietrafionych lokalizacjach to dadzą radę. Szkoda że mają za wysokie ceny i słabo u nich z programem MdM bo teraz zrobił się bum że nie wiadomo czy starczy dla wszystkich kasy. Stawiam że do końca roku jak przebije 22 to niewiele.
  • Re: Rekomendacja Raiffeien Autor: ~Janek [83.10.95.*]
    dokładnie masz rację ale jest szansa, że obroty wzrosną po raporcie kwartalnym w listopadzie bo wyniki rewelacyjne.
    Fundusze wiedzą co robią, że trzymają.
  • wywalić kiedy jesze drogi :-) Autor: ~xxx [178.37.50.*]
    za rok to o takich cenach tylko pomażycie :-)
  • Re: Rekomendacja Raiffeien Autor: ~Mario [83.29.229.*]
    ~xxx jeśli jesteś prorokiem to bierz za proroctwa kasę a tutaj albo się wypowiadaj merytorycznie albo spadaj
  • Re: Rekomendacja Raiffeien Autor: ~dyslektyk [31.179.32.*]
    Ciekawe ilu dotrwa do dywidendy .....
  • Re: Rekomendacja Raiffeien Autor: ~Mario [83.29.229.*]
    Słabe ręce już sprzedały co miały sprzedać, zobaczymy kiedy przyjdzie czas na grę dużych misiów tym papierem.
    ciezko ludzia pogodzic sie z porazka
  • Re: Rekomendacja Raiffeien Autor: ~dyslektyk [195.175.44.*]
    Kiedy beda wyniki za 3 kwartal
  • Re: Rekomendacja Raiffeien Autor: ~Mario [83.10.247.*]
    Raport skonsolidowany za III kwartał będzie 16 listopada 2015 ale chłopaki pod halą 
    "gadajom" że będzie bardzo dobrze:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Atal-sprzedal-w-III-kwartale-399-lokali-3418019.html

Dlatego fundusze trzymają długoterminowo a słabe ręce już oddały co miały oddać.
  • Re: Rekomendacja Raiffeien Autor: ~dyslekyk [31.179.32.*]
    Ciekawe kiedy bedzie cena rekomendacji to jest 26 zl
    juz pol roku minelo od debiutu . czyli jeszcze drugie tyle czekania
    drugie tyle czekania do dywidendy
[x]
ATAL 1,22% 58,00 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać