Jak się policzy jaka potencjalnie wartość akcji Bvt w bilansie Kupca może się pojawić na koniec 3 kwartału to wychodzi mi, że kurs Kupca może zajechać niebawem nawet do nawet 11-13 zł. Szacuję, że kurs Bvt powinien się po otwarciu utrzymać na poziomie 4 zł do 5 zł. Tak tak wzrost dziesięć razy ponad cenę emisyjną, a to dla tego że szacuję zyski Bvt za 2015 rok ponad 3 do 3,2 mln zł. Jak policzymy c/z dla Bvt X 12 -17 przy młodej intensywniej rozwijającej się spółce nie będzie niespodzianką jak Bvt przy zysku np 3,1 mln zł x c/z 12 = 37,3 mln zł co daje cenę akcji Bvt 3,72 zł. Dla c/z 17 cena akcji Bvt wynosi 5,2 zł za jedną akcję Bvt. Będzie Ciekawie. To może być najlepszy dla inwestorów debiut na NC w tym roku. Chyba Wróblewski da zarobić inwestorom. Może to jakaś próba przeprosin za średnio udany debiut Kupca przed laty ? Jak Bvt podciągnie chociaż do 3 zł to Kupiec przebije poziom 10 zeta dość naturalnie. Pozostawiam to do przemyśleń wprawnym inwestorom. Co za tym idzie do wartości księgowej Kupca można będzie dodać niebawem ok 15 - 20 mln zł w inwestycjach długoterminowych.
Właśnie to jest to o czym pisałem. Jeszcze dziś 99% inwestorów na Kupcu rwie włosy z głowy i nie wierzy, że sprzedawało akcje dwa tygodnie temu po 1,5 zł . Jak kurs przebije 5 czy 7 złotych to dostaną kręćka, a to zwyczajnie spółka zostanie w końcu prawidłowo wyceniona. Jutro po debiucie Bvt. Cóż ja stawiam na 4 zeta na koniec kwartału.
Lata pracy spółki nad wynikami są zauważane na rynku i tyle. Mamy trend wzrostowy na Kupcu i trzeba z tym żyć. Debiut Bvt jest dowodem na skuteczność Wróblewskiego jako wizjonera i tyle. Pomyślcie co się może wydarzyć jak windykacja.pl wejdzie na NC? Myślę, że mamy (pewnie z wahaniami) ale dobre kilka kwartałów jak nie więcej wzrostów na Kupcu.
To miałem na myśli. Niestety dla tych co sprzedali komunikaty od 25 sierpnia były na tacy i każdy mógł przemyśleć co się będzie działo. O wnioski nie były trudno jak ktoś choć troszkę ruszył głową.
Gdyby otwarcie notowań było 30 września to pewnie 4 złote były by już historią, a tak poczekamy do wyników rocznych na wyceny. Jestem spokojny, że 10 zł niebawem się pojawi.
Sprawa mająca duży wpływ na wycenę akcji Bvt, czyli pośrednio całej spółki Kupiec.Giełda dopuszcza jedynie 10% akcji spółki Bvt ! Inwestorzy płacili rok temu na zupełnie innym etapie rozwoju Bvt 40 zł za akcje, a po splicie akcji wychodzi 80 groszy za akcję - Śmiech na sali przy tym co pokazuje Bvt w wynikach. Uważam, że marsz kursu Bvt na 3 do 5 złotych jest kwestią miesiąca dwóch jak tylko inwestorzy się połapią co to za wspaniała spółka. W listopadzie wyniki za 3 kwartał więc pewnie wiele się potwierdzi i wiele się wyjaśni. Podtrzymuję, że w wypadku Bvt będzie to raczej najlepszy debiut na NC w tym roku, a akcjonariusze Kupca nieświadomi tego co się dzieje będą płakać, że sprzedali akcje poniżej 7 złotych. Tak coś wygląda ta sytuacja.
Policzcie , poczytajcie , zastanówcie się dlaczego sprzedajecie tak tanio ? Na żadnej spółce nie ma takich pewnych dalszych możliwości zysku.Tak więc tu sprzedacie po 3zł i kupicie za te pieniądze inną spółkę na której pewnie stracicie.Dobra rada dla nas wszystkich ......... być Cierpliwym
Niech sprzedają ci co myślą że to balon. Lepiej kupić po tej cenie niż płacić drożej. Dziś się rynek przeczyszcza, a po debiucie Bvt wejdą ci co nie wierzyli.
Nic z tego, leszczyna myśli jak zwykle że dziś jest ostatni dzień na pozbycie się papierku. Jest w grubym błędzie. Kto wytrzyma do 10 - 12 zeta będzie zadowolony i przygotowany pod dalsze wzrosty. Może Wróblewski ma już kolejne Bvt w zanadrzu pod debiut ? Wrócić sobie można do jego wywiadów z kwietnia, lipca i sierpnia 2015. Kto uwierzył i kupował ten będzie zarobiony. Matematyka jest jedna i nie zmienimy jej, a tandem Kupiec i BVT jest skazany na wzrosty w tym roku i kropka.
Żeby było jasne to nie myślę aby kupec przebił 10 - 12 zł przed wynikami za pierwszy kwartał 2016. Więc to poziom dla wytrwałych. Ale już wielu śmiało się, że debiutu BVT nie będzie, że Wróblewski to nieudacznik, a 2 złote na kursie miało zostać do końca świata, więc nie ma się co dziwić że zgodnie z teorią, akcje Kupca będą odbierane stopniowo z rąk do rąk i przy przejściu przez 10 złotych mało z Was będzie miało akcje kupione poniżej średniej 2, czy 3 zeta.
Dziś technika mówi to co wiadomo od dawna. Księgową wartość znamy też od dawna, ale jutro dzień prawdy. Dodamy wartość prawie 4,6 mln akcji Bvt do wartości Kupca. Debiut Bvt to wydarzenia którego się prawie nikt nie spodziewał. Dojdą dywidendy z Bvt i akcjonariusze Kupca będą się mogli cieszyć po latach czekania. Spółka niebawem może się okazać kandydatem do przejścia na rynek główny.
Wygląda na to, że masz rację. Wchodzi szerszy kapitał, obroty się zwiększają. Wskaźnik AD piękny. Chyba to jest ta spółka na jaką się czeka latami aby mieć w portfelu. Zobaczymy co się będzie działo po debiucie BVT. Może być niezłe odejście. Osobiście też jestem zdania że BVT powinno niebawem przebić 5 zeta jak te wyniki się potwierdzą po trzecim kwartale, a listopad już tuż tuż.
Na koniec kwartału doganiamy wartość księgową Kupca. Z uwzględnieniem wartości Bvt sądzę, że poziom pomiędzy 4,7 a 5,1 jest tym co nasz czeka na koniec września i potem spokojne wzrosty wraz z budowaniem wartości obu spółek. Ostatnio Kupiec pokazał wyniki rekordowe, może znów uda się przebić Kupcowi zyski. Bvt raczej na pewno powali wynikami. Ostatnio znów kupili wierzytelności za ponad 3 mln zł. Tym razem od telekomów. Bvt widać robi wszystko aby pozamykać swoją sumę bilansową w okolicy 100 milionów złotych. Jak to przełożyć na Kupca to robi się kosmos.
Kupiec chyba zrobił deal życia z tym Bvt. Jutro na koniec sesji się okaże, ale nic nie wskazuje aby było inaczej. Ktoś nie raz już pisał, że Kupiec niebawem może stać się inwestorem w branży finansowej jako fundusz V/C - P/E i to raczej właśnie kierunek dla spółki jakim powinna iść.
Prezes Kupca zapowiadał już w kwietniu br., że w Kupcu pojawią się nowi inwestorzy z środkami na rozwój spółki. Kto wie kto po tych wzrostach ujawni przekroczenie poziomu 5%? Może inwestorzy czekali właśnie na debiut Bvt aby się zaangażować na poważnie w Kupca. Wcale mnie nie zdziwi jak wrócimy do tych informacji z nową strategią inwestycyjną dla spółki, a spedycja stanie się tylko jedną z części biznesu.
Renoma kupca w branży spedycyjnej jest nie do podważenia, więc całkiem możliwe iż kupiec organicznie będzie się rozwijać i generować forsę na rozwój nowych projektów. Jak tak ma być to nowe biznesy będą się wyłaniać niebawem na światło dzienne. Jeśli jest tak jak przypuszczasz, że prezes Kupca trzyma za drzwiami inwestorów to wyjaśniałoby zainteresowanie spółką. Wróblewskiemu na prawdę dobrze idzie w branży finansowej jak ma to miejsce w BVT, co więcej nie wyprzedaje on swoich akcji, a skupuje kupca. Można wyciągać z tego wnioski o długofalowych planach rozwoju kupca i to na większą skalę.
Zgodnie z KRS BVT w 2014 miała 2,535,589.54 PLN przychodu i 822,021.37PLN zysku netto Prezes Wróblewski pochwalił się, że dostał 240k PLN dywidendy.
Pytanie tylko czy 100% zysku wypłacali czy część? Jak 100% to mają 30% udziałów Jak część to więcej :)
Czy ktoś wie ile tych udziałów jest? I kto opyla te 1M akcji? KPC? Czy może KPC zostaje ze swoim pakietem? Wycena BVT: zakładając PE=20 kapitalizację będziemy mieli 16Mio. Zatem KPC ma w tym minimum 5MioPLNa Jak to część dzisiejszej wyceny?
Czy BVT faktycznie zamknie rok z zyskiem 3baniek? Jak tak minimum Kupca wzrasta nam do 18MioPLNa
Wg mnie 3 mln zysku rocznego w Bvt to realny poziom po dwóch kwartałach. KPC ma ok 45 % całej BVT SA po wejściu inwestorów, a milion akcji jest rozproszone po inwestorach. 90% akcji jest niedopuszczone i nie ma kto sypać. Coś wspaniałego.
Faktycznie jeden z lepszych debiutów w tym roku, no i spółka jest mocno handlowana. Ktoś pisał o plana debiutu INDOSA. To też może być wydarzenie. Indos ma za rok 25 rocznice istnienia. Nieźle sobie wyczekali do debitu.
Ale fuks. Od tygodnia miałam zakusy aby wszystko wystawić na sprzedaż i pożegnać kupca, ale odpuściłam nie wiedzieć wierzyłam że musi się udać i tak ok. 5 kilo papierka zostaje w rodzinie na lepsze czasy. Powodzonka dla wytrwałych, ja nie mogę na to patrzeć bez emocji, ale w końcu ruszyła machina. No i ten debiut bvt w końcu się wydarzy. Czekam na te zaklinane 10 złotych na kupcu spokojnie, a nóż widelec się uda :) Dziś same super infa, do tego są obroty piękniutkie no i jest upragniona uchwała z gpw :) dla bvt.
Wynika z tego tyle, że na koniec roku poziom na Kupcu ~ 10 - 15 złotych jest realny. Wystarczy policzyć jaki wpływ na WK Kupca ma wartość wspaniale rozwijającego się BVT. Piękny duet i wyśmienicie zainwestowane pieniądze przez Kupca. Czekamy na kolejne projekty !!!!