Witam, niestety posiadam spory problem. Z mojego systemu zniknął rachunek maklerski, a wraz z nim wszystkie moje dostępne środki i papiery wartościowe. Dzisiaj jest sobota i biuro jest niestety nieczynne. Niestety na infolinii banku nie potrafią zmotywować nikogo do naprawy tego, pomimo usilnego tłumaczenia, że potrzebują w tym momencie swoje środki. Argumentują to faktem, że po prostu nie maja dostępu do produktów biura maklerskiego. Jedyne co mi się udało to złożyć skargę, a pieniędzy jak nie było tak nadal nie ma. Co mam zrobić? Do kogo mam sie zwrócić o pomoc? Czy mieliście podobne sytuacje?
Mnie rachunek maklerski znika prawie zawsze jak bank przeprowadza prace serwisowe, w poniedzialek przed sesja pojawia sie na nowo wraz ze wszystkimi pozycjami. Raz sie nie pojawil, to kontaktowalem sie mailowo i przywrocili dopiero po godzinie. Bez paniki to sie zdarza. Pozdrawiam
Taka sytuacja nigdy mi sie nie przytrafila, bo u mnie w Aiorze znika tylko rachunek brokerski, a podstawowy (ROR) z ktorego wyplaca sie srodki nie zniknal nigdy. Jesli Tobie zniknal rachunek podstawowy to sytuacja faktycznie "niefajna".
źle mnie rozumiecie, rachunek bankowy jest aktywny, a brokerski jest nieaktywny. Pech chciał, że przelałem na niego sporo wolnej gotówki, nie wykorzystałem jej, a teraz zaistniała potrzeba przelania jej na moje konto bankowe i wykorzystania :(. Zresztą jak to tak może być, że znikają rachunki brokerskie z naszymi pieniądzmi? Powinienem mieć prawo do wglądu w niego kiedy chcę. Zwłaszcza, że nie ma żadnej informacji o pracach konserwacyjnych.
Jedyna rada to pisac skargi na nich , co ja tez czasem robie jak doprowadza mnie skrajnej wscieklosci. Ale czy oni sie tymi skargami wogole przejmuja, KNB tez nie !? Mozna tez zmienic bank. Ale ja zanim otwarli Aliora mialem juz konta maklerskie w PKOSA i BP i tam to dopiero byly cyrki. W PKOSA miesiacami nie mialem dostepu do mojego konta brokerskiego, bo oni zadali osobistego wstawiennictwa, a mnie wtedy do kraju bylo nie podrodze.Robia co chca, bo konsekwencji zadnych nie ponosza.