Ładnie zjechali ... dopiero dotarłem doroboty troszke jezdzenia z rana :) ok biore sie do pracy .. skopiowałem ten link poczytam na pewno mam nadzieje ze cos mi da :)
No nieźle poszli wiesz co bax zauwazły ostatnio ... podam ci przydkład na DAXie wybili szczyt pod 10025 co dalo jakis sygnal jak zeczeli padac ze dlugosc abc bedzie juz mieszona nie no od przed ostatniego szycztu tylko juz trzeba mierzyc od spadu ostatniej tej fallki czy od 10,228 ... Czytam to cosebia rzuciłeś fajnie jest tam napisane jak pozycje otwierasz 1-500 daje borkerowi 10 pozycji do otwarcia na to zeby oddac im sianko a otieracac pozycje 1/1 to 5000 tys taki pozycji trzeba otworzyc zeby sianko oddac czyli patrac na to wszystko w rynku jakim jestemsy obecnie spadkowym to głupi by nie mogł zarobicgrajac i sobie dokladacjac pozycje moądre.. a co to u ciebi erzy 3?? jj
bax ty tak dokladasz razy 2 3 i teraz razy 5 .... te co dokladałes razy 3.. zostawiles czy sl ci je wycinał ?? bo jak tak dokladales troszku sie uzbieało :P
NA KONTR JA MAM NA 30 PIP STRATE 100 ZL panikuje dopiero jak mam powyzej 20 kontr wtedy tne lub szybko skracam a moje 1sze przy duzej jezdzie w dol zawsze w prezencie oddaje bo sa to po pol kontr
U MNIE NA 30 PIP STRATY TO PADAKA 126 ZL BO 1KONT ROWNA SIE 30 EURO :) NO 20 KONTRAKTOW TO JUZ DUZO I JEST CO USREDNIAC :p ZARAZ MOZNA PROBOWAC L MOZE TO JUZ DNO... JAK NIE TO BEDE WCHODZIC W TO CO MI SIE SNILO :d 510:) CORAZ BLIZEJ :
Bax mógłbyś bardziej rozwinąć coś na temat twojej strategii i tego kontrowania itd kiedy kontrujesz kiedy wychodzisz z nich kiedy skracają zamykane itp
PISALEM KILKA RAZY CEL pierwszy 9400-350 mam lke na 9490-80-70 a do xxy to skracanie to po prostu przy pracy na krotko wychodzisz z pozycji tez krotko na kazdym odbiciu jesli jest taki trend to ciezko tlumaczyc ale te pozycje ostatnie z wczoraj przykladowo leci w dol kupuje po 80-70-60 po pol kontr leci na 40 wochodze kontr na 30 -2ktr na 20 -3 ktr na 10 -5ktr kurs staje na np 05 i podbija do45 kasuje wtedy wszystko zostawim lke na np 20 czyli 3ktr z slna 05 iustawiam na 06 i nizej kolej ne 3lki tez z wzrostowym kontr jak spada sa straty zawsze nie da sie wszystko ogarnac ale jak wzrosnie to jesli zostaniesz na np 5kontr a bywa 20 to 2ktr wszelkie te straty odbija takie wejscia nalezy kilka razy pocwiczyc na np demo wtedy bedziesz wiedzial podobnie robie z dolarem sprzedaje i odkupuje widomo musi rynek odbic w nocy mialy byc pmi chiny i pod to tak spadalo pmi na upartego do przezycia moze dzis ciut skorekca juz
a i jeszcze zawsze bierz poprawke do zamkniecia na dziennym bylo 9570 bo zawsze jest szansa ze otwarcie w tych okolicach lub ze 30 -50 pip nizej majac lki ok 9godz jest skrot pozycji no chyba ze wyczuwasz ze rynek musi isc w gore
wiadomo mozna czekac i wchodzic na np dzisiejszym poziomie ale nigdy nie masz pewnosci czy to juz dolek bo co jak dzis zejda nizej 9300 /?// a jak pojdzie w gore na wyzej 500 to jestes na dobrych lkach juza nie glowkujesz
dzieki bax musze to przetrawic na spokojnie i rzeczywiscie na demówce popróbowac. tyle ze ja nie mam czasu na siedzenie non stop przed monitorem. stad ta wycinka dolca wczoraj np