Jestem nowy w tym temacie i mam do was pare pytań.
1. Jezeli np. jakiś kraj z UE planuje zrobić wiele kilometrów autostrad i wykonawca(przykładowo z USA) będzie potrzebował na to wile milionów/miliardów euro. (To co się dzieje wtedy z kursem Euro/Dolar ?)
3. Czy loty to inaczej też dzwignia ?
5. Czy kożystanie z dzwigni 1:1 jest wgl mozliwe ? *Czy moge np. kupic 2 tys euro i trzymać je tak długo "nawet latami" do póki cena mi się spodoba ? * Nie nie chodzi mi o strony typu amronet.pl
6. Pewnie wybiore jedno z 2 (XM lub mForex) *XM ma wiele pozytywnych opini z tym ze nadal kożysta z systemu MM. Przekonuje mnie konto Micro *mForex sam nie wiem co powiedziec, nie widzialem zadnych negatywnych opini. Przekonuje mnie bardzo system ECN
7. Da sie żyć z takiego forexu ?
8. Skąd najlepiej brać informacje na temat walut ? *W sensie, zebym mógł się zorjętować o ewentaulnym spadku lub wzroscie waluty.
ps. Pytan pojawi sie pewnie wiecej, bede aktualizował temat
http://forex.konieistajnie.pl/index.php?topic=60.0 na poczatek a reszta napisz pytanie w goglach i na kazdy temat bedziesz mial wystarczajaca odpowiedz to bedzie bardziej KORZYSTNE ??????TO TAK NA ZAS
Cynicznie powiem : wejdź i graj jak najwięcej. Teoretycznie jest to gra o sumie zerowej : co jeden gracz straci to drugi zarobi. Czyli z konta leszczy przechodzi na konto cwaniaków. Początkujący finansuje bardziej zaawansowanych. Teoretycznie, bo jeszcze są brokerzy, którzy biorą swoją dolę. Zatem dla graczy jest do gra o sumie ujemnej.
Dnia 2015-09-22 o godz. 00:47 ~Sseba napisał(a): > Witam, > > Jestem nowy w tym temacie i mam do was pare pytań. > > 1. Jezeli np. jakiś kraj z UE planuje zrobić wiele kilometrów autostrad i wykonawca(przykładowo z USA) będzie potrzebował na to wile milionów/miliardów euro. > (To co się dzieje wtedy z kursem Euro/Dolar ?) > > 3. Czy loty to inaczej też dzwignia ? > > 5. Czy kożystanie z dzwigni 1:1 jest wgl mozliwe ? > *Czy moge np. kupic 2 tys euro i trzymać je tak długo "nawet latami" do póki cena mi się spodoba ? > * Nie nie chodzi mi o strony typu amronet.pl > > 6. Pewnie wybiore jedno z 2 (XM lub mForex) > *XM ma wiele pozytywnych opini z tym ze nadal kożysta z systemu MM. Przekonuje mnie konto Micro > *mForex sam nie wiem co powiedziec, nie widzialem zadnych negatywnych opini. Przekonuje mnie bardzo system ECN > > 7. Da sie żyć z takiego forexu ? > > 8. Skąd najlepiej brać informacje na temat walut ? > *W sensie, zebym mógł się zorjętować o ewentaulnym spadku lub wzroscie waluty. > > ps. Pytan pojawi sie pewnie wiecej, bede aktualizował temat >
1 - giełdą rządzi spekuła a nie bob budowniczy - wiec nic
3 - nie
5 - a kto bogatemu zabroni trzymac . Możesz nawet własny mocz trzymać w słoiku nad kominkiem.
6 - to nie jest pytanie tylko stwierdzenie
7 - da sie . Bułka z masłem lub kaszka z mlekiem
8 - dzwonisz bezpośrednio na wall street lub dowiadujesz się po czasie z netu. Nie ma takiego słowa " zorjętować" , jak nie wierzysz to zadzwoń na wall street i zapytaj.
ps. zeżarło ci 2 i 4 pytanie ale czytając powyższe wcale nie żałuję że ich nie ma
Sprawa jest prosta. Jak masz więcej kabony to kupujesz walute realnie i sprzedajesz jak kurs wzrosnie. Jak nie masz wiekszej kabony to tylko forex ale z zerową wiedzą wybij to sobie z głowy. Stracisz pieniądze niemal na pewno. System jest ustawiony tak jak koledzy już Ci napisali. Wiem że to kusi ale daj se z tym spokój... Zakup walut realnie ma sens (zakladajac ze chcesz sie z tego utrzymac czyli zarobic jakies min 3000 zł / misiecznie) od kwoty minimum 200 tyś zł. Najlepsze ceny kantory dają zazwyczaj dopiero od 50 tyś jednostki danej waluty. Marża kantoru tzw. spread jest dobry jesli nie jest wiekszy niż 1 grosz. Ja się w to bawię od niespełna roku i powiem Ci, że mozna z tego skromnie żyć ale pochłania to też sporo energii i czasu nie mówiac o nerwach... i wiedza, wiedza i jeszcze raz wiedza.... a najpierw nauka.....