Jakie dno, zachłanny Roman dopiero pokaże gdzie jest dno. Sadzisz że 2,7 to poziom który go zadowoli - ja nie. Może następnym pomysłem będzie 1,5zł i w tym momencie emisja na wymianę akcji alchemii w stosunku 1:3 dlaczego nie ? Miliardów nie dorobisz się łatwo i szybko...
Wymiany akcji z ALC raczej nie będzie bo Romanowi chodzi o kasę a nie o akcje. Skupowanie akcji spółki wobec której prowadzone jest postępowanie o manipulacje kursem to ewidentne działanie na szkodę IPX ale KNF nic z tym nie zrobi.
Drobni akcjonariusze mogą co najwyżej na WZA nie dać skwitowania zarządowi i RN ale to dopiero za pół roku. Do tego czasu IPX faktycznie może złapać poziomy poniżej 2 PLN. Powód się znajdzie.Jednodniowy brak prądu pewnie obniży wyniki IPX o ponad 10 mln PLN ale profesjonalny zarząd o tym informował. Jako jedyny z resztą zarząd spółki z GPW. Innych powodów przez ten czs znajdzie się wiele więc dolna cena faktycznie jeszcze przed nami.
Niestety pamięć drobnych jest krótka więc wystarczy przez WZA podnieść trochę kurs i już jest OK. Tak właśnie Roman zarabia miliony a skoro on zarabia to ktoś musi tracić. Najgorsze że w całym tym mechanizmie pomagają mu szacowne instytucje finansowe które zarządzają oszczędnościami zwykłych ludzi i nieudolne instytucje nadzoru które nic nie mogą.
Mimo, że powyższa argumentacja dla niewtajemniczonych wygląda sensownie i na pierwszy rzut oka, szczególnie dla już i tak zdezorientowanych i stratnych, wiarygodnie, jest tylko i wyłącznie, co widać po dzisiejszym kursie i obrotach, grą na obniżenie i wykupywanie na tych najniższych poziomach, przed nieuchronną, dalszą grą na zwyżkę, która wcześniej czy później zapewne nastąpi!!
Wcześniej czy później nastąpi to się zgadza. Pytanie z jakiego poziomu ? 2,50 może 2,30 a może wykorzystując korektę na szerokim ustawią sobie kurs 1,80 ? Z tego poziomu podbiją do 2,70 i będzie odbicie na 50%. Nie ma co narzekać :D:D:D
Tak jak pisałem najsmutniejsze jest to że dolne pułapy są ustawiane kosztem oszczędności ludzi którzy nie mają zielonego pojęcia co się dzieje z ich kasą. Dzięki układowi Roman odkupuje taniej. Klient funduszu i tak będzie zadowolony że jego jednostki rosną szybciej niż lokata bankowa. Niestety prawie nikt nie wyciąga kasy przed korektami a te są bardzo dobrym momentem na upchnięcie wszystkich strat. Tych wynikających z transakcji na rynku i tych z rynku "transakcji ustalonych".
Po dzisiejszych transakcjach chyba wiadomo że drobni nie handlowali pakietami po 50 tys. sztuk na dogrywce a nie spodziewam się informacji o zmniejszeniu stanu posiadania ani przez Romana ani pomarańczową instytucję :D:D:D
O jakieś 250 mln PLN za dużo a co gorsza wydadzą drugie tyle w 3 lata.
PS. W Toruniu ma właśnie ruszyć proces o manipulowanie kursem BRS. Sprawa manipulacji kursem ALC jest w prokuraturze od 8 miesięcy i cisza. Roman podbija kurs i sprzedaje IPX swoje akcje. KNF mimo prowadzonego postępowania nie widzi w tym nic złego. Po co zatem KNF przez rok zbierał dowody na manipulację kursem ALC skoro teraz nic z tym nie robi ? Tak po prostu działają instytucje w POlsce. Niby działają, niby coś robią ale tylko po to żeby robić, beż żadnych efektów i skutków.
Kupiłem 2 kilo po 2,7 Cóż podusze sie ztym..Miałem tu juz nigdy nie wchodzic...Cóz teraz całagiełda zmarniała...Ludzie na Kerdosie hm pier...lca dostają
A jakie piękne wskaźniki ma ten Kerdos, po prostu niedowartościowany. Ranking A-. Jeszcze lepsze niż nasza perła. (taka mała złośliwość do inwestowania wskaźnikowego) Tylko te średnie coś w dół skierowane - (at jest be).
Co za gnida zjeb....ła dziś tak pięknie rosnącą spółeczkę??? 2,82 pln to za dużo do kur...y nędzy??? Roman nie dał pozwolenia??? Z pięknego wybicia z konsoli zrobili cudowną wręcz książkową negatywna świecę. W Pon pewnie kontynuacja albo kaszana.