Numerologia coś podpowie? 110 tygodni wzrostu? 110 tygodni spadku? Zcyklowane pindziedziąt-pińć. Handel akcjami zamarł. Wszystkie doktory i profesory już się tego badziewia pozbyły? Szkoda... Choć z drugiej strony, dobrze.
Chodzimy po wartości księgowej. Pachnie świeżą bułeczką grahamką. Myślę, że fundamentalni już się tu kręcą, a techniczni dołączą jak im sygnał wypadnie.
Dnia 2016-01-28 o godz. 14:15 ~elemelek napisał(a): > Zgadza się. Jak musisz sprzedać za tydzień to raczej nie miejsce dla Ciebie.
To nie istotne czy za tydzień, miesiąc czy godzinę...w arkuszu na k zbyt małe ilości wolumenu by wyjśc z papiera co innego jak ktoś sie bawi po 500 -1k akcji...
Jeśli śledzicie kurs to proszę przypomnieć sobie jaki był popyt po stronie K kilka dni temu. To przypomnę raptem kilkaset sztuk ! Takie zachowanie popytu w połączeniu z ceną pozwala patrzeć w przyszłość. Jestem na giełdzie długo i takie rzeczy widywałem.
W najbliższym czasie cztery szanse na umocnienie euro/złoty: 13 maj - spodziewana obniżka ratingu przez amerykańską agencję maj - ustawa frankowa w sejmie 25 czerwiec - referendum Brexit ? - stopy procentowe fedu. Eksporterom się poprawi? A do raportu 13sesjów.
Dnia 2016-04-22 o godz. 10:53 ~elemelek napisał(a): > W najbliższym czasie cztery szanse na umocnienie euro/złoty:> Eksporterom się poprawi?
Może i mądrym eksporterom się poprawi, ale nie Zametowi. Popatrz na raport 4Q2015, gdzie przy minimach PLN/GBP, PLN/EUR, PLN/NOK Zamet na zabezpieczeniach walutowych wtopił 1,4 mln