jeżeli nowi kupują to jest coś dobrego na rzeczy, Dykiel chyba nie dopuści ,żeby stracił, tym bardziej ,że kupował przed scaleniem po 0,01......czyli na stan dzisiejszy 3,88, zinwestował wtedy 6 milionów
Jeżeli to prawda to po prostu jest głupi, bo inaczej nie można nazwać gościa, który kupuje wydmuchę bez wartości. Emisje będą po 10 gr, zatem jak myślisz po ile będą akcje? 2-3 gr, może czasem 7-8. To wszystko
Wydaje mi się że TD wział akcje Mondriana i uratował część swojej inwestycji dzieląc się akcjami z Equimax. Equimax podjął się przeprowadzenia operacji i zadowolił się sprzedażą swoich akcji PKC. Zawsze to conajmniej ćwierć miliona złotych. ( sprzedali już ponad 3/4 a może i więcej). Pewnie przerwa w Walnym i nie dołączenie załacznika z uchwałami była potrzebna by upchnąć resztę.
Po "wymianie" nowej emisji - tak jak kiedyś pisałem - na wierzytelności, poprawią jedynie bilanse na papierze, zarówno u siebie jak i w spółkach aktualnie i kiedyś powiązanych. Nic nie zmieni już faktu, że "jedynym" aktywem jest obecność spółki na parkiecie. Choć z taką historią, to aktywo wymaga pełnego odpisu aktualizującego wartość.
Po emisji i przy cenie groszowej pewnie nie będą notowani na ciągłych. Tak czy owak lecimy na grosze.
sprzedałem zbyt póżno, z dużą (olbrzymią) stratą po scaleniu. Od dawna ( kilku lat) śledzę komunikaty tej spółki i dzielę się swoimi uwagami. Decyzje należą zawsze do właścicieli rachunku w biurze maklerskim. Czy korzystają z uwag na forum to ich sprawa.
Analiza firm ( i ich problemow) związanych z PCH / WDM/SPQR naprawdę nadaje do myślenia.
A propos . Szacun dla Kamila. Choć akcje podobno należą do jego żony. Udało mu się uprzykrzyć życie wielu "pseudoinwestorom" i pseudo-prezesom słupom. ( Mam nadzieję, że za jakiś czas (po wyroku) będzie można ich nazwać przestępcami i nikt rozsądny nie będzie powierzał im więcej swoich pieniędzy).