bo tak wygląda na dół... pytanie czy piątkowo będą bronić poziomów czy nie... jeśli nie to może być masakra w dół... stąd Lki brać dobrze i zabezpieczone.... zaraz wchodzi USA a potem dane o 16 i będzie jasno
ostatnio akcje wyglądają też spadkowo w zachowaniu..po południa walą w dół z ew. lekkim odpuszczeniem na sam koniec... piątek, może być wszstko, zresztą na tyle podciągnęli mocno lukami, że nawet armagedon dziś nie pogłębi minimów zeszłego tygodnia
a i SP500 DAX już naruszyły TL wzrostową w ramach tego odbicia, więc może być na h4/d1 flaga co oznacza zejście nizej do tetowania dołów... teraz mamy małą konsolę i próby ratowania sytuacji. Jak obronią to 2 wersje, albo każde podejście w górę będzie czapowane i już zakresu zmian dużego nie zobaczymy albo będzie hurra uppp... No a jak nie obronią to widać co może być na dole...
i co ... podeszli ponad 100p i zatrzymali dokładnie na mocnym oporze... górna banda kanału widocznego na m15..h1 + psychol (11200)... dax miał chęć wyżej ale rosnący edek i pełzający po minimach SP500 nie pozwoliły... co należy traktować póki co jako próbę podciągania na zamknięcie sesji niemieckiej... tak to póki co wygląda,...
ja zamknąłem całą Lkę po kawałkach... w obszarze 145-185 i weekend. Teraz to mogą sporo szkody narobić każdemu jak to bywa w piątki wieczorem a na weekend nie mam zamiaru zostawać. Na razie
Witam Widze ,że męczycie się z dax-em Ja właśnie kupiłam długa na pszenice po 470 usd i zostaję z nią dłużej.Dax-a pozbyłam się ciut za wczesnie ale było warto czekać. pozdrawiam
odnosnie daxa dziwne mam przeczucie jakos teraz go nie czuje napewno dzisiaj go nie czuje patrzac na wykres ida iealnie po kanale linie trendu z dollu odbijaja od niej jak ostatnio apisalem naruszili ja robiac abc z tym ze nie podoba mi sie wyjscie te nad 10.520... bo moga zrobic np te 800 z tym ze wiadomo pomarancz jeszcze broni z dolu czarna i takie to bujanie ale dobrzewiemy ze to dax nie jakies tam euro ktore buja pare dni po 2 grosze RGR wisi na daxie ale Tez moga zrobic jak wykresik
http://stooq.pl/q/a/?s=fdx.f&i=30&u=14987842
z tym ze to abc wyglada mi na za krótkie nie wiem na sobote go nie czuje zaraz prae koncze wiec nie bd sobie w week glowy tym zaprzątał w niedziele noc pomysle
a dlaczego pisze o tym wyjsciu gora na dax na 520 tutaj na GBp PLN tez mi wyszli taka mala picza ale 5.84700 nie uscilo mi i zrobili mi taka 3... a co po tym poszlo wybili mi denko i teraz mam problem bo nie czuje gbp takze bo zejsc moga tutaj nawet nizej 5.6 http://stooq.pl/q/a/?s=gbppln&i=30&u=14987842
juz to pisalem kiedys sprawdzalnosc 80 procent zamkniecie na dziennym 10100 na terminowych w nocy ok dax fut 10200 czekasz na otwarcie by dobrze wejsc w ske jesli azja tez minusuje i sp500 prawie minus proste latwe zysk ok 50 pipsow minimum a czsem 100 czy 200
wchodzi sie po 8godz i kontroluje jak otworza dzienny na dax i co rynek robi dalej to albo kasujesz albo wsio albo np polowke i wystarczy pod to grac 2 czy 3 razy w tygodniu
powinno pojsc abc juz nie pisza do ilu ale nizej 10000 zas z gory masz oporowke na 10280-310 zdolu wsparcie 10050-70 i zawsze moga podejsc nizej lub sporo wyzej