ciezki wczoraj dzien z 10520 na 10160 obrzydliwa noc bo zeszlo nawet do 115 i jasnosc na otwarcie bo bylo 230 teraz 205 zamkniecie na dziennym dax wyzej 300 i bujanie raczej spadkowo mam 3lki z nizej 10165 i straty z wczoraj i z nocy znikly ale zarobku nie widac wymeczyli mnie tylko tyle
http://stooq.pl/q/a/?s=fdx.f&i=d&u=14538390 prawdopod poszlo spadkowe a teraz b i pozniej c ale przy wariacjach na 400 pip nikt madry nie bedzie MUSZE odespac nocke zostaje na lkach
i kiedy już widzieliiśmy strach to się okazało, że to strachy na lachy póki co... najciekawsze, że polscy anale oficjalni milczą z rana bo nie wiedzą co napisać jako przyczynę takiego zwrotu wczoraj hehe
a jak dziś wróci na 500 to co powpiecie? Lka z dołu potrafi ciągnąć eheh
Bax, ja tam spokojniej ale jakbyś tak przypadkiem zatrzymał te kilkanaście Lek to już na 287 teraz byłbyś zarobiony po uszy a kto powiedział, że to koniec... rozwala nieźle myśli ten dax
no jak jedna tylko dziś... w nocy mozna było chapać nisko ale to nie u mojego broka myślę, że można postawić TP na f50 czyli ok 340.. albo inaczej, trzymać na maksa aż nie będzie jasnych sygnałów i wtedy zamknąć (ew. trailing stop ręczny lub automatyczny)... to na taki słuczaj gdyby chcieli pod 500 znów hehe
hehe napisałem nie w porę... ogłupiły mnie te ruchy już widać póki co wyżęj nie chcą i zatrzymali na f38 końcówki sesji są wążne i postawa USA a ta wczoraj słaba,,,, czujność., a najlepiej byłoby BP i poczekać na ich główny ruch dnia
W SUMIE DZIS SPIE WIEC ZADNYCH DODATKOWYCH RUCHOW LKA ZE 165 NA DLUGO BEZPIECZNA A STRATY juz odbilem wiec nawet nie zerkam w neta poglowkujemy wieczorem co kombinuja wg mnie beda krecic gora dol do usa
wygląda spadkowo jak poszesz Bax, przynajmniej dopóki nie udowodnią że jest inaczej... a podejści z dołka równo na fibo50 i znów nazad...przy edku wzrostowym to nie mam pytań... może pourywać trzeba uważać
edek wybił górą, pytanie czy w taki "zwykły dzień" będzie miał power na 1300 chociaż? wątek przewodni znów: jak pogodzić edka z daxem? ten piewrszy musiałby zrobić przystanek by pozwolić na większe wzrosty daxowi. Chyba, że jakieś odkorelowanie na jakiś czas.. bywało już tak ale to raczej przy zmianie stóp czy polityki luzowania
i w sumie w taki dzień na intra każdy kierunek był dobry.. dobieranie Lek z dołu i zamykanie po wzroście, BP i znów czekanie na dołek etc.. albo w 2 strony... ale to trzeba siedzieć na tyłki i pilnować i mieć jaja... a ja w ruchu więc tylko trochę częściowo zamykałem z ręki, w sumie kręcenie się w kółko na lekkim plusie a można było nawozić taczką echhhh
ale jeśli edek się wystrzela np strzałem na 1300 i zawróci to dax może wyżej pociągnąć. Ale nie ma co pod to grać na 100% bo edek potrafi w jednym kierunku dłużej iść jak czołg... to że się kilka dni kręcił w kółko nie znaczy że zawsze tak będzie
trudno powiedzie ale byki mają kiepsko bo jak piszemy tu jest prospadkowo bo układ technczny na H4/D1, bo edek i FED, i widać po zachowaniu - podbitki sztuczne, a próby zbijane szybko... dziś piątek więc dodatkowy zonk... może być jak tydzień temu .. dożynki czyli pogłębienie obowiazujących trendów, wsparte zamykaniem pozycji długich przez tych co nie chcą na weekend trzymać... zobaczymy czy będzie chociaż bujać w 2 strony jak wczoraj czy tylko niemiecki czołg w jednym kierunku...
a dokąd może dojść w ciągu kilku dni to widać... mamy też rgr na h1 więc jak się załamie formacja to mamy dół, wycinanie zleceń i małą panikę... niżej to widać na szybkiego 10.000 psychol, 9900, 9500, 9300... dopóki straszą dołem to na dłużej nie ma co łapać Lek jeszcze, tylko ew. intra
dopóki podbitka po tych spadkach na ok 30 wynosi 50p to standardowe odbicie się od dna... musi wyjść wyżej.. a najlepiej zejść niżej i pokazać gdzie będzie kolejne lokalne denko