Trudny przypadek, nie lubię budowlanki chociaż to jest bardziej specjalistyczna czyli mniejsza konkurencja, mimo niskich wskaźników szczególnie c/p 0,10 widzę dużo zagrożeń w raportach, szczególnie fatalne przepływy , za ostatnie 6 m-cy -5,7 mln, dramat, ponadto niby firma wykazuje zyski ale nie wiem skąd się one biorą, a mianowicie w przychodach finansowych pozycja odsetki 2,49 mln , co to jest ? Gdyby nie ta pozycja byłoby 2,4 mln straty w tym półroczu, bez wyjaśnienia tej pozycji w firmie duże ryzyko inwestycji. W przypadku budowlanki nie powinno się patrzyć na c/z gdyż co kwartał mogą znaczne wykazywać wachania zysku netto ze względu na fakt iż inwestycje ich trwają długo, ponoszą koszty początkowe a zyski wykazują dopiero po zakończeniu inwestycji - wystawiają fakturę. Generalnie myślę że przez najbliższy rok mogą mieć jeszcze słabsze wyniki a jak ruszą już dopłaty z unii to wtedy powinno im się znacznie ruszyć. Jak chcesz to możesz w okolicach 35 groszy się ustawić na kupno ale gdybyś nie kupił do następnych wyników to przed wynikami cofnij dyspozycję kupna i trzeba wyniki wtedy przeanalizować. Gdyby Ci się udało jednak wcześniej kupić po 35 groszy to pamiętaj że inwestycja może być na 2-3 lata (ze względu na dopłaty) żeby dobrze zarobić. Ja nie kupuję, poczekam na wyniki.