• aku westy z rosji Autor: ~sylwuś [83.25.212.*]
    wymieniłem w aucie nastepne akumulatory - na weste forse - oczywiscie i ku mojemu zdumieniu , inaczej niz przy poprzednich - 7 szt madi in rosija ? istok kursk , motrex dalej ma wyłacznosc ale sprzedawca twierdzi ze na ukrainie nie ma juz produkcji ... jak sie ktos odezwie to mam jeszcze jedna ciekawostke pozdr
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~chpiotr [79.173.3.*]
    Czesc. Wiem, kupiłem tydzien temu akumulator dla sąsiada i zauważyłem to samo, ale czemu sie dziwisz przecież Westa podawała, ze przenosi cześć produkcji do zakładów w Kursku
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~sylwuś [79.186.169.*]
    tam słowa nie ma ze to westa jest producentem , zobacz na aku nazwe producenta ...
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~skobl [83.6.229.*]
    kupiłeś poddziełke
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~sylwuś [83.8.63.*]
    tez brałem to pod uwage ale sprzedaje je motrex w firmowym sklepie , trzy lata gw-i , sprzedawca dosc dobrze zorietowany w temacie mowi ze produkcja tylko w rosji , wiec mysle ze moze faktycznie przeniesli zeby z ista poroszenki nie walczyc ? dziwi mnie ze jest nazwa fabryki istok kursk ale nie ma napisu ze jest to korporacja westa - tak było na innych aku - wydy ma li nas ?
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~kerk [83.6.229.*]
    Masz rację - jednak mam dobrą wiadomość 3 tygodnie temu jeszcze nie pełną parą ruszyła fabryka w Dniepropietrowsku ,prawdopodobnie od stycznia nic tam nie robiono - to tyle.
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~obcy [83.6.55.*]
    To dobra wiadomość kolego.
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~obcy [83.6.230.*]
    Macie panowie coś nowego na temat naszej westy , p. Wojtku może pan jedno zdanie pocieszenia .
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~wojtek [91.199.250.*]
    nie wiem czy to pocieszenie ale dobrze ,że westa jest zarejestrowana w luxemburgu bo gdyby była w polsce podejrzewam ,że już by była wykluczona z naszej giełdy,mają zagłostkę z depozytem,byłem przekonany ,że do końca sierpnia podadzą konkrety gdzie mamy złożyć nasze akcje i ile to będzie nas kosztowało,,za pasem październik, napewno jak chcą ruszyć muszą podać zaległy raport,,mam nadzieje,że za jakiś czas sie dowiemy czy odżyli i co dalej..,pozdr
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~jandzban [77.254.245.*]
    @wojtek

Mam pytanie. Czy ewentualne informacje o złożeniu akcji w depozycie zostaną przekazane przez biura maklerskie, czy przez inna instytucję ? Możesz trochę przyblizyc ta kwestię
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~wojtek [94.254.193.*]
    Mam nadzieje Sylwus ,ze to sprawdzone info,, ciekawe co zaczęli tam robić?dziwie się ze mamy juz polowe września a tu milczenie ze strony westy,,pozdr
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~sylwuś [83.25.213.*]
    witam wojtku , sprawdzone pod wzgledem napisow na aku , nie ma tam nazwy westa international corporation jak na poprzednich tylko istok kursk a skoro sie odezwałes to mam jeszcze jedno info ale chyba złe tym bardziej . ot nasz dystrybutor prod westy na polske firma motrex - dodaje PODOBNO - ale słowo to tylko dlatego dodaje zeby mnie nie scigali , promuje w polsce aku grom jako swoj firmowy i zgadnijcie kto go dla nich robi ?
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~wojtek [94.254.192.*]
    Ista poroszenki
    własnie ..... dlaczego nie dogadali sie z westa ? czy kursk istok to jeszcze westa ?
    ,,to jest dobre pytanie?wiemy ze dzerdzenski i poroszenko maja tam udzialy,,może się dogadali miedzy soba,,tylko co to dla nas oznacza,, co z akcjami ,, bo narazie nic nie informują o wspomnianym depozycie,czytałem juz jakiś czas temu i o tym wiedzieliśmy ze westa Force jest przeniesiona do Kurska,,jeżeli chodzi o produkcje,a moze tym sposobem obeszli kruczki prawne,?tam taki bajzel jest na Ukrainie,,ze tylko zostają nam nasze domysły!,Kumaty co o tym sadzisz?moze w dnietropietrowsku klepią aku z logo Kurska istok,,hm
    jak dla mnie to ten bajzel i zawieszenie westy to woda na młyn maszyny mogli przeniesc , technologie tez , nazwe tez , rynki zbytu tez i kto im co zrobi ? w wnp jest taki rynek zbytu ze w normalnych warunkach raport za raportem by szedł a wiem ze trudno pozyskac aku westy do handlu , sa tylko w wybranych sklepach ... aku wizualnie to samo co ukrainskie ale bez logo westy
    Jasne rynek WNP był dla westy i jest najlepszym rynkiem zbytu ,, napewno maszyny przenieśli do produkcji westa Force,,,teraz pytanie czy nasze akcje przechodzą pod Kursk? Moim zdaniem nie,,po bankructwach West akcje są bezwartościowe,, przynajmniej na logikę,, ale widać dzerdzenski nie spieszy się z zdeponowaniem swojego pakietu w Luxemburgu,,czyli będą robić aku westy pod szyldem Kurska istoka wspólnie z poroszenka ale bez nas akcjonariuszy ,,pewno to tak sobie ułożyli ta układanie,, albo dzerdzenski liczy na to ze sprawa z akcjami się sama wyjaśni,,a gpw je wycofa z obrotu,,jedyna jego bolączką jest to ze westa jest zarejestrowana w Luxemburgu i pewno tu ma zaglostke bo to nie Ukraina ,,,pozdr
    w rozmowach z ludzmi z motrexu wprost słychac ze chodzi o pieniadze przy przeprowadzce lini produkcyjnej do kurska , ale podobno maja w tym roku dostac aku z dniepropietrowska - ukrainska wersje ,
    To ciekawe co piszesz,,ukraińskie wersje, czyli jeszcze nie powiedzieli ostatniego słowa,,na hawe huśtawka ,,ale obaj wiemy ze co szybko idzie do góry to i szybko spada,,kasy brak na inwestycje:(wszystko w wescie,,nasi są specjalistami od kręcenia wałków ,szczególnie na nc- przykład letusa, z 9 groszy na ponad0,80 ,,cuda a ze ostro śpi ze swoimi zabawkami,, chyba ze jeszcze na wakacjach z damiankiem,,:))))Rysiu też juz patykiem nie pogrzebie w ropie,,pozdr
    doprecyzowałem , pod koniec tygodnia - przyszłego - ma byc dostawa z ua , westa z rosji jest drozsza bo cło i transport ,ale podobno ten sam produkt , tak mysle sobie , to co maja dwie linie prod ? niby kasy niet a tu prod idzie na dwa zakłady !!! smierdzi mi to ...
    Racja,jakbys mógł zobacz jak te aku wyglądają z ua ,, nieważne kiedy przyjdą,powiem Ci ze dziwna sytuacja,,dla mnie oczywistym byki ze zostanie ltd maslany i będą dalej klepać aku,,a ze się rozwarstwiaja i na Rosji i być moze odtworzą co nie co na ua?i jak to się będzie ten twór nazywał,,coś ucichło o glosowaniu ponownym nad przewalutowaniem,,chyba ze ja coś przeoczyłem,,tu by była bajka,wiem ze poroszenko odrazy zapowiedział veto,,zawsze martwią się o banki,,a o ludziach nikt nie myśli,jakby to uchwalili to byłby przewrót i nowe życie dla westy,,
    tu jest jakis wałek , bo czemu jest tak ..jowo skoro jest tak dobrze ? jak rosja wprowadziła embargo na ua sprzedaz spadła no ale teraz prod w rosji , powinna byc gitarra !!!!
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~koń [213.92.189.*]
    Tu juz nikogo nie ma jak dadzą komunikat to zaletą się fundusze i będą zawieszone czymś to smierdzi
    Tu chyba tylko dzerdzenski wie co będzie,,zero informacji,czekają też z tym depozytem? Zaraz październik,a tu ni widu ni slychu infa ,,pozostają nam domysły ,,
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~kumaty [213.162.68.*]
    W czwarek 17.09. Poroszenko podpisal oczekiwany przez weste ustawe o "restrukturyzacji dlugow zagranicznych"
    www.interfax.ua
    I to jest bardzo dobra wiadomość!!!!zobaczymy jak to się przełoży na weste,,dzięki za info,,pozdrawiam
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~kerk [83.6.229.*]
    Jest jakiś początek-zobaczymy co z produkcją czy wchodzi na właściwe obroty ale to za jakiś czas zdrowia życzę.
  • Re: aku westy z rosji Autor: ~chpiotr [79.173.3.*]
    http://pl.sputniknews.com/gospodarka/20150921/1050576.html

Tu chodzi wyłącznie o redukcję zadłużenia zagranicznego Ukrainy, jak to łączycie z redukcją zadłużenia Westy.
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.