• INFO Autor: ~abes [188.146.5.*]
    Raport EBItyp raportu Raport Current
    numer 28/2015
    data dodania 2015-09-08 13:39:45
    spółka ADVANCED OCULAR SCIENCES Spółka Akcyjna

Złożenie przez spółkę zależną wniosku o dofinansowanie z Unii Europejskiej projektu związanego z rozwojem Urządzenia Okulistycznego
    Zarząd Advanced Ocular Sciences S.A., (dalej: „Emitent”, „Spółka”) informuje, że powziął informację o złożeniu w dniu 28 sierpnia 2015 r. przez spółkę zależną Emitenta, Milestone Ophthalmic Sp. z o.o., wniosku o dofinansowanie z Unii Europejskiej projektu, który zakłada opracowanie i rozwój sterowanego komputerowo systemu wstrzyknięć leków lub innych substancji „do wnętrza oka” przy pomocy innowacyjnego Urządzenia Okulistycznego. Aplikacja została złożona do Narodowego Centrum Badań i Rozwoju w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, Działania 1.1 „Projekty B+R przedsiębiorstw”, Poddziałania 1.1.1 „Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa”. Tytuł projektu to: „Opracowanie technologii precyzyjnej i bezbolesnej farmakoterapii w schorzeniach okulistycznych opartej na innowacyjnym
    doszklistkowym systemie iniekcyjnym oraz rozwój prototypu urządzenia medycznego opartego na technologii DPS”.

Całkowity budżet projektu wynosi 15 341 401,65 zł, a wysokość wnioskowanej dotacji wynosi 10 098 555,37 zł. Pozostała kwota w wysokości 5 242 846,26 zł zostanie pokryta ze środków własnych Emitenta.

Projekt rozpocznie się w 1 listopada 2015 r. i trwać będzie 39 miesięcy, do 30 września 2018 r. Celem projektu jest przeprowadzenie badań przemysłowych i prac rozwojowych, prowadzących do opracowania szczegółowych parametrów działania systemu do iniekcji doszklistkowych, przygotowania prototypu urządzenia okulistycznego oraz potwierdzenia jego skuteczności i bezpieczeństwa w modelu zwierzęcym i badaniach klinicznych.
    Projekt realizowany będzie przez zespół medyczny i techniczny wnioskodawcy, przy współpracy z partnerami przedklinicznymi, klinicznymi i technicznymi, wywodzącymi się z czołowych polskich uczelni publicznych, które w projekcie wystąpią w charakterze podwykonawców.
    Emitent planuje następnie uzyskanie zezwolenia na wprowadzenie urządzenia do obrotu na rynku amerykańskim oraz europejskim.

Urządzenie Okulistyczne oparte będzie na opracowanej przez Milestone Scientific opatentowanej technologii sterowanych komputerowo systemów dozowania znieczulenia, która reguluje i kontroluje tempo przepływu płynu, co zmniejsza ryzyko uszkodzenia tkanki i umożliwia bezbolesne wstrzyknięcie. System Dynamicznego Wykrywania Ciśnienia (ang. Dynamic Pressure Sensing - DPS) pozwala przy pomocy specjalistycznego oprogramowania, czujników i sygnałów dźwiękowych, w czasie rzeczywistym mierzyć gęstość tkanek. DPS umożliwia lekarzowi identyfikację rodzaju tkanki i lokalizację dokładnego miejsca wstrzyknięcia. Ponadto specjalnie opracowana jednorazowa końcówka zapewnia precyzyjną kontrolę przy wykonywaniu iniekcji.

W ocenie Emitenta innowacyjne Urządzenie Okulistyczne pozwoli znacznie poprawić skuteczność leczenia chorób oczu takich jak: AMD – zwyrodnienie plamki żółtej związane z wiekiem (ang. age-related macular degeneration), retinopatia cukrzycowa, cukrzycowy obrzęk plamki żółtej, zamknięcie naczyń żylnych siatkówki, zaćma i jaskra. Nowoczesna technologia umożliwi zwiększenie bezpieczeństwa iniekcji dla pacjenta, zredukowanie ryzyka błędu lekarskiego, a także wyeliminowania ryzyka powikłań po wstrzyknięciu. Jedyną konkurencją dla urządzenia jest zwykła strzykawka z XIX wieku, która bazuje na subiektywnym wyczuciu lekarza. Innowacyjny system do iniekcji doszklistkowych pozwoli także wprowadzić nowe formy terapeutyczne schorzeń oczu, gdyż będzie dostosowany do wstrzyknięcia nowoczesnych leków biologicznych opartych na przeciwciałach monoklonalnych.

§ 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę:
    Edward Misek - Prezes Zarządu
  • Re: INFO Autor: ~Enigma [178.37.246.*]
    15 ml zł wniosek a sama spółka jest warta grosze. Idziemy na 10 zł.
  • Re: INFO Autor: ~mike [81.18.207.*]
    info juz bylo wiadome dawno temu, w sensie, ze maja sie ubiegac o dofinansowanie...
    prawdziwa winda bedize na SURFLAND... tam kapitalizacja 2 300 000 a wartosc ostatnich 2 kontraktów na 3 500 000 zl, do tego nominal 1 zl i wspolpraca z koleją sie szykuje

• Re: INFO Autor: ~sergio [89.70.66.*]
    Coś przystopowaliście :))) A gdzie jest guru niejaki Krucik - jeszcze nie odniósł się w pochwalnych słowach do tego infa ?
    Jak można być tak naiwnym. Rozumiem taki Krucik, bo to tutejsza maskotka. Ale inni. Przecież jak to dojdzie do 4 zł (nie wiem jakim cudem) to zaraz WDM napełni rachunki akcyjkami frajerom z ulicy. Przecież oni mają akcje za free, a wy za ciężko zarobione pieniądze.
  • Re: INFO Autor: ~isa [37.47.9.*]
    nie ma problemu
    co zapowiadali robia a kto cierpliwy mogl dobrac taniej jak chcial i spokojnie czeka
  • Re: INFO Autor: ~Enigma [178.37.246.*]
    W przeciwieństwie do wcześniejszych zapowiedzi jest tu konkret - rozpoczęcie projektu nastąpi 1 listopada 2015 roku.
  • Re: INFO Autor: ~Krucik [108.163.182.*]
    Już jestem sergio, miło że tęskniłeś ;)

Wielu martwiło się o brak złożenia wniosku, stawiali krzyżyk na spółce, a tu spółka złożyła wniosek tylko spóźnili się z powiadomieniem nas ;)

Spółka warta grosze, a realizują dobry projekt wart 15 341 401,65 zł, z czego dofinansowanie obejmie prawie 2/3 kwoty - 10 098 555,37 zł.

Czekamy na więcej szczegółów odnośnie dofinansowanie - czy je otrzymają, czy nie. Projekt rusza raptem za 2 miesiące. No i gitara!
  • Re: INFO Autor: ~dominikanof [5.172.247.*]
    Prawda jest taka, że jak dostaną dotacje, to powinno iść do góry. A pozytywna realizacja projektu może dać wysoki zarobek, oczywiście dla cierpliwych, a nie tych co w tydzień chca zarobic 1000%
    Od dawna wiadomo, że Advo nie jest spółka do zarobku w tydzień, tylko na miesiące/lata. Dotacje mogę nie być konkretnym powodem do wzrostów, ale mogą się do niego przyczynić, jeśli spółka dobrze rozporządzi funduszem w realizacji projektu.

Czemu spółka nie jest miejscem do zarobku w tydzień? Nowy komunikat tego świadkiem. Termin realizacji projektu mówi wszystko
  • Re: INFO Autor: ~dominikanof [31.61.137.*]
    Racja, tylko, że niektórzy nie są tego świadomi i ciagle atakują....
  • Re: INFO Autor: ~dha [178.43.20.*]
    Efekt błędnego analizowania komunikatów i raportów..... Poczytali głupot o WDM, napatrzyli się na kurs i pozjadali mądrości świata. Fakty prezentują się w dobrym świetle, ale kto przemówi......
  • Re: INFO Autor: ~ehh [5.172.247.*]
    Alegnioot gnit,ukryciak na 2,50 na s
    Krucik bierzesz po 2',50 ?
    Szkoda słów Po infie gja i tos poszybowaly a to nawet nie drgnelo
    Nie będę głośno komentował, czy brałem, czy nie ;) Powiem tylko tyle, że cena jest strasznie kusząca ;) Nic nie drgnęło, ponieważ samo z siebie nie skoczy, a skoro większość przekreśla spółkę przez dziwne powody, to nie dziw się braku reakcji. Na razie jest to najlepsze info jakie mogliśmy dostać...
    Właśnie wczoraj minął miesiąc od ostatniego wpisu na forum :)))))) Widzę, że zainteresowanie spółką (wolumen) jest podobnie jak ilość wpisów na forum porażające hahaha. No cóż, można to określić jednym słowem ... śmieć. Pozdrowienia dla tutejszej maskotki forumowej .... Krucika ;))
  • Re: INFO Autor: ~b_u [95.160.99.*]
    Ja to mam całkiem inne zdanie,nie przeczę, że zarabia się obecnie gdzie indziej ale i tu przyjdą pieniądze.W danych finansowych nieco śmiesznie wygląda rubryka kapitały własne 14 mln 321 tyś,No wiem akcjonariuszem jest astoria lcc córka córki ,ale mamy też milestone. Jak dostaną dotację to ludziska będą wskakiwać po 5 i szczyt diabelski na 666 z lata 2014 zostanie pokonany.
    Jak dostaną dotację, to ludziska rzucą się na papier, a wtedy WDM wywali część pakietu, który posiadł za free, no może przesadziłem za 5 tys. zł kapitału zakładowego sp. z o.o. Ulica "napasie się", a wtedy "kiszenie ogóra" przez najbliższy rok.
  • Re: INFO Autor: ~dominikanof [5.172.247.*]
    To idź do kasyna jak chcesz zysku nastepnego dnia. Otwierając biznes pokaźne zyski ogladasz następnego dnia czy po latach działalności. ?.....
  • Re: INFO Autor: ~soltys [5.172.247.*]
    Zima idzie najważniejsza ciepła gumowa podeszwa i ciepły waciak. Co do kurcząt to dogrzewać kwokom i nie narzekać.
    Tutaj już rok niektórzy ubrani na górce przez Astorię i Exuimaxx w waciaki i ciepłe ubranka siedzą. Ale martwi mnie brak mojego ulubieńca Krucika, czyżby .... sprzedał cenną perłę ??? Tylko komu, bo tu obroty mniejsze niż w osiedlowym warzywniaku hehehe.
    Minął rok, ja dalej siedzę i trzymam swój pakiecik, ale widzę, że przez ten rok kolega nie omieszkał w zmienianiu nicków ;) Jeśli jest tak Ci źle, to idź na pierwszą lepszą wydmuszkę, gdzie zarobisz w dzień, a w drugi stracisz. Chętnie odkupię od Ciebie pakiecik i poczekam do dobrego momentu, gdzie i tutaj zarobię. Daj tylko znać po jakiej cenie sprzedaż ;) Pozdrawiam forumowego.... w sumie nie wiem pod jakim nickiem mam Ciebie nazywać, za dużo ich było ;)
[x]
PRIME -2,66% 0,92 2026-03-25 15:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.