MCI wraz z SKOK mają już 90%, przy czym MCI dokupił 2% od chwili komunikatu o inwestycji w Ecard. Pozostało im do dokupienia jeszcze 5% by dokonać wykupu przymusowego. Cena musi być wyższa niż 4, po tyle nie uda im się dobrać kolejnych 5%. I sądzę że i 6 może być mało. Bo ja niebawem się podniosę się na 8 zł.
Interesujaco to wszystko wyglada ;-) Wykup przymusowy po minimum 4 PLN. 5% brakuje do skupu przymusowego, wiec przy zalozeniu ze malo osob bedzie oddawalo akcje to z kazda transakcja MCI bedzie podnosilo poprzeczke wykupu.
Ja czekam i obserwuje. Mam cene ktora mnie zadowala, ale widze ze bedzie ciekawie.
Oto arkusz: Ja z częścią już na 8 z częścią pakietu, Resztę wieczorem dołożę.
Co do ruchów: MCI stoi ukryte teraz na 4,01 myślę, że te zlecenia podażowe do 4,3 to też ich, by pokazać rynkowi podaż, aczkolwiek nie mogą sporo podażyć bo jak im tam uderzę to znów beda musieli komunikować że zeszli poniżej 90%!!! hi Podaż rynkowa bardzo mała i w tym tempie będą 100 sesji skupować kolejne 1%, a tyle czasu nie mają. Wydali na 200 tys. akcji już kilkaset tysięcy złotych, zatem będą musieli skokowo podnieść cenę na 5 - 6 - zebrać podaż całą i zobaczyć jak rynek zareaguje na nową cenę. Jak przestaną na kilka sesji kupować to rynek wiedząc co wie po prostu zamrze. Sami nie mogą zbijać ceny bo się narażą na kontrolę KNF i srogą karę. W sumie wezwanie może robić i SKOK i MCI – SKOK nie ma kasy, a skoro MCI skupuje z rynku, to widocznie cena ustalona w wezwaniu jest sporo wyżej. Taka moja ocena - póki co inna niż Kiełbika... którego szkoda że tu nie ma bo gdyby ze mna się skontaktował razem ugralibyśmy więcej...