Zarząd MakoLab S.A. (dalej Spółka ) rozważa podjęcie decyzji o wypłacie akcjonariuszom Spółki zaliczki na poczet przewidywanej dywidendy za 2015 r. W związku z powyższym Zarząd Spółki złożył do Rady Nadzorczej MakoLab S.A. wniosek o zwołanie posiedzenia Rady celem dokonania wyboru biegłego rewidenta do zbadania sprawozdania finansowego Spółki, które zostanie sporządzone za okres od 1 stycznia 2015 r. do 30 czerwca 2015 r.
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Sytemu Obrotu - "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect". Źródło: NewConnect - komunikaty spółek (EBI)
i co z tego jak tu jest głupi akcjonariat - na innych spółkach po takich infach byłoby na otwarciu +15 % - zlecenia sprzedaży byłyby zdięte do 5 zł, a tu jakiś pajac oddaje 500 szt i robi - 3,65% ; widać że nikomu nie zależy na kursie więc tak będziemy się kisić
a dla kogo są fora o spółkach giełdowych ?? dla naganiaczy, "wizjonerów" itd :)
Popisać sobie każdy może co mu ślina przyniesie. Gdyby fora nie były anonimowe to i ich jakość byłaby znacznie większa, no ale...
Z drugiej strony oczywistym jest, że jeśli jestem akcjonariuszem jakiejś spółki to mam prawo mieć wysokie oczekiwania co do zachowania jej kursu akcji na giełdzie :)
Więc reasumując jestem za tym, żeby MAKOLAB był notowany po 16 zł !!
sondy w tym temacie przeprowadzać chyba nie trzeba :)