Pytanie jak należy rozumieć tą treść raportu: "..Jednocześnie Zarząd Spółki zwraca się również do Akcjonariuszy Spółki z prośbą o dostosowanie stanu posiadania akcji Spółki na rachunkach papierów wartościowych w ten sposób, aby posiadana liczba akcji Spółki w Dniu Referencyjnym, stanowiła jedno - lub wielokrotność liczby dwadzieścia cztery." w sytuacji gdy notowania spółki są zawieszone do czasu ich scalenia? Zakładam, że notowania nie zostaną odwieszone to co się stanie z tymi "resztówkami" z podziału posiadanych akcji przez 24: a) spółka uzupełni?, tylko czy będzie miała taką ilość, jeżeli nie to split nie dojdzie do skutku i nadal w niebycie? b) zostaną odkupione? ale za co a przede wszystkim za ile ? c) przepadną? choć pewnie tak nie można.
A ja mam pytanie jako nowicjusz. Dzis mam akcje po 0.05. Po scaleniu bede mial 1 akcje po 25.44 czy 1.06? Oczywiscie wiem ze zmniejszy sie stosunkowo ilosc akcji posiadanych przeze mnie.
Jednak az tak duzego scalenia nie rozumiem...
to możesz mi wyjaśnić to z raportu spółki o scaleniu bo może coś nie rozumie czego się nie wypieram bo jest to możliwe;)
"W związku z powyższym po wymianie w KDPW pod kodem PLMEWA000012 zarejestrowanych będzie 3.618.049 (trzy miliony sześćset osiemnaście tysięcy czterdzieści dziewięć) akcji o wartości nominalnej 25,44 zł. (dwadzieścia pięć złotych czterdzieści cztery grosze) każda. Dzień Referencyjny, zgodnie z wnioskiem Emitenta oraz ustalonym z KDPW i GPW harmonogramem procesu scalenia został wyznaczony na dzień 16 września 2015 r."
widze, ze niektóry ze spółdzielni znów prowadzą "pseudo polemiki" na forum, wieszcząc niepowodzenie spółki. hej wy piszący!- przecież każdy wie, że siedzicie w jednym pomieszczeniu obok i głupotę możecie wymieniać między sobą tam w pokoju a nie na forum, próbując znowu straszyć , tylko kogo??????, odpowiedzcie sobie kogo???, myślicie, ze jeszcze jakiś leszcz tutaj został i wam odda tanio zaraz po wznowieniu notowań?????, myślicie się durnie- nikt poniżej 5 złotych nie odda, choćbyście głąby nie wiadomo jak straszyli na forum.