• Split a dostosowanie stanu Autor: ~artolini [217.170.162.*]
    Pytanie jak należy rozumieć tą treść raportu:
    "..Jednocześnie Zarząd Spółki zwraca się również do Akcjonariuszy Spółki z prośbą o
    dostosowanie stanu posiadania akcji Spółki na rachunkach papierów wartościowych w ten
    sposób, aby posiadana liczba akcji Spółki w Dniu Referencyjnym, stanowiła jedno - lub
    wielokrotność liczby dwadzieścia cztery."
    w sytuacji gdy notowania spółki są zawieszone do czasu ich scalenia?
    Zakładam, że notowania nie zostaną odwieszone to co się stanie z tymi "resztówkami" z podziału posiadanych akcji przez 24:
    a) spółka uzupełni?, tylko czy będzie miała taką ilość, jeżeli nie to split nie dojdzie do skutku i nadal w niebycie?
    b) zostaną odkupione? ale za co a przede wszystkim za ile ?
    c) przepadną? choć pewnie tak nie można.
  • Re: Split a dostosowanie stanu - na koszt spółki Autor: ~akcjon [77.252.179.*]
    mechanizm uzupełniania akcji do resplitu na giełdzie jest sprawdzony od dawna, robi to spółka na swój koszt.
  • Re: Split a dostosowanie stanu - na koszt spółki Autor: ~Nowicjusz [178.183.224.*]
    A ja mam pytanie jako nowicjusz. Dzis mam akcje po 0.05. Po scaleniu bede mial 1 akcje po 25.44 czy 1.06? Oczywiscie wiem ze zmniejszy sie stosunkowo ilosc akcji posiadanych przeze mnie.
    Jednak az tak duzego scalenia nie rozumiem...
  • Re: Split a dostosowanie stanu - na koszt spółki Autor: ~l_a_y_s [83.21.88.*]
    0,05*0,24=1,20
  • Re: Split a dostosowanie stanu - na koszt spółki Autor: ~gibi [212.160.172.*]
    to możesz mi wyjaśnić to z raportu spółki o scaleniu bo może coś nie rozumie czego się nie wypieram bo jest to możliwe;)

"W związku z powyższym po wymianie w KDPW pod kodem PLMEWA000012 zarejestrowanych
    będzie 3.618.049 (trzy miliony sześćset osiemnaście tysięcy czterdzieści dziewięć) akcji o
    wartości nominalnej 25,44 zł. (dwadzieścia pięć złotych czterdzieści cztery grosze) każda.
    Dzień Referencyjny, zgodnie z wnioskiem Emitenta oraz ustalonym z KDPW i GPW
    harmonogramem procesu scalenia został wyznaczony na dzień 16 września 2015 r."
  • Re: Split a dostosowanie stanu - na koszt spółki Autor: ~walek [185.59.109.*]
    jak zauważyłeś "o wartości nominalnej" - wartość nominalna to to co masz napisane na papierku, a ile to jest warte to zdecyduje rynek
  • Re: Split a dostosowanie stanu - na koszt spółki Autor: ~bolek [31.61.137.*]
    widze, ze niektóry ze spółdzielni znów prowadzą "pseudo polemiki" na forum, wieszcząc niepowodzenie spółki. hej wy piszący!- przecież każdy wie, że siedzicie w jednym pomieszczeniu obok i głupotę możecie wymieniać między sobą tam w pokoju a nie na forum, próbując znowu straszyć , tylko kogo??????, odpowiedzcie sobie kogo???, myślicie, ze jeszcze jakiś leszcz tutaj został i wam odda tanio zaraz po wznowieniu notowań?????, myślicie się durnie- nikt poniżej 5 złotych nie odda, choćbyście głąby  nie wiadomo jak straszyli na forum.
[x]
POLYMETAL 0,00% 0,06 2016-06-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.