• Jak wystawicie po 2,3 to i tak p.Wajda kupi - bo wycofuje spółkę z giełd Autor: ~Jurek [193.0.208.*]
    Jak w temacie
    więc sprzedawać buraczki po 1,75 i to biegusiem :)
    bez obrazy
  • Re: Jak wystawicie po 2,3 to i tak p.Wajda kupi - bo wycofuje spółkę z Autor: ~anja [79.188.41.*]
    Jurek, to jaki masz pomysł na nasze akcje?? ja sprzedam ale min po 4 ;-)
  • Re: Jak wystawicie po 2,3 to i tak p.Wajda kupi - bo wycofuje spółkę z Autor: ~Jurek [193.0.208.*]
    Witam

Anju, to zależy giełda jest formą inwestycji
    Jeśli masz kapitał i możesz inwestować oraz nie jest potrzebna Ci gotówka
    to radzę poczekać.
    Jeśli np. śpieszy Ci i potrzebujesz pieniędzy to obserwować spółkę i wybrać najwyższą cenę w stosunku do
    ceny zakupu.
    Ale pewnie to wszystko wiesz.... i to jest truizm.

Pozdrawiam
  • Re: anja Autor: wp1 [89.74.239.*]
    anju, moja retrospekcja dla Ciebie:

Re: Prezes znowu kupuje! Jest info! Autor: wp1 [89.74.239.*] 
    2015-07-16 10:57
    jakie znowu widły. Zaraz spadnie, bo prezes będzie kupował

Re: HAWE Autor: wp1 [89.74.239.*] 
    2015-08-04 14:29
    z tego coś na rzeczy, to jedynie na razie widzę tyle, że Wajda kazał Sapierzyńskiemu łyknąć papier od Stala Holding co do sztuki i nawet pozwolił dać grosza wyżej.

Re: UUUUUUUUUUUUWAAAAAAAAAAAGAAAAAAAAAAA 
    Autor: wp1 [89.74.239.*]
     2015-08-11 16:17
    nie "ktoś" tylko Wajda.
    Na spółce z 18% FF-em - nie ma "ktosi"

Re: rekomendacja Autor: ~kier [91.230.8.*] 
    2015-08-17 15:02
    p........ jest ta spółka i tyle , szkoda czasu i pieniędzy !
    Re: rekomendacja Autor: wp1 [89.74.239.*]
     2015-08-17 15:39
    to tylko Wajda kupuje

Re: no szału ni ma Autor: wp1 [89.74.239.*] 
    2015-08-28 12:16
    osobiście oczekuję komunikatu na espi, że nasz W. ponownie kupił papiery. W końcu okazja była

Jest komunikat, pozdrawiam anju
  • Re: anja Autor: ~rgtgty [31.61.141.*]
    Żeby Wajda skupił wszystkie akcje to musiałby wydać około 31 mln złotych - a to chyba dużo i na niego nawet????????
    Chyba, że zysk w następnych kwartałach będzie duży i spółka WASKO by skupiła.
  • Re: anja Autor: ~anja [79.188.41.*]
    WP1 witam Bracie ;) , nieźle się tu zakopałam jestem już dinozaurem, dobrze przeczuwałeś, tylko ,że nie zmienia to faktu marazmu z którego nie ma wyjścia a po tych latach stania w miejscu stoję ale sporo ale poniżej zakupu, inwestycja w przyszłość to jak widać przeżytek, a szczerze liczyłam w perspektywy tej firmy i min. 100% realny zysk, naiwna jednak jestem, nigdy więcej firmy z tak niskich free float .

Pozdrawiam, Starych Upartych Bywalców tego wątku ;)
  • Re: anja Autor: ~leo [188.146.78.*]
    wajda chyba sam jest w szoku ze tak łatwo mu idzie ten odbiór akcji w tych cenach, ja liczyłem dzis na inny przebieg sesji:) znów sie myliłem
  • Re: anja Autor: wp1 [89.74.239.*]
    no witam anju.
    Cóż Ci mam odpowiedzieć?

Może tak. Jeśli W. faktycznie to skupuje, celem wyjścia z gpw, to możliwości widzę na przyszłość trzy:

1/zwali papier i będzie próbował zabrać go za grosze,

2/ doprowadzi do wezwania przymusowego i może da zarobić,

3/ wycofa go z gpw bez takowego przymusowego wezwania. Pozbawi nas możliwości upłynnienia na giełdzie, nie będziemy mieć zielonego pojęcia co dzieje się w firmie, ale za to będziemy mieć dywidendę, która na pewno nie będzie chodzić w przedziale 1-4 grosze.

Który wariant obstawiam, nie napiszę, bo to by była sugestia, stąd od razu zaznaczam, kolejność jest przypadkowa. Troszkę papierka mam, bo lubię "zagadki" giełdowe.
  • Re: anja Autor: ~geniusz [77.254.156.*]
    absurdalny pomysł założyciela tego wątku - po co miałby to robić ? po co jeden dobry argument
  • Re: 1 argument Autor: ~leo [188.146.78.*]
    1.Dla pieniędzy?
  • Re: 2 argument Autor: wp1 [89.74.239.*]
    być może Wajda nie potrzebuje już giełdy do dalszego rozwoju.
    Może ma inne źródła finansowania.
    Równie dobrze można postawić pytanie - dlaczego Scripps chce wycofać TVN z gpw?
  • Re: 2 argument Autor: ~leo [188.146.78.*]
    jak to mówią "polać mu dobrze gada"
  • Re: Jak wystawicie po 2,3 to i tak p.Wajda kupi - bo wycofuje spółkę z Autor: ~robak [37.47.39.*]
    Dnia 2015-09-03 o godz. 09:02 ~anja napisał(a):
    > Jurek, to jaki masz pomysł na nasze akcje?? ja sprzedam ale min po 4 ;-)

pozdrówka "anja",
    wychodziłem, wchodziłem i tak w kółko, obecnie mam trochę akcyjek w przyzwoitej cenie zakupu. Oddam w cenie, jaką ustalił dla siebie Wajda albo zatrzymam i być może będzie to 3-ci wariant, o którym napisał wp1.
    Pozdrawiam wytrwały żelazny!
[x]
WASKO 1,67% 1,82 2025-10-10 16:38:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.