Pod koniec dnia kurs będzie z pewnością nie niżej niż 7,8 - 8 wiec warto łapać się na chwile gdy jest niżej, jak teraz (7.45), choć sprzedających tak nisko brak
Pewnie że warto podkupować, firma świetna fundamentalnie, przyszłościowa i tania. Co do obrotu to pewnie do następnych wyników będzie mizernie a później znowu wystrzał w górę , spodziewam się znowu świetnych gdyż podpisali w lipcu kolejną umowę z funduszem na sprzedaż wierzytelności a co to oznacza pokazała wcześniejsza umowa z marca, skokowo wzrosły przychody i zyski, firma ma furę gotówki, pospłacała 3,2 mln obligacji więc koszty odsetkowe spadną. Obecny kurs w żaden sposób nie odzwierciedla przyszłości, za rok będzie duuuużo wyżej !!!!
Wczoraj włączyłem się w akcje dokupowania Eurocentu (troche kupiłem rano Tamexu, po poradzie od P, sprzedałem, ze sporym zyskiem) i nie bede juz wchodzil jednak w takie papiery. Kurs Eurocentu uspokoil sie, z pewnością komus zalezalo by akcje spadły, mozliwe, ze to tak ze gra na krotki zysk, sprzedaje w ok. 9, odkupuje po 8.80 i znowu tak samo. Ale do rzeczy: o tym, ze warto kupowac ten papier pisze wciąż Prezes tak logicznie i sensownie, ze nie mozna się do niczego doczepic, wiec dzisiaj zakupilem kolejnych 300 i bede tak robil co jakis czas.
Dobrze że tamex sprzedałeś i zarobiłeś, jest to papier na dzisiaj spekulacyjny, gratuluję, z Eurocentem zostaw troszkę kasy na 30 września, wtedy trzeba będzie spróbować 9 zł przebić, może się uda aby wszedł do indeksu nclead chociaż z kapitalizacją nie są jasne zasady. Swoją drogą widzę że szukasz okazji inwestycyjno/spekulacyjnych.
To była improwizacja, ktoś zamieścił ciekawy wpis, zanim napisałem do Ciebie o opinię, kupiłem po 0,42 trochę, trzymałem prawie cały dzień, niewielka kwota, kilka tys, liczyłem sie z tym, że moge stracic, po Twoim wpisie, zeby odpuscic bylem pewien, wstawilem z komorki zlecenie sprzedazy z troche zaprorowa cena, przeszla ponad 0,52 i tyle. Generalnie nie spekukuje, wszedlem jednak troche w Novine, podoba sytuacja, troche sprzedalem ale troche trzymam, znowu jestem w stanie zniesc duzy spadek ale jak sam pisales - moze duza gorka. Wierze w Eurocent i nie podniecam się juz ani spadkami ani skokami na 9.99 Pozdro. Pamietaj, ze najlepsza inwestycja na swiecie.... to .... (zacytuję Balcerowicza): oczywiscie nasze dzieciaki!
Eurocent jak u mnie jest na lata, powinien 1-2 złote kurs co kwartał rosnąć szczególnie po wynikach, z tamexem to spekulacyjnie jeszcze do 80 groszy może urosnąć, sorry że ci popsułem inwestycję i wystraszyłem :-), co do noviny to trochę mi się nie podoba spadek kursu bez prób podbicia, może do 50 groszy lub niżej jeszcze spaść do końca września.... ale nie ma się co raczej martwić gdyż 1 października podają nową prognozę, pewnie będzie z 5 mln i wtedy jak to ludziska przeczytają to kurs może w górę wystrzelić, ja czekam na kupno po 50 groszy
Drogi P (:). Nie popsułeś mi niczego.Jesteś tutaj naprawdę dobrym duchem tego forum.Rzetelnym, uczciwym, profesjonalnym. Bez dwóch zdań. Niezależnie od tego, że wierzę w Twoje wszystkie prognozy, wiedz, że przecież mam swój rozum i wszystko co zrobię to na mój użytek, więc nie pisz o żadnym popsuciu. Dzięki Tobie wszedłem w E$ i to jedna z lepszych inwestycji w moim portfelu na przestrzeni lat. Pozdrawiam i czasem do usłyszenia na In.
Mało płynny bo jest mało chętnych na sprzedaż po tak niskiej cenie, jeżeli uważam że za rok kurs będzie po 15zł to po co mam sprzedawać ? Żeby jeszcze można byłoby coś fajnego kupić z takim potencjałem wzrostu i z tak dobrymi perspektywami rozwoju firmy to może bym pomyślał o sprzedaży. Ff nie jest taki mały, wartość 2 miliony ale jak widać większość też liczy na więcej.
Zarząd spółki Novina S.A. z siedzibą w Łomży (Emitent) zawiadamia, że w dniu 19 sierpnia 2015 r., na podstawie umowy cywilnoprawnej, nabył od Makalu Investments Corporation z siedzibą w Belize 200 udziałów w spółce Swiss NutriFarm sp. z o.o.z siedzibą w Łomży, o łącznej wartości nominalnej 20 000 zł, stanowiących 40 proc. kapitału zakładowego Swiss NutriFarm Sp. z o.o. Cena zbycia udziałów wynosi 2.400.000 zł i zostanie opłacona przez Emitenta w całości do dnia 30 listopada 2015 roku.
E tam , to żadna rewelacja w przypadku Noviny, tam wszystko jest wałkiem łącznie z ich Presentem24, swoją drogą to napompowanie Presenta na giełdzie to mistrzostwo świata, to tak jakby Eurocent kosztował 20 mld a do takiej wartości jeszcze trochę trzeba poczekać :-). Tak, trochę podkupuję na krótko Novinę ale tylko spekulacyjnie (max 3-5% kapitału) wczoraj kpuno 50 i sprzedaż 53 (6% zarobku w 20 minut) ale widać coraz większą podaż więc ustawię się na 40 groszy( jak nie kupię to trudno), 1 października Novina podaję podwyższoną prognozę zysku która będzie wyższa niż jej obecna kapitalizacja więc jak nieobeznani z tematem ją przeczytają to może być potężny wystrzał :-)
Dzisiaj pojawił się większy oczekujący popyt, do 8 zł czeka prawie na kupnie 7000 akcji, ktoś dostrzegł spółkę i będzie kupował co dobrze wróży kursowi, kto chce opuścić Eurocent bo w niego nie wierzy niech sprzedaje, cena jest dobra a kto chce z nami pojechać na tym koniku dłużej i wyżej to niech nie sprzedaje, nasz cel na najbliższy kwartał to podnieść kurs trwale powyżej 9zł aby wskoczyć do indeksu newconnect lead, wtedy wzrostu mogą nabrać tempa :-)
Nie przesadzaj, do wyników raczej możemy tkwić w przedziale pomiędzy 8-9, po wynikach które szacuję na rekordowe powinniśmy wystrzelić na 12zł, wzrosty przed wynikami możliwe, jeżeli ten co dzisiaj chciał kupić 6000 akcji po 8zł zacznie skupować z prawej, to patrząc na małą podaż może do 10 dobić, no zobaczymy jak to będzie :-)
Ktoś powolutku po 1000/2000 akcji skupuje, widać że robi to umiejętnie aby zbyt dużego wzrostu nie było bo wtedy drożej zapłaci. Swoją drogą to i sprzedający też się znajdują ale po co to robią jak za 2 m-ce kurs będzie kilka poziomów wyżej ? Chyba lubią nie zarabiać :-)
Komuś zwieracze nie wytrzymują i mamy spadki, jedyne pocieszenie że na małych obrotach więc łatwo kurs za kilka tysięcy złotych podbić o kilkanaście procent.
No do dobra, nie wytrzymałem do 7zł i pobrałem trochę dzisiaj w okolicach 8zł, wszystko co poniżej 10zł uważam za okazję inwestycyjną dlatego powoli skupuję :-)
Jest sobota, sporo wolnego czasu - oblukaj również: 1) sfinx - generują wysokie cash flow co pozwoli im na szybką spłatę pozornie b. dużego zadłużenia, b. niski wsk. PE + dynamiczny rozwój, 2) agroliga - wycena na poziomie C/Z=1 (dane w EURO), zakup kolejnych ha gruntu, szybka dynamika rozwoju, 3) bomedia - 1.000.000 w gotówce + super wynik za ostatni kwartał + zapowiadane akwizycje.
Na szybko z głowy - Sfinks, rzeczywiście zaczął zarabiać i wychodzić z długów, mnie nie przyciąga ich jedzenie, małe porcje i dość wysokie ceny, w starym sfinksie porcje były 2 razy większe, ja już nie wrócę więc inni klienci też mogą, agroliga jeżeli jest zagraniczną firmą to ja w takie nie inwestuję gdyż trzeba znać perfekt angielski a w przypadku upadłości czy problemów w spółce obowiązuje prawo danego kraju, bomedię obserwuję ponad rok, pani prezes i główny akcjonariusz nie chce się dzielić dywidendami, ostatni kwartał bardzo dobry ale 1 kwartał już słabiutki, trzeba poczekać na wyniki 3 kwartału, jak będą dobre to można myśleć o kupnie. Eurocent dużo lepiej wygląda, spodziewam się lepszych wyników niż w 2 kwartale ze względu na umowę z kolejnym funduszem sekuryzacyjnym oraz fakt iż przez najbliższe 6 m-cy będą maksymalizować sprzedaż ze względu na nowe prawo.