Ale przyznasz, ze ogarnal sie zespol w tym polroczu. Wlasciwie w kazdym obszarze bylo znaczace wydarzenie, klient lub wzrost sprzedazy.............. http://www.k2.pl/inwestorzy/_files/20150831_Komentarz_K2_do_wynikow_finansowych_za_1H2015.pdf
chciałbym podzielać Twój optymizm, ale chyba jestem nieco bardziej sceptyczny wobec tego raportu. Przestałem wierzyć już jakiś czas temu w deklaracje i bełkot marketingowy w ich raportach. Liczą się tylko cyfry, a te cały czas są przeciętne. Działalność operacyjna cały czas pod wodą, więc poprawienie wyniku netto to niestety efekt kombinacji księgowych. I dlaczego cały czas nie ma wzmianki o skali Okta ? Od zarania szafują tylko procentami, żadnych wartości bezwzględnych. Nie daje Ci to do myślenia, dlaczego tak jest ? Dla mnie to oczywiste. Wzrost sprzedaży o 100% brzmi znacznie lepiej niż wzrost obrotu o 200k pln :)
Zgodzę się z tym że oni bardzo ładnie marketingowo pokazują średnie wyniki. Ja np.: do kilku osób na tym forum nie wierze w Żebrowskiego. Większe nadzieje pokładam w dwa nowe fundusze - które nie pozwolą aby ktoś ich dymał - tylko będę robiły wszystko aby wyciągnąć ze spółki co się da.
Możliwe że Żebrowski sie jakoś z funduszami ułoży - zostanie prezesem i będzie grał pod ich dyktando, ale to się dopiero zobaczy,
Az rak dobrze nie zbam sie na raportach finasowych.. Ale chlopaki caly czas dokupuja.. Nawet Kosinski dobiera.. Cos jest na rzeczy www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/741072,k2-internet-sa-nabycie-akcji-spolki---informacja-z-art--160-o-transakcji-na-akcjach-k2-internet-s-a-
Żebrowski sam ma więcej akcji niż oba fundusze razem . Chociaż możliwa jest koalicja przeciw niemu. Co do Oktawave to po 3 latach obecności na rynku to osiąga przychody na poziomie sklepu warzywnego . I go tego sporo w grupie .Pomimo zapowiedzi ciągle nie przekroczyła progu rentowności . Przy tych przychodach nie jest w stanie zarobić nawet na pensje dla pracowników . A jeszcze są inne spółeczki które tak naprawdę zajmują się przejadaniem pieniędzy K2I.