Ostatni komunikat AGTES SA - Sprostowanie oczywistej omyłki.
Zatem nic tylko czekać na sprostowanie oczywistej omyłki jeszcze tylko formalnie przez GPW - w postaci wykluczenia z rynku NC, aby później się po sądach ganiać.
Dnia 2015-09-01 o godz. 14:18 ~xXx napisał(a): > Ostatni komunikat AGTES SA - Sprostowanie oczywistej omyłki. > > Zatem nic tylko czekać na sprostowanie oczywistej omyłki jeszcze tylko formalnie przez GPW - w postaci wykluczenia z rynku NC, aby później się po sądach ganiać.
Wszystko na to wygląda, że już tylko sądy nam pozostają...
w tej spółce juz nie bedzie zadnych raportów , pewnie pojawi sie jeden ostatni komunikat. Czy bedzie to komunikat o upadłosci spółki ? jesli tak to jak moge wtedy sprzedac moje 5 tys akcji ?
Odpowiedź jest taka że nie możesz sprzedać akcji - to jest kara za niestosowanie się spółki do regulaminu NC, a dokładnie za brak raportu rocznego za 2014r. i za brak raportu za 2 kwartał 2015r. Zatem pozostaje teraz słać donosy do prokuratury o możliwość popełnienia przestępstwa i działanie na szkodę spółki, a co za tym idzie także jej akcjorariuszy.
-tutaj wątek z innej spółki z objasnieniem podstaw prawnych: https://www.bankier.pl/forum/temat_czy-ktos-zlozyl-zawiadomienie-o-mozliwosci-popelnienia-przestepstwa,18246151.html
Upadłość nie jest niczym nadzwyczajnym - jeżeli interes "nie idzie" z jakiegokolwiek powodu i spółka nie jest w stanie regulować swoich zobowiązań, ale wniosek o upadłość powinien być złożony w odpowiednim momencie, tak aby zabezpieczyć interesy wszystkich wierzycieli i akcjonariuszy. Upadłość ponadto może być z możliwością zawarcia układu lub likwidacyjna. Spółki w upadłości czy to likwidacyjnej czy z możliwością zawarcia układu są nadal notowane na giełdzie. Jednak w żadnym wariancie nie możesz sprzedać akcji o ile spółka jest zawieszona, chyba że dokonasz sprzedaży na podstawie umowy cywilno prawnej poza giełdą, gdzie musiałbyś znaleźć kogoś chętnego na własną rękę.
W obecnej sytuacji sam już nie mam nadzieji na poprawę sytuacji i jedyne co mi przychodzi do głowy, to że brak raportu we wcześniej podanym przez spółkę terminie przy jednoczenym zwołaniu walnego zgromadzenia ma chyba już tylko wymusić wyrzucenie spółki przez GPW. W końcu jeden z punktów obrad zakłada zatwierdzenie raportu :)
Sam bym z chęcią się pozbył tego co mam ale kłopot jest taki, że nie ma gdzie i przy takim klimacie to nie wiem kto byłby chętny na ich kupno.
no kino na całego. Moze Pawlikowski od nas kupi te smieszne akcje ? Jutro walne i zatweirdzaja raport ? smiechu warte. Jutro zobaczymy komunikat ze walne sie nie odbyło i tyle. Jedyny komunikat jakiego sie spodziewam to wykluczenie z giełdy i upadek ? jak bedzie ?