• Wynik Autor: ~kiełbi [195.42.249.*]
    i co powiecie o wynikach ?, z mojej strony czuje duże niezdecydowanie, po rekordowym 2014 roku spadły lekko przychody ale spadły też marże, ale patrząc na 2014 roku tamte marżę były robione przy dolarze w granicach 3,2 pln.
    z pozytywnych rzeczy to spadło zadłużenie krótkoterminowe i spółka generuje dodatnie przepływy gotówkowe
  • Re: Wynik Autor: ~arek [46.112.115.*]
    Marze akurat wzrosly kolego wzgledem 2014 (i to w liczbach bezwzglednych - nie proporcjonalnie do przychodow) i to przy mniejszych przychodach. Na netto wzgledem 2014 zawazyly jak pisalem w innym poscie koszty, glownie uslug obcych (rdr wzrost z 12 484 do 15 115) - gdzie duzo jest kosztow okazjonalnych - jak odswiezenie wszystkich portali, czy tez niepotrzebny rozbuchany marketing przy infinity (tu chyba wyciagneli lekcje patrzac po axe), jak i koszty targow (tu tez przegieli). Mial byc dramat jest bardzo przyzwoicie delikatnie mowiac :). Spolka lepiej zarabia na swoich produktach niz w zeszlym roku, jednak zaliczyla kilka slepych uliczek (kosztowo). Co wiecej wiele wskazuje na to, ze spolka znow jest na prostej (w q3).
  • Re: Wynik Autor: ~tfonek [188.33.19.*]
    wiadomo, wyniki nie dają możliwości to euforii i ekscytacji, ale są niespodziewanie dużo lepsze niz podejrzewałem. W szczególności że dolar był bardzo wysoko cały kwartał. Bardzo pozytywne zaskoczenie no i ta generowana gotówka przez firmę. Ulalala :)
    Zeby nie bylo to akurat gotowki w kasie jest mniej niz przed kwartalem :). Jednak ciesza II kwartal z rzedu wyraznie dodatnie przeplywy operacyjne.
  • Re: Wynik Autor: ~prezes [37.152.18.*]
    W mojej ocenie firma się kurczy, spadły przychody które ze względu na silne usd powinny być wyższe, oznacza to że sprzedają znacznie mniej telefonów i sprzętu gsm, i to tak ze 25% a to źle wróży. Co to jest za zysk 1,2 mln ? To nic, jak znowu na koniec roku pozawiązują rezerwy to za cały rok będzie wynik koło zera.
    Nie zgodze sie. W zeszlym roku przychody znacznie podbijal im praktycznie zero marzowy handel telefonami lg, samsung, nokia (robili to chyba tylko po to zeby podbic obroty). Teraz widac po zapasach z tego zrezygnowali, w sporej czesci ten spadek przychodow zastapili markami wlasnymi (to widac po wzroscie marzy). Sprzedane ilosci sa te same albo nawet wieksze ilosciowo, po prostu ceny smartfonow w ostatnim roku spadly. Jezeli przychody sa takie wazne to pewnie 3 kwartal bedzie Ci sie podobal bo axe lte za 999 sprzedaje sie swietnie (tutaj tylko jeden minus dla firmy ode mnie - AKCESORIA - jak firma szczycaca sie mianem lidera moze nie posiadac folii, uchwytu rowerowego czy przejsciowek na zlacza ! - jako uzytkownik axe lte bralbym w ciemno - nie pierwszy raz taki babol). Biedronka tez zalazna w tym kwartale produktami tfo, na allegro aukcje czesto koncza sie przed czasem :).
    Co do rezerw na odpisy wartosci zapsow - robia to co kwartal od paru lat dosc sumiennie, bo wczesniej to byla wolna amerykanka. W ostatnim kwartale 2014 odpisali Wratislavie... i to wedlug mnie byl ostatni babol z przeszlosci ktorego z raportu trzeba bylo wyrzucic. Generalnie poziom sprawodawczosci z kwartalu na kwartal bardzo sie poprawia :).
  • Re: Wynik Autor: ~Zetoz [79.186.103.*]
    Osobiście jestem mile zaskoczony i tez dobieram pod jeszcze lepszy III kwartał
  • Re: Wynik Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Baza do zakupu jest świetna. Zaskoczyło mnie wejścia w nowe produkty czyli elektronarzędzia o czym nigdzie wcześniej nie było informacji.  Nie wiem czy aż tak spoty wachlarz produktowy to dobrze ale dywesyfikacja jest niezła.
    Dobrze by było aby w końcu większe netto się pojawiło.
  • Re: Wynik Autor: ~Zetoz [79.186.103.*]
    zwyżka kursu sygnalizuje, że dotychczas rynek zbyt sceptycznie patrzył na TFO, trzeba teraz przebić 3,5 zł i technicy dostaną nowe sygnały kupna!!!
  • Re: Wynik Autor: ~fundamentalista [89.65.79.*]
    W kontekście problemów z Infinity (celowali pewnie w któregoś z operatorów, vide single sim, ktoś z zarządu stracił przez to [chyba] pracę w 2Q, zapomniałem jego nazwiska) i tak drogiego dolara wyniki są zaskakująco dobre, spodziewałem się okolic zera / małej straty za 2Q.
    Zasadnicze pytanie brzmi: kiedy sterujący kursem rzucą hasło do odbicia, czas pokaże, przeczuwam, że niedługo, czytając między wierszami posty niektórych forumowiczów i mając na uwadze zbliżanie się 4Q czy b.pozytywne reakcje klientów na Axe LTE.
    Btw, ktoś zainstalował sprytne "automaty" - m.in. klasyczny suwak
    Hmm wycofali sie kilka miesiecy temu z dystrybucji wszystkich sluchawek innych niz myphone, teraz zarzucili do oferty pelen pakiet sluchawek huawei, glowny skoncentrowal praktycznie idealnie 50% + kilka akcji w jednej spolce (kaps) i zostawil sobie rowno 100 tysiecy. Teoria spiskowa... czemu by nie ale nawet jesli to tylko zbiegi okolicznosci, to i tak licze na sporo lepsza od pierwszej druga polowke roku... ale o tym juz bylo duzo wczesniej.
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.