• Trigon o wynikach Autor: ~Bobo [212.180.168.*]
    Trigon nieźle ocenił wyniki 

W wynikach segmentu sklejkowego wystąpił negatywny one-off na 3,6mln PLN. Bez niego raportowane wyniki spółki byłyby zgodne z oczekiwaniami, a marża EBITDA w segmencie sklejkowym wyniosłaby 19%. Co więcej, możliwe że to zdarzenie jednorazowe zostanie odwrócone na plus w III kw.’15. 
    - Presja konkurencyjna producentów rosyjskich w związku ze słabym rublem odpowiadała za pogorszenie wyników w segmencie sklejkowym. Zarząd nie boi się jednak o wyniki II poł.’15 mimo dalszych spadków na rublu. Po pierwsze, walka cenowa dotyczy tylko produktów standardowych (40% sprzedaży Pagedu), które spółka sukcesywnie zamienia w mixie na produkty niszowe, których ceny nawet rosną, a wolumen zabezpieczają podpisane kontrakty na dostawy do końca roku. Po drugie, na drugą połowę roku spółka widzi wyraźną obniżkę cen drewna. 
    - Produkcja sklejki mirror ruszyła w sierpniu i na wrzesień planowane jest już wysokie wykorzystanie linii (4 tys. m3). Procentowa marża jest wyższa niż na dotychczasowych produktach. 
    - Europa Systems osiągnęła 9mln PLN EBITDA w I poł.’15, a na drugą połowę planowane jest 12mln PLN. Spółka ma już w pełni obłożony ten rok i kontraktuje zamówienia na przyszły. - Zarząd jest również zadowolony z wyników Ivopol (3,8mln PLN EBITDA w I poł.’15). W związku z dynamicznym rozwojem spółki zarząd planuje zwiększenie skali działalności. - W segmencie meblowym po słabym kwietniu i maju, lipiec
  • Re: Trigon o wynikach Autor: ~Czaban [37.247.63.*]
    Brawo Trigon!
    O tym one-offie sam pisałem na innym wątku ;)
    Taka wycena, to rozumiem. Skąd inąd nie pamiętam ich reko..
    Bardzo dobry komentarz, choć powinni też wspomnieć o DTP i Ivopolu, bo też dają radę.

71,2 bardzo mi się podoba.. Na razie jednak nie możemy wrócić do sierpniowego szczytu na 60,05 i wybić się ponad 56 :((
  • Re: Trigon o wynikach Autor: ~Bobo [109.243.147.*]
    Moim zdaniem w tym roku już się pokisimy między 50 a 60. Jak dobrze rozumiem, wyniki z MIRROR będą dopiero w IV kw., więc do lutego 2016 innego impulsu pod duży wzrost nie widzę...
  • Re: Trigon o wynikach Autor: ~Bobo [212.180.168.*]
    I jak przewidywałem, kiszonka się rozpoczęła ;/

• Re: Trigon o wynikach Autor: ~Mc [78.8.211.*]
    Tak jak i na całym szerokim rynku. Cóż z trendami się nie walczy.
  • Re: Trigon o wynikach Autor: bufot [80.17.224.*]
    Tak jak piszą poprzednicy, ja również wypowiadałem się wcześniej ,kursPagedu przy niskich obrotach będzie w trendzie spadkowym.Trend spadkowy rozpoczął się przy maks. 60,0zł,ale to wg mnie juz historia.Ja pozbyłem się akcji po 55zł. i powoli zapominam o spółce!!!!!
  • Re: Trigon o wynikach Autor: ~kerst [212.180.168.*]
    no, możliwe, że zrobiłeś to pochopnie
  • Re: Trigon o wynikach Autor: ~baton [188.146.77.*]
    Kto go tam wie, jeździ jak winda góra dół góra dół.
[x]
PAGED 0,05% 58,40 2017-10-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.