• xm gra nie fair Autor: ~prusak50 [31.61.141.*]
    Odradzam tego brokera. Właśnie zlikwidowałem u nich konto bo skasowali mi wszystkie pieniądze. Z powodu niekorzystnego ruchu rynku w czasie mojej nieobecności zaczęły rosnąć straty. Oni zamiast stopniowego zamykania stratnych pozycji czekali aż poziom zabezpieczenia spadnie poniżej 30% i zrobili stop out, tzn.zamknęli wszystko naraz aby mnie pozbawić wszystkich pieniędzy. Zdarzało się też że sami w nocy otwierali i zamykali pozycje ze stratą dla mnie, tłumacząc to lukami cenowymi. Po sprawdzeniu na wykresach tickowych okazywało sie takich luk w tym czasie nie było. Zastanawiająca jest tez duża rotacja polskich nenedżerów u tego brokera. Jednym słowem - pomijajcie go przy wyborze brokera.
  • Re: xm gra nie fair Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    niestety to typowe u wiekszosci brokow straty to ich zysk
  • Re: xm gra nie fair Autor: fxtm [81.21.47.*]
    Witam,

Polecam Forex Time - to bardzo etyczny, godny polecenia broker. Mamy jedne z najniższych na rynku spreadów i prowizji. Wypłaty są realizowane błyskawicznie a nasi klienci są bardzo zadowoleni z naszych usług. Mamy do zaproponowania 5 rodzajów kont (z czego 3 to konta ECN) oraz bardzo atrakcyjne bonusy dla klientów – np. Jeżeli handlujesz teraz u innego brokera i przejdziesz do nas, to za kazdego pełnego lota, którego przehandlujesz w ciągu miesiąca otrzymasz 4 USD zwrotu (rebate). Pieniądze te można wypłacić lub przeznaczyć na kolejne inwestycje.

Gorąco zapraszam do wypróbowania naszej platformy:
    link

Pozdrawiam,
    FXTM
  • Re: xm gra nie fair Autor: xm-polska [62.228.249.*]
    Szanowny Panie,
    Proszę zauważyć, że stop out występuje w przypadku, kiedy Pana kapitał spada poniżej 20% wykorzystanego marginesu. W takim momencie system zacznie zamykać transakcje jedną po drugiej, zaczynając od tej, która traci najbardziej, aby zmniejszyć wykorzystany margines, a tym samym zwiększyć poziom marginesu, starając się sprawić, by przekroczył on 20%. W przypadku obu typów kont micro i standard poziom stop-out wynosi 20%.  
    XM w żadnym wypadku nie otwiera zleceń na kontach swoich klientów.

Z wyrazami szacunku,
    Martyna Sytek
    XM representative