• Kto ma dostęp wie jaki jest kierunek zapisać pasy Autor: ~burniawa [83.7.163.*]
    http://www.stockwatch.pl/forum/wpis-najnowszy-314405_MAXIPIZZA.aspx#314405

Smok2500 ma rację 1,5 zł spółka która ma bardzo duże szanse przetrwać słaby okres na giełdzie i możliwość zakumulowania akcji od wystraszonych inwestorów

którzy nie potrafią liczyć a jeśli juz potrafia to wysiadają psychicznie :-)

1,5 zł

• Re: Kto ma dostęp wie jaki jest kierunek zapisać pasy Autor: ~Kwaśny [83.30.117.*]
    I co z tego skoro nikt nie chce podłożyć pieniędzy pod tę wycenę? Papier jest zaleszczony maksymalnie i w tej chwili struktura akcjonariatu  jest główną bolączką tego papieru. Żeby kurs wzrósł potrzeba kupowania po wyższych cenach. Dzisiaj brakło 2 tysięcy złotych żeby pozbierać towar leżący po 62 grosze. Tak 2 tysiące PLN. Pomyśl jakie pieniądze trzeba położyć żeby kurs stanął na 1,5 PLN i kto odbierze te kilkaset tysięcy akcji od leszczy. Papier nie wytrzymuje 70 groszy. Jeszcze długo może być taki stan rzeczy. Bez zdecydowanego kupna nic z tego nie bedzie.
  • Re: Kto ma dostęp wie jaki jest kierunek zapisać pasy Autor: ~burniawa [83.7.163.*]
    Kupno przyjdzie ale co kupujący mają położyć 100-200 tyś szt na kupno by nikt nie sprzedawał w tych cenach ??

potrzeba trochę doświadczenia na takich spółkach robi się kasę ale nie w tydzień nie dwa tylko się skupuje akcje pokazując, że papier nie ma siły widać po forum, że każdy już oddał pomyślałeś kto odkupił akcje ??

ostanie nie dobitki oddają bo mając 1-5 k akcji spada kilka groszy i już panikują

jeśli w Twojej ocenie spółka która ma 1,1 mln zł gotówki wypracowuje na półrocze 250 tyś zysku netto powinna być wyceniana na 2 mln to sprzedawaj a taka wycena jest przy 42 gr

to w takim razie KGHM powinien chodzić w okolicach 16 zł a CDprojekt 90gr. wiem wiem co ja porównuje ale wymień mi 5 spółek dobra dwie spółki 5 to za trudne zadanie które nie są zadłużone i mają ponad 35% gotówki patrząc na obecną kapitalizację !!!

• Re: Kto ma dostęp wie jaki jest kierunek zapisać pasy Autor: ~Kwaśny [83.30.117.*]
    Proszę nie powtarzaj komunałów, które już tu padły ze sto razy. Wszyscy wiemy ile zarabia spółka, ile ma gotówki w kasie. Jeszcze raz zapytam - i co z tego? 500 tys zysku netto rocznie. Wiesz ile to jest groszy na akcję? 10. Chcesz taką dywidendę? Nie. Inni też nie zechcą. Wiesz dlaczego nikt nie kupuje 100 tysięcy akcji? Tu wszyscy liczący się uczestnicy gry mają już po tyle na rachunkach. Brali dawno, pół roku temu i wcześniej. Czekają na 1,5 PLN. Taka jest prawda. Rzeczywiście, trzeba doświadczenia żeby to zobaczyć. Myślisz, ze Ty jeden masz dostęp do analizy. Wszyscy zainteresowani mają albo potrafią zrobić to sami. To naprawdę nic trudnego. Podstawowy warunek na wzrost kursu to rozwój sieci, otwieranie nowych lokali, zwiekszanie skali operacji.  Wtedy i 3 złote za akcję będą możliwe. Obecny poziom zysku netto to kurs oscylujący wokół 65 groszy. Taka jest moja opinia.
    PS. KGHM mimo wszystko jest spółką o innym charakterze.
  • Re: Kto ma dostęp wie jaki jest kierunek zapisać pasy Autor: ~burniawa [83.7.164.*]
    Tu nie chodzi o dostęp jeśli w Twojej ocenie spółka która zarabia 10gr na akcje powinna kosztować 65 gr to pokaż mi chociaż z dwie trzy spółki które zarabiają 15% wartości swojej akcji bo przy 65 gr spółka która zarabia 10gr na akcje i dałaby całość jako dywidendę daje 15% przy obecnych stopach procentowych to jakby dawali 7% to byłoby mega dużo a to oznacza 1,3 zł za akcje

sieć jest ważna ale nie ma co pchać się w nierentowne lokalizacje i bardzo dobrze, że spółka nie podejmuje pochopnie decyzji o otarciu nowych lokali

Wiesz jaki był obrót miedzy 50-80 gr ile sztuk poszło ?? jeśli nie to sprawdź sobie podpowiem Ci gdzie https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=MAXIPIZZA ustaw sobie okres jak ustawisz od wybicia to zobacysz obrót 1,7 ml szt ile jest FF i ciągła niewiadoma 650 tyś sztuk Pawła Śliwińskiego i Mrowickiego

a co będzie rynek pokażę
  • Re: Kto ma dostęp wie jaki jest kierunek zapisać pasy Autor: ~Kwaśny [83.26.36.*]
    EBC, Polna, Prolog, Leasingex, Mineral płacą dywidendy 15% i więcej (podpowiem Ci - sprawdzisz to na dowolnym portalu zajmującym się GPW/NC). Około 20 spółek płaci dywidendy powyżej 10%. To dywidendy uchwalone i w wiekszości już wypłacone. Gdzie Ty widziałeś informację, że MXP chce przeznaczyć na dywidendę 100% zysku za rok 2015. Dotychczas Maxipizza nie wypłaciła ani złotówki i w mojej opinii za 2015 też nie powinna wypłacać.
    Ekscytujesz się sprawą już rozegraną. Widzę, że brak Ci trochę dystansu do poczynań spółki. Sam wskaźnik P/E na poziomie 6,50 nie jest jakoś szczególnie zachęcający do inwestycji. Dzisiaj znalazł się jeden chętny na 1103 akcje. O zapinaniu pasów chyba na razie trzeba zapomnieć.

Twoje obliczenia odnośnie obrotu obarczone są poważnym błędem metodologicznym. Niestety sprawa nie jest tak prosta jak Ty to przedstawiasz. Odczyty typowo wolumenowego wskaźnika A/D line na razie nie są jednoznaczne.
[x]
MAXIPIZZA 17,89% 0,45 2025-09-19 16:02:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.