dzięki DW za wrzutkę, wygląda na to, że warto było dokupować w ostatnich dniach, a wiadomo kiedy rekomendacja ma być udostępniona szerokiej publiczności?pewnie kilka tygodni
chciałbym dodać w tym miejscu komentarz do rekomendacji dm BOŚ. To chyba jedyne bm, które tak rzeczowo podchodzi do rekomendowanych spółek. Nie tak dawno wydali reko dla Ergisu z ceną w horyzoncie 12M na 7zł. Zaraz potem nastapiła podbitka kursu na 5,8zł, a potem za sprawą Chin zjazd do 4,5zł. Dziś wyniki Ergisu okazały się rekordowe (19mln za 1 półrocze) i wypchnęły kurs na ponad 5,9zł z perspektywą dalszych wzrostów. Ergis a także spółki Mercator, Duon, Netia i inne, należą do grupy Top Picks, czyli spółek, które będą się zachowywać lepiej od całego rynku. Grupa ta jest co miesiąc aktualizowana, ale Duon, Ergis, Netia, Mercator są w nim od dłuższego czasu.
kto zna już przeczytał raport bm boś, ten wie, że analitycy sa zaskoczeni reakcją inwestorów na wyniki za 2q, którą uważają za nieuzasadnioną. Mimo to zdecydowali się podnieść rekomendację z 3,7 na 4,7 zł dla Duonu. Brawo!
no tak po ostatniej rekomendacji kurs spadł do 2,9 6 jak dzisiaj w us bedzie zjazd co b,mozliwe po wzrostach to jutro bedzie tutaj znowu panika ubranych
po wzroście z 3 zł na 3,85 praktycznie bez żadnej korekty, duon tylko czekał na pretekst żeby się skorygować a że pretekst (Chiny) okazał się dosyć mocny i powalił cały rynek (zresztą nie tylko nasz) to akcje zjechały i papier się oczyścił....teraz modlę się żeby to za szybko nie rosło.....zobaczymy jak się zachowa przy luce, tam dla świętego spokoju powinien się cofnąc trochę albo pokonsolidować, pożyjemy-zobaczymy;)
zobaczymy ja mysle ze w poniedziałek zjazd na indeksach i oczywiscie tutaj,moze i papier mocny ale tez łatwy do gry dt co widac a rekomendacje to bzdury
nie do końca bzdury, wszystko zależy od założeń które zostały przyjęte ale też od sytuacji rynkowej, pewne zdarzenia mogą sprawić, że zwyczajnie ceny z reko nie uda się osiągnąć.....na pewno są to mniejsze bzdury niż to co niektórzy wypisują na forach;)
własnie widac co znaczy rekomendacja w długim terminie i tak tyle bedzie tylko teraz jest co jest,, zreszta trzeba resztki odebrac przed dalsza jazda na szczyt bo wyglada to na odbieranie
Podobno nie jest ważna sama rekomendacja co późniejsza reakcja rynku na jej ujawnienie. Jeśli powyższe brać za dogmat to sądząc po reakcji rynku, rekomendacja Bośa miała raczej na celu tzw - ubieranie. Jeśli się mylę proszę o sprostowania ;)
niestety masz racje ,wszedłem w gowno po 3,55 a tu ciach w łeb.ostatnio tak zrobiłem przy 2,17 spadło na 2,05 i miałem to samo co teraz (wqurwienie) doszło na 2,25 i wywaliłem ,co działo sie potem kazdy wie.takze poczekam jeszcze troche moze w koncu pojdzie na te 4.70.